kelab blogger ben ashaari, KBBA,

03 April 2013

Penggambaran Cinta dan Wahyu di KG. Peringat Kelantan





Dua minggu lepas jaa balik ke Gunong (rumah MIL) pastu masa tengah on the way tu, my SIL call katanya suruh singgah kat Peringat jap. katanya, ada pembikinan drama. jaa pun singgah ler kejap. rupanya ada shooting sedang dilakukan kat sana.


cinta dan wahyu, drama cinta dan wahyu, novel cinta dan wahyu, cerita adaptasi, cerita islamik


My SIL pulak dilantik sebagai katering untuk menyediakan makanan kepada semua krew dan pelakon. jaa pun apa lagi, tumpang ler sekaki duk bergoyang gedixx amik gambar. <--- kalah wartawan Sinar Harian ko.... HAHA...




First time benornya jaa tengok retiiss duk shooting ni. sajer nak tengok cemana rupanya aksi di belakang tabir diorang duk wat citer ni, rupanya untuk acara mengiring pengantin masuk ke dalam pagar rumah tu pun, memakan masa sejam kot. lebih 10 kali duk ulang dan asyik cut, cut, cut jer.


 


Kesian pulak tengok semua yang duk mengiring tu.. hikhik.. dah berpeluh-peluh dah. dengar kata, semua yang mengiring tu bebudak sekolah agama dan geng UMK yang diorang pinjam untuk meramaikan babak ni jer. retiss lain yang duk ado jaa tak kenal, jaa kenal Catriona Ross jer.. hee!


 


Tajuk citer ini ialah Cinta dan Wahyu. adaptasi dari Novel Kala Cinta dan Wahyu Bersatu. dimana citer ni merupakan sebuah citer islamik yang kini telah pun disiarkan di TV Al-Hijrah, setiap selasa jam 10 malam, bermula pada 26 Mac 2013. selamat menonton cerita ni ya korang!

update : scene rombongan kawin ni ada dibuat untuk episod ke-12 (episod akhir). korang boleh tengok kat sini Cinta dan Wahyu Episod Akhir babak ni duk di penghujung cerita...


 


nota kaki : 
jaa tengok jer shooting tu, tapi jaa takder dalam citer tu ok! 
jgn korang duk mencari pulak pasni...kah...kah...kah... (^_^)


16 comments:

  1. amboi nyempat dia tgk shooting.....hahaa asyik cut je mesti kita yg penat tgk...;p

    ReplyDelete
  2. tak sabar nak tengok jaa belakon pelem pulok.hehe

    ReplyDelete
  3. wow bestnyaaa kak jaa dapat tengok disebalik takbir org buat cerita.... kat kelantan memang byk tempat2 yang menarik yg boleh dibuat filem

    ReplyDelete
  4. cat belakon..?

    best ke nobel tu..tak pernah lak nur baca...

    ReplyDelete
  5. asal la jaa tak join berlakon sekali? hihihi..

    ReplyDelete
  6. jaa.. patutnya interprem skali.. hehe.. bukti di tempat kejadian :D.. haha

    ReplyDelete
  7. ingat yang pengiring tu orang ramai kat kg tu. haaa entah2 jaa terselit kat belakang tu pa....

    ReplyDelete
  8. knapa ja tak mtk jd plakon pmbantu..hihik

    ReplyDelete
  9. wah,best lah jaa leh tengok shooting cmne kan?hehe

    ReplyDelete
  10. seseorang yg pernah rapat dgn fiza dulu, ada berlakon sekali dlm drama ni :p

    ReplyDelete
  11. amboi sempat ye..
    * kat kedah byk ja.. snng nak carik sbb slalu ada pekan nat

    ReplyDelete
  12. lama xdtg sni..sorry jaa bz skit ^_^

    ReplyDelete
  13. Gunong?.saya orang gunong. Area KADA bukit bator. Hihihi

    ReplyDelete
  14. Ingatkan Jaa jadi extra kat dalam drama tu..hi hi.hi....kalah reporter pro ye Jaa..ha ha

    ReplyDelete
  15. Syoknya tengok shooting...
    Asal tak menyelit je masuk sekali belakang tu..
    Untung2 masuk TV...
    Kihkihkih..

    ReplyDelete
  16. Xnk tgk la..sbb xde muka jaa...hahahaha

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...