kelab blogger ben ashaari, KBBA,

25 April 2013

D' Klasik White Coffee, Wakaf Che Yeh Kota Bharu.


 salam dears!


ekceli, kami ke Restoran ni dah lama ni. sehari sebelum ke Melaka kalo tak silap kot. muehehe. but jaa kena tepek gak. sebab takde entry nak di buat. muahahaha... mood nak buat entry Melaka tak 'mari' lagi coz banyak sangat gambar nak kena susun. nak muntah ijau tengok! huhu. tapi, maybe esok atau lusa ada la kot entry Melaka tu.... ngeee!




see? gaya mama fikri.....cute kan? comel kan? hik..hik.. boleh gitu puji anak sendiri? har.. har.. har.. buang tebiat! pic ni di snap masa kami duk makan di Restoran D' Klasik White Coffee. fikri sgt happy sebab jaa belikan dia air kotak. air kotak ni dah jadik febret dia sekarang selain yogurt. hari-hari mesti beli. kalu jaa tak beli, anak-anak pengasuh akan tolong belikan. now, dia dah pandai mengajak orang ke kedai runcit tahu? huhuhu... hari-hari mesti dia akan mintak, : ''air totok... air totok''. sekali dapat kejap jer licin. tapi kalo yang kotak kecik laaa.....


D' Klasik White Coffee, kopitiam di wakaf che yeh. makanan, tempat makan best di kelantan, makanan di kelantan, tempat menarik di kelantan,


ini lak apa yang kami makan malam tu, Nasi Goreng Istimewa D'Klasik (kanan) ngan Nasi Goreng Kari D'Klasik (kiri) dan roti butter untuk fikri. rasanya? hrmmmm...boleh laaa... ngam-ngam cukup rasa jer. huhu. ni first time kitorang datang sini ni. kitorang sebenarnya singgah masa gi ke Klinik Ikhtiar di Wakaf Che Yeh, sebab fikri kurang sihat masa tu tuh. so, dek kerana Q yang masih panjang, kitorang kuar ler melayan nafsu perut dulu......heeee!


p/s : jaa keje kul 8 hari ni...babai....

17 comments:

  1. bila lama x ke kelate, rasa rindu lak akak dengan makanan kat sana..:(

    ReplyDelete
  2. cute sangat dier yer...
    Nasi Goreng Kari tu acam sedap jer...

    ReplyDelete
  3. cute sangat dier yer...
    Nasi Goreng Kari tu acam sedap jer...

    ReplyDelete
  4. comeynyer ank jaa..bpe umur?
    done klik2 nuffnang

    ReplyDelete
  5. Air totok ? jenuh saya cuba fahamkan maksudnya - AIR KOTAK ??
    Hehehe...salam kenal dari saya.

    ReplyDelete
  6. blum pernh lgi makan kt situ wlaupun rumah dekat aje!! >_< tpi tapau chicken chop dri D'Klasik White Coffee tu pernh laah. hehe

    ReplyDelete
  7. nak air totok jugakk..hihih.

    comel fikri.. :)

    sedapnya mkanan tu jaa....

    ReplyDelete
  8. rindu nak gi kelate lagi..
    huuhu..

    makanan tu sedap sungguh tengok

    ReplyDelete
  9. Fikri kecik2 dah kecek kelate..hihi..nmpk sdp menu semua...:-)

    ReplyDelete
  10. Salam Jaa :)
    Alolo ensem fikri cam ibu dia.. :)
    elok susu hari2 jadi klasium..klu yg kurang gula lg terbaek..

    huuuu..nafsu tergugat tgk nasi goreng tu...

    ReplyDelete
  11. cedapnya fikri minum air totok. hikhikhik..

    ReplyDelete
  12. Sedapnyaaaa, terliur orang disini hehe.

    eh tak tahu pulak ada restoran tu kat kelantan :3

    ReplyDelete
  13. Salam kenal :)

    saya masa gi Wakaf Che yeh tu, yg nampak hanya McD dia tu aja...hahahhaa...kalau gi KB saya suka makan nasi kerabu & nasi ulam Cikgu tu

    ReplyDelete
  14. kacang pool yg paling sedap kalau kat JB ni, kacang pol Haji kat area Larkin, dekat dgn bomba...:) Try la kalau dtg JB..

    ReplyDelete
  15. Hehe...come je budak kecik cakap air totak....
    Emmm nampak sedaknya....dahlah tgh lapau ni...hehe

    ReplyDelete
  16. comel sgt fikri. suka ynag air totok yea...hehe

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...