kelab blogger ben ashaari, KBBA,

22 April 2013

Masak Ikan Kicap : Menu Paling Simple



ni lauk yang semalam punya ni...hiihiihii...
tapi maaf ye kak kiah, kak tipah, kak bedah
aii punya ikan kicap macam terlebih minyak pulak kali ni...kekeke..


RESEPI :

tumis bawang putih, bawang merah, cili kering dan halia
letak gula, garam, gula, ajino ngan sedikit air
air asam jawa @ sedikit cuka. pastu sedikit kicap kipas udang
buh bawang besar, cili merah, tomato (tak letak pun takpe)
pastu siap laaa....opss lupa nak bagitahu...
ikan tu goreng goreng garing terlebih dahulu okeeeyyyy!!


selamat mencuba!!

13 comments:

  1. Ada lauk ni dah cukup bahagia
    walaupun resipi ringkas :)

    ReplyDelete
  2. sedapnya jaa..kak intan suka sangat makan ikan…ikan kicap n antara kegemaran kak intan..sedap..tima kasih kongsi resipi..nati leh try resipi jaa lak..tq2

    ReplyDelete
  3. Nina punya kecintaan.xkesahlahhh apapun asalkan kicap. Hihi

    ReplyDelete
  4. btol2 menu paling simple..hehe..kecur lidah tgk gambar lauk tu..nampak sedap =)

    ReplyDelete
  5. wah lauk ni wajib masak kalau buat bubur nasi.then lawan dgn kangkung goreng,telur masin dll.wah laparlah tgk foto tu ^^

    ReplyDelete
  6. cikeyra suka telur goreng masak kicap..yummy

    ReplyDelete
  7. minyak2 pun sedap gak mkn nasik panas2... :)

    lapo la pulak.. :)

    ReplyDelete
  8. simple2 mcm tu lg sedap mkn dgn ns panas2 :)

    ReplyDelete
  9. Deqla pun suka masak kicap sbb hubby suka....

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...