kelab blogger ben ashaari, KBBA,

29 April 2013

Kami di Zoo Melaka


harga tiket masuk zoo : adult RM10
harga tiket tram : adult RM5

salam dears!!

kisah kami di zoo pulak kali ni. ekceli jaa punya entry takde susunan ni, main publish jer yang mana sempat dulu, tak sempat nak arrange molek-molek! haha. mana yang dah siap terus publish. bukan apa, sakit dah mata tengok entry Melaka yang dah lama terperam dalam draftt. serabut tahu? ok jom tengok gambar-gambar kami 3 beranak bergoyang gedixx dalam zoo, jom!!


Kalau ikutkan hati jaa takmo ke Zoo bagai ni. sebab dah lanjut usia katakan. dah tak excited sangat nak tengok binatang bagai ni. dedulu dah puas tengok kat Zoo Negara di Kolumpo nun. tapi dah lama laa, masa kekecik dulu.....hihihi.... tapi bila dah ada anak kecik ni, kena gak pikirkan keseronokkan dia gak kan? baru aci. ye dakk?

Fikri kemain lagi suka datang sini. dia ni memang sokmo suka tengok binatang. nak lagi kalau ikan. memang tak berganjak ler dia duk tunggu.. yang paling dia mengamuk bab nak drive tram yang rosak. bersungguh-sungguh dia panjat naik dan duk pulas stereng.  kita lak jenuh menunggu dia abis main. akhirnya terpaksa gak bawak dia ke tempat lain biarpun dia dah mula mengamuk sakan. haha.


Bayar memahal takde guna kalo just nak naik tram kan? rugi maa… meh kita tengok binatang lain lak yer nak. binatang yang konfem takde kat rumah kita…hehe… kita tengok orang utan, elephant, giraffe, perghhh speaking London tuuu…. naik juling biru jap mata! bluweeek! kih..kih…kih… tapi kan, masa kita naik tram tu, driver tram tu tak stop memana pun, jalan terus jer dia tahu. kita nak tengok dan snap gambar rimau pun tak dapat, hanya mampu tengok atas tram sambil lalu jer...huhu.. sedih aii tak dapat nengok rimau, best fren aii tu... kekeke...


ni pulak tempat yang paling last yang tram tu akan berhenti, dia bagi peluang untuk kita merasa nikmat bagi gajah ni makan. pastu boleh bergambar gak kalo berminat. tapi sume tu bukannya free yer sayang. sume tu berbayar. berapa? bagi makan gajah RM5. kalo nak amik gambar dekat-dekat, rapat-rapat ngan gajah pulak RM5. so total RM10. berbaloi ke bayar? hrmmm.. bolehhhhh laa... diorang tak paksa pun. tepuk dada, tanya poket... ngeh..ngeh...ngeh...!



So hokey ler zoo ni. memang best bagi kanak-kanak ribena. kita yang tetua ni takde le sonok sangat dah. wat lenguh kaki ada laaa…hihi… nak harap tengok  zoo kat Kelantan memang so sory ler. kat kelate memang takde zoo. dedulu ada gak dibuka mini zoo kat Kuala Krai tapi skang dah tutup dah. takde yang nak pergi sebab kecik sangat zoo nya. takder binatang sangat!

p/s : slow-slow merangka entry Melaka...banyak lagi duk Q nie. (^_^)


10 comments:

  1. Seronoknyaaa pergi zoo. Nak pergi jugak. Biar la dah tetua pun. Hihi.

    ReplyDelete
  2. wah jaa g mlake ke?bile tu?he3..m3h pun dah lme x g zoo melaka..last g mase ank no 2,ni dah msuk 3..nk kene bwk yg kecik tu pulak ke sana..tu la kan,kita yg dah tua ni xde la excited sgt pun,bebudak je la yg suka..penat tau berjalan..he3..

    ReplyDelete
  3. exercise tu menapak dalam zoo..:P

    ReplyDelete
  4. hana suka p zoo . tahun lepas p melaka p taman buaya ja. dekat2 dengan zoo melaka

    ReplyDelete
  5. muka fikri biasa je..mak dia jee cm teruja lebih..hihihi

    ReplyDelete
  6. hari tu pegi tak sempat jalan2 zoo...
    bila tgk pic ni..mcm kat taiping zoo nya... :)

    ReplyDelete
  7. okla dapat bawak fikri mengenal binatang. hehe..

    ReplyDelete
  8. Xpe...zoo negara lg best kot..hahaha

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...