kelab blogger ben ashaari, KBBA,

23 April 2013

SuamiKu Kena Tangkap Basah?? (Part 1)



lucu, peristiwa, kisah mimpi, mimpi basah, mimpi tangkap basah, petanda mimpi tangkap basah, kena tangkap basah,


Amboii tajuk. kemain takleh blah kan? muahahahaa... but seriously jaa nak citer benda betul ni. semalam suami jaa bermimpi 'kena tangkap basah'. kenapa dia kena tangkap basah? dengan siapa dia? nak tahu, jom baca citer my en.suami kat bawah ni :  (S = suamiku, A = Aku)

S :  tadi abang mimpi. habis basah muka sebab menangis.
A :  mimpi apa sampai nangis?
S :  mimpi kena tangkap basah!


Wahhh...terkejut giler barbie aku mendengarnya. biar betik. huissss... sabar jer lah. nasib baik dia mimpi jer. kalo lah betul.... ohhh... dah lama suamiku aku pengsan kot! hohoho..... mujur hanya mimpi not reality! haha. ok jom sambung baca lagi.

S : abang kena tangkap basah ngan kawan baik jaa si B. Abang masa tu bercakap jer ngan dia, takde wat pape pun. just sembang kosong. pastu mai orang JAHEIK tuduh kitorang tengah wat maksiat. so kami kena tangkap basah laaa....

wahahhaa.... giler punya mimpi! jaa memula ingat takmo layan jer citer en.suami ni. tapi en.suami cakap dia betul-betul mimpi kena tangkap basah. dia mimpi, siap nangis keluar air mata betul lagi tu... ni baru betul-betul mimpi basah! ye dok?? ape punya mimpi daaa... kalau mimpi kena tangkap dek hantu tu yer gak. ni tak, mimpi kena tangkap basah lak. jaa nak dengar pun takut tak lalu. adoii laa melampau betoii kau punya mimpi yekkk!!

S : lepas abang kena tangkap, JAHEIK panggil seluruh keluarga abang ngan keluarga si B datang. pastu mak jaa yang sampai dulu ngan kak sue jaa. pastu abang kena pukul ngan mak jaa sepuas hati. kaw-kaw punya mak jaa marah abang.

A : jaa tak pukul abang sekali ke masa tu, kekeke? ~sempat lagi tanya tuu!!

S : jaa masa datang tu tak jumpa abang dulu. jaa terus masuk ke bilik bercakap ngan pegawai JAHEIK kat dalam bilik khas. jaa masa tu tengah dukung fikri. tak berpaling pun kat abang ni.


Hikhikhik... lawak pulak jaa rasa bila dengar citer ni tau. terpikir lak jaa, kalau lah ni citer reality and bukan hanya mimpi, dah sah-sah lama dah aku pelangkung my en.suami ngan tukul kayu kot.... naper ler dalam mimpi ni aku tak marah pulakkkk ek? naper ler aku sesabar itu ekkkkkk? tak kan tak marah en.suami kena tangkap basah kottttt??


p/s : btw, kisah ni akan bersambung ke part 2......stay tune ya!

12 comments:

  1. hihi..suspen sungguh..mula2 igtkan maybe tajuk novel ke apa... huhu..pnh gak bmimpi smpai sedar tu menangis sesungguh hati

    ReplyDelete
  2. hamboiii mimpi x menahan..hahaha
    eh baek sggh Ja x marah no.ciri isteri mithali tu.kalo org lain mau kena pelengkung wpun dlm mimpi ja.hahahhaa

    ReplyDelete
  3. minta dijauhkan dari dunia realiti yer sis..

    ReplyDelete
  4. erkkk... cuak jugak kan walaupun hanya mainan mimpi hehehe

    ReplyDelete
  5. HAHAHA..lawakla cita jaa nih..

    ReplyDelete
  6. mak jaa pukul abang kaw2...<<--ayat ni tak tahan nur nak gelak...dalam hati duk kata mmg patut pun...hahahah....

    sabooo je la...hahah

    ReplyDelete
  7. Gigih baca part ni dulu seblm part 2..aiyakkk ape punye mimpi daaa...setan punye keje la ni..huhuhu....ok nk baca sambungannya.....

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...