kelab blogger ben ashaari, KBBA,

08 April 2013

Merendet Ke Pantai Sri Tujuh


salam dears!
entry ni sambungan dari entry 'Main Futsal' kelmarin


Lepas habis jer main futsal petang hari tu, terus jaa ajak en.suami rempit lelaju ke Pantai Sri Tujuh. sesaje nak cuci mata jer pong. dah alang-alang anak takde, buleh ler ngedate berdua dulu.. kekeke... lagipun Gelanggang Futsal Geting tu dekat aje ngan Pantai Sri Tujuh ni... 5 minit jer dah sampai!




memula sampai jaa suruh en.suami benti motor depan ni kejap, sebab nak amik gambar. haha. blogger katakan harus ler snap gambar bebanyak. hihihi.. feeling pelancong luar gitewww.... kekeke... padahal pantai ni memang dekat ngan rumah jer... haha...




hajat hati nak singgah minum Air Nyiur kat kedai tapi en.suami suruh bungkus pulak. so, kitorang just  minum atas motor jer laa.... sambil meng-ngapp hot dog bakar... hihi.. buruk sungguh perangai laki bini nih! (^_^) bukan ape, kedai kat sini sunyi sepi jer kalau bukan hari minggu... kita nak benti minum pun rasa segan.



hari jaa pergi ni kebetulan ada fun fair, so, dapat ler jugak tengok aksi bebudak main Eye On Malaysia buaian, kete api tak laju, ngan Merry Go Round. jaa tengok jer laa... tak main ponggg... segan lak nak join sekali... jaa kan kecik, risau kot tertukar ngan budak darjah enam... hikhik.



lepas tengok fun fair jaa ajak en.suami naik Paddle Boat ni, tapi dia taknak pulak.. haishh payoh sunggoh dia. padahal kalo gi tempat lain (luar kelantan) for sure dia akan naik nya. feeling pelancong! ooo.... kalau kat tempat sendiri takmo pulak yer? bolehh giteww?? tak aci la kan?


ni gerai yang jual makanan ringan kat tepi Paddle Boat tu. 



ekceli jaa datang sini nak jenjalan saja. sejajer nak cuci mata. tak masuk tengok ombak pun. malas nak kotorkan kasut baru.... so maaf lah yer. takde pic ombak dan pantai hari ni. pic tuan blog pun takde, tak nyempat nak bergoyang gedixx kat sana. maybe next weekend kitorang merendet lagi yer.... hihihi... tata titi tutu....


Entry-Entry lain : 


16 comments:

  1. wah best tu meronda berdua naik motor..hehe

    ReplyDelete
  2. hai dalink..wah jaa g merendek dengan encik somi ya..ehehehe..:)) cantiknya view situ..tenang kan..

    * kang kak intan wat entry yg shining2 muka tu ..:)).

    ReplyDelete
  3. Amboi bestnya Jaa merendet sakan ngan suami tercinta..hi hi...

    ReplyDelete
  4. SYIOK LA .. BILE NTAH NAK G . HIHI . JLN PUN XKENAL

    ReplyDelete
  5. Romantik apa, minum air kelapa atas moto....
    Hehehhehehe....

    ReplyDelete
  6. dah ada kayak. dulu hana x xda apa2 pun. sunyi je

    ReplyDelete
  7. bestnya tempat tu jaa...
    nyaman je nur tgk..
    mmg syoklah lepak petang2 kan...

    ReplyDelete
  8. berdating nampak. mentang2 la berdua ye. huhu..

    ReplyDelete
  9. hotdog bakar?sedapnya,hahah jaa story pasal pantai,cikeyra imagne hotdog bakar sedap..kahkahh

    ReplyDelete
  10. macam syokkk je ini tempat...huhuu

    ReplyDelete
  11. ha..ai cukup suka kalo jenjln dekat2 pantai ni..tenang ja rs hidup :)

    ReplyDelete
  12. lama dop gi pantai sri tujuh ni. dulu kecik2 tempat peveret sekolah ma buat aktiviti sekolah la.hehe

    ReplyDelete
  13. wah bestnya... kat sini xda pantai camni.. tiba2 rasa xsabar nak blik trg.. hihi

    ReplyDelete
  14. Wahhh pantai sri tujuh..tmpt wajib deqla singgah kalo kelek kelate...hihi

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...