kelab blogger ben ashaari, KBBA,

30 April 2013

Menaiki Menara Taming Sari, Melaka



aktiviti menarik di Melaka, melaka, tempat menarik di Malaysia, tempat menarik di melaka, tempat-tempat menarik di malaysia,



Orang kata kalau datang melaka, tak sah kalau tak naik Menara Taming Sari ni kan?? makanya, jaa pun memang dah senaraikan siap-siap dah agenda kami untuk naik menda ni. kami pergi bersama adik ipar jaa, dan jugak seorang anak sedara sulung en.suami yang sedang belajar di Politeknik Merlimau Melaka.


aktiviti menarik di Melaka, melaka, tempat menarik di Malaysia, tempat menarik di melaka, tempat-tempat menarik di malaysia,


Kami naik Menara Taming Sari ni masa hari pertama kami di Melaka. teruja naik dia dulu sebab adik ipar jaa dan anak sedara jaa pun belum naik lagi menda ni. so, kami sepakat pilih untuk naik menara ni dulu, yang lelain takper esok masih ada…hihihi…


aktiviti menarik di Melaka, melaka, tempat menarik di Malaysia, tempat menarik di melaka, tempat-tempat menarik di malaysia,


Best gak naik menda ni. berpusing-pusing atas tu sambil tengok pemandangan dari ketinggian 800 meter. banyat best ooo… sume nya nampak dari atas tu. jaa memang jenis tak gayat so, memang fun jugak. en.suami lak ada gayat sikit-sikit. dia cakap rasa macam nak terkucil jer…hihihi…

aktiviti menarik di Melaka, melaka, tempat menarik di Malaysia, tempat menarik di melaka, tempat-tempat menarik di malaysia,


Dari atas Menara Taming Sari, inilah pemandangan yang dapat kita lihat. best! sume boleh nampak bila duk kat atas tu.... ohh ya... lupa jaa nak cerita, harga tiket untuk naik Menara ni adalah : dewasa RM10 / kanak-kanak RM5. baby free jer. korang kalau nak ke melaka, jangan lupa naik mende ni tau. wajib masukkan dalam list plan korang ni. hihihi..


aktiviti menarik di Melaka, melaka, tempat menarik di Malaysia, tempat menarik di melaka, tempat-tempat menarik di malaysia,


kawasan bawah Menara Taming Sari tu pulak, ada orang buat sewa kete mainan control. rege sewa menan control ni murah jer. RM5 untuk 20 minit. boleh laa, stakat nak layan kehendak si fikri tu, yang dari memula sampai lagi dah sebut 'nak naik, nak naik' nak beli sebijik mak pak nya dok mampu... mampu sewa je la.... keh...keh..keh... tapi.... lepas jer tamat masa main, fikri meraung tak hengat dunia. dia mengamuk taknak turun. adeh! sakit pulak hati kita! (>_<)



p/s : buat rakan blogger...sory, jaa bz sikit lately ini. belum sempat utk BW!!

10 comments:

  1. amacam..best ke jaa naik menda tu..akk yg duk mlake ni pun x naik lg..haishh

    ReplyDelete
  2. hihik..cian fikri...tak puas nak main..:)

    ReplyDelete
  3. murahnya.. hana p ritu mahal giler rm20 or 30lebi mcm tu.. hana xnaik pun. huhu mgkin time cuti sekolah kot. sbb tu mahal

    ReplyDelete
  4. bestkan naik ni... rasa nak naik lagi..hihi..

    aloololo..sian fikri..nanti suk ayah beli satu ye. :)

    ReplyDelete
  5. hahah,fikri xpuas main ngamuk lah dia..

    ReplyDelete
  6. Deqla haritu naik gak tp gayat wooo....nk bergmbr punya psl beranikan dri...huhuhu

    ReplyDelete
  7. ye semestinya..

    alolo,siannya kat fikri

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...