kelab blogger ben ashaari, KBBA,

20 April 2013

Yuran PJJ USM boleh bayar ansuran tak?


sumber gambar : google

ya, yuran pjj di usm memang boleh dibayar cara ansuran. tapi bukan ansuran yang tetiap bulan or tetiap minggu bayar macam EON Credit tu yer. hihi. yuran pjj di usm boleh dibayar ansuran sebanyak dua kali saja. haha. mudah kan?

ansuran pertama dulu dibayar sebelum kursus orientasi, iaitu sebanyak lebih kurang RM900++ pada bulan julai. manakala ansuran yuran kedua pula pada 19 april 2013 yang jatuh pada hari ini. balance yuran ansuran kedua berbaki RM615.50. kalo lewat bayar didenda RM50 dan kalo tak bayar pulak student akan dihalang dari amik exam tahu?

senangkan belajar pjj di usm ni. yuran pun murah RM1500++ jer setahun. cara bayaran pun mudah sebab boleh bayar ansuran. hrmm...suka3x... jaa sendiri pun baru jer lepas bayar ansuran kedua guna maybank2u tadi.... alhamdulillah dah settled semua bakinya. boleh lah jawab exam ngan tenang pada bulan Jun nanti. :)


p/s : menghitung hari untuk gaji seterusnya! XOXO!

10 comments:

  1. murah juga pjj punya yuran.. hehe.. berapa tahun jaa? lupa dh pet.. 3 tahun eh? ke 4?

    ReplyDelete
  2. murah juga pjj punya yuran.. hehe.. berapa tahun jaa? lupa dh pet.. 3 tahun eh? ke 4?

    ReplyDelete
  3. yuran blaja pun ade byrn 2 kali ehhh. hihi. mcm jual baju plk. :)

    ReplyDelete
  4. dah setel hutang baru la lega kan..

    ReplyDelete
  5. X ksh la byr ansuran pun janji byr..kan jaa? hihi

    ReplyDelete
  6. salam kak ja. sy nak tny...kelas insentif 2-3 minggu tu kann hujung mingu ada kelas x??ker kelas hanya hari kerja ja..tq kak :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...