kelab blogger ben ashaari, KBBA,

21 April 2013

Kenangan Bersama Nenek Jaa di Pattani, Thailand


pattani thailand, pantai songkla, di songkla, songkla thailand, thailand, tempat menarik di Malaysia, pulau kucing dan tikus, narathiwat thailand,


inilah satu-satu nenek yang jaa ada sekarang. now, dia berada di Kampung Ban Bo Thong Thailand. jauh gak kalau nak kesana, kena guna passport kalo nak pergi. obersea katakan... kekekeke.... ni ler kenangan first time en.suami jaa jejak kaki ke Thailand sejak kitorang kawin. hrmmm rindu rasa nak kesana lagi.


pattani thailand, pantai songkla, di songkla, songkla thailand, thailand, tempat menarik di Malaysia, pulau kucing dan tikus, narathiwat thailand,


ni lak masa kitorang kuar merendet di Tasik dekat Narathiwat, mak jaa belanja kitorang makan kat sini. best sangat makan kat sini. sume lauk pauk best dan murah. paling menarik sekali kat sini, kita buleh duk bersila je masa makan. dia just letak tikar ngan meja jepun jer... makan lak tepi tasik...best giler ahh!!


pattani thailand, pantai songkla, di songkla, songkla thailand, thailand, tempat menarik di Malaysia, pulau kucing dan tikus, narathiwat thailand,


jenjalan ke Thailand memang best! entah bila la kami nak kesana lagi. rindu lak kat nenek jaa.... gi sana kitorang bawak masuk kereta sendiri tau, so senang takyah nak guna flight sewa kete bagai. mak pak jaa lak memang diorang asal dari sana, so mmg boleh Speaking Thai. jadiknya, senang nak berkomunikasi if ada apa-apa probs kat sana, contoh macam kena sekatan di road block ke, time nak tawar menawar masa shopping ke... hrmmm senang!


p/s : jaa pun pandai cakap siam gak tau. tapi sikit-sikit ler!

8 comments:

  1. best tu gi jalan2 kat thailand

    ReplyDelete
  2. cer cakap thai sikit jaa.. kap kun kap.. heheh..

    ReplyDelete
  3. owh, narathiwat tu nama tempat ka? sebab hari tu ada menu nasi kerabu naratiwat. hana ingat nasi kerabu tu dibuat oleh Narati. nama orang.hahaha lawak betol

    ReplyDelete
  4. Ehh nape dia dok sana? Untung jaa ade nenek lg...

    ReplyDelete
  5. sihat nampak nenek jaa.. :)

    baru nak suh jaa ckp thailand..cikna dah suruh...hihih

    ReplyDelete
  6. bestnya g jejaln kat thailand...:)

    ReplyDelete
  7. jaa ada nenek kat thailand...wah bestnya

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...