kelab blogger ben ashaari, KBBA,

22 April 2013

Isu Panas PRU13 : Fenomena Politik di Kelantan


PARTI  PAS



Banner : Kekal Kelantan, Ubah Putrajaya

politik, isu panas pru13, politik kelantan, isu royalti minyak,

Simbol R = Kelantan Menuntut Royalti Minyak 


*******************************************************


 
PARTI BARISAN NASIONAL (BN)



Banner : Tukar Kerajaan Kelantan


Simbol T = Tukar Kerajaan Kelantan


PRU13 pada 05 mei 2013 ini penentu segalanya
Semoga Warga Kelantan Bijak Memilih Siapa Pemimpin nya!!



14 comments:

  1. hehehe kita tunggu dan lihat.. :)

    ReplyDelete
  2. pilih lah aku jadi pemimpin mu.. hik3.. :)

    ReplyDelete
  3. eh lupa pulak.. hehe. blog Jaa aida dah masukkan dalam bloglist april-jun 2013.. tq tau jaa join :)

    ReplyDelete
  4. ASSALAMUALAIKUM!

    kenapa nak T kelantan? nanti jadi TELANTAN. kan tak best bunyinya. kan kalau K baru jadi KELANTAN. :)

    buat apa nak ubah kalau pemimpin kami sudah berlandaskan ISLAM? nak suruh N**** memimpin KELANTAN? Nak suruh N**** menguasai KELANTAN? hancurlah kami. hancurlah ISLAM. macam mana nak jadi PEMIMPIN kalau isteri sendiri dia tidak mampu untuk pimpin? ISLAM kah BERSALAM dengan lelaki/perempuan BUKAN MAHRAMnya?

    Dari Ma'qil bin Yasaar katanya, Rasulullah SAW telah bersabda yang bermaksud:"Sesungguhnya jika dicerca kepala salah seorang dari kamu dengan alat dari besi adalah masih lebih baik baginya daripada menyentuh perempuan yang tidak halal baginya (bukan mahramnya)." (HR At-Thabrani & al-Baihaqi, sahih).

    ISLAMkah jika tidak mahu melaksanakan HUKUM HUDUD sedangkan HUKUM HUDUD itu adalah WAJIB!!

    Dalil ”dan hendaklah engkau menjalankan hukum di antara mereka dgn apa yg diturunkan Allah dan janganlah kamu menurut kehendak hawa nafsu mereka” AQ 5:49

    R - tuntutan royalti petroluem. kami berhak mendapat hak kami kerana telaga petroluem memang berada di kawasan kami. tapi pihak tidak bertanggungjawab memberitahu bahawa petroluem bukan hak kami dan petroluem bukan dalam negeri kami tapi di dalam Malaysia. *gelak* bukankah KELANTAN berada dalam negara MALAYSIA? semua negara ada negeri. *gelak lagi*

    KEKAL KELANTAN!!! TUKAR PUTRAJAYA!!! KEMBALIKAN HAK ROYALTI KAMI!!!


    KEKAL KELANTAN!!! TUKAR PUTRAJAYA!!! KEMBALIKAN HAK ROYALTI KAMI!!!


    KEKAL KELANTAN!!! TUKAR PUTRAJAYA!!! KEMBALIKAN HAK ROYALTI KAMI!!!

    ReplyDelete
  5. selamat mengundi..jaa pun first time kan??

    ReplyDelete
  6. semoga masa cepat berlalu... rse sakit kepala dok sana sini pasal politik.. huuuuuuu

    ReplyDelete
  7. selamat mengundi..
    undian kita adalah rahsia... :)

    ReplyDelete
  8. moga kita bijak memilih yg terbaek..undian kita menentukan siapa pilihan kita.kalo dh pemimpin kita yg terbaik xperlu lah tukar tp kalo rs sebaliknya..boleh buat pilihan :)

    ReplyDelete
  9. selamat mengundi jom tukar(**itu yang org sabh dok cakap)

    ReplyDelete
  10. Selamat mengundi...apepun setuju dgn komen ai.. :-)

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...