kelab blogger ben ashaari, KBBA,

09 April 2013

Pengalaman Menulis di Blog Orang


Menulis blog ni nampak mudah. tapi payah gak benornya. bukan sekadar ketuk-ketuk keyboard jer. tapi kena tulis sesuatu yang menarik untuk dibaca oleh readers! kalau panjang orang boring, kalau tak best orang tak baca. dan disebabkan itu jaa rasa betul-betul berdebar bila diberi tanggungjawab peluang oleh blogger lain untuk buat entry di blog mereka. adeh. nervous betul!


So far dah dua kali jaa merasa menulis entry di blog orang lain. memula skali jaa menang Contest dari Blogger Eyriqazz dan jaa dipilih untuk menjadi penulis jemputan di blognya. korang kalau nak baca jemput singgah ke blog En. Eyriqazz yer. jaa diberi peluang untuk memilih tajuk sendiri. dan jaa pilih tajuk 'Tempat Makan Menarik di Kelantan'  (KLIK)


Peluang kedua pula jaa dapat menerusi Segmen  Promote Blog anjuran Blog Kak Ina IntaNBerlian. blog jaa terpilih untuk buat entry promote blog di Blog Kak Ina. jaa patutnya disuruh untuk buat entry promote blog sendiri, tapi jaa segan. huhu. so, jaa tukar ke entry resepi dan di backlinkan ke blog jaa. korang kalau nak baca, sila klik : 'Resepi Ikan Masak Asam Pedas tempoyak' (KLIK)


Dalam rasa gembira dapat menulis di blog orang ni, risau gak di hati kot cara kita menulis tak selari ngan gaya penulisan diorang. plus lagi jaa baru lagi dalam dunia blogging memang tak gheti sangat nak wat entry yang best! btw, jaa anggap ni 1 cabaran dan 1 pengalaman baru buat jaa yang masih hijau dalam blogging!! Anyway tengkiu so much to Kak Ina dan En. Eyriqazz!!


p/s : tak rugi join segmen blogger ni, kan?? :)

16 comments:

  1. pencapaian yg baik tuu jaa..bukan sll dapt

    ReplyDelete
  2. hamboiiii sakan ni :)

    sihay Ja..lama x singgah sini (^_^)

    ReplyDelete
  3. waaahh... bestnya
    hana xyakin dapat menulis dengan baik. blog sendiri boleh la.hehe

    ReplyDelete
  4. waa tahniah ja..:) nanti2 mesti dpt lg peluang menulis di blog org..:)

    ReplyDelete
  5. waaa..tahniah.
    sis tak yakin nak tulis.blog sendiri pun rasa merapu jea.huhu

    ReplyDelete
  6. bestnya..bagus jaa gunakan peluang ni sebaik mgkin...

    dapat org belajar resepi.. :)

    ReplyDelete
  7. pengalaman yg bagus.. kak ina xpernah lagi ada pengalaman ni.. kalau ada, mesti kak ina pun duk berdebar2 gak.. hihii

    ReplyDelete
  8. ohya, tujuan kak ina wat camtu sbb nk bagi baclink.. tp xtau la jaa ada dpt hits dr kak ina or x :-)

    ReplyDelete
  9. Hebatnya Jaa.. Ari tu ada baca kat blog Ina..

    ReplyDelete
  10. wah mmg best kalau dah 2 kali..MV teringin juga tau

    ReplyDelete
  11. saya tak pernah ada pengalaman mcm ni lg menulis di blog org... tp promot blog sendiri.. menarikkan...

    ReplyDelete
  12. wahhhhh. tak tahu pun? hehe. belum ade pengalaman cmni pun lagi. :)

    ReplyDelete
  13. Deqla x penah lg...cuak jugak kan..huhu...tahniah la buat jaa...dah ade pengalaman tu..:-)

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...