kelab blogger ben ashaari, KBBA,

24 April 2013

Roti Tempayan Kari Tulang di Pasir Pekan


makanan, tempat makan best di kelantan, roti tempayan paling sedap, makanan di kelantan, sedap di kelantan, best di kelantan,


beberapa malam lepas, kami laki bini gi Tesco Kota Bharu. bukan nak se-shopping pun. tapi just nak mencari Card Reader sajo. Card Reader sebelum ni rosak. hancur jahanam bila ramai customer duk guna.  huhu... bila dah settled beli benda alah tu, kitorang pun decited decided singgah pekena Roti Tempayan dulu di Roundabout Pasir Pekan. 


makanan, tempat makan best di kelantan, roti tempayan paling sedap, makanan di kelantan, sedap di kelantan, best di kelantan,


ekceli kami laki bini ni bukan peminat roti tempayan benornya, tapi teringin nak cuba sebab terliur duk tengok tetiap kali lalu jer, ramai sungguh pelanggan kat kedai dia. jaa pun tertanya-tanya gak laa, sedap sangat ke roti tempayan ni?? hari-hari jaa lalu depan kedai ni kalo nak ke bandar, lastly baru ssekarang sempat singgah. rupanya sedap la jugak. roti tempayan tu kena makan panas-panas gitu, baru dia punya roti lembut. btw, not bad la, boleh singgah lagi len kali....hihi...



p/s : kenapa nama dia roti tempayan? sape pakar sejarah? cpt explained!


7 comments:

  1. sedapnyer..lum pernah rasa lg roti tempayan ni jaa

    ReplyDelete
  2. 1st time lily dengar roti tempayan..tapi nampak sedap tu..

    ReplyDelete
  3. faveret kami ni roti tempayan. sbb dia masak dalam tempayan kot. ;)

    ReplyDelete
  4. nanti nak suruh cikna bawa nur ke sinilah.. :)

    ReplyDelete
  5. Kalo ramai org mesti menarik minat kita nk cuba kan...tp 1st time dgr roti tempayan ni..hihi

    ReplyDelete
  6. sedap jea tgk roti tu. teringin lak nak makan.

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...