kelab blogger ben ashaari, KBBA,

21 May 2013

Ajihs Nasi Lemak 80 Sen di Guchil Bayam



ajihs nasi lemak, ajihs nasi lemak 80 sen, makanan di kelantan, tempat makan best di kelantan, tempat makan di kelantan, piya dan ajihs nasi lemak, kaitan piya dan ajihs,


ni kisah minggu lepas punya ni... weehehe! lama betul duk tangguh. baru hari ni sempat entrykan. punya lah sibuk tuan blog ni kan. buat apa lah agaknya dia untuk minggu ni? studyyy kah? ohh tidak!! jangan kata nak study, belek buku pun tak. hahahhahaa... teruk sungguh la. exam nanti aku nak jawab apa tak tahu larr... agaga! kalo dalam exam tu kuar soalan mengenai blog kan best! eh, boleh giteew?!


ajihs nasi lemak, ajihs nasi lemak 80 sen, makanan di kelantan, tempat makan best di kelantan, tempat makan di kelantan, piya dan ajihs nasi lemak, kaitan piya dan ajihs,


ok, takmo cakap banyak meh jaa nak story mory kat korang kisah dinner kami malam itu. bila? erkk...sory lupa dah... haha.. masa kitorang keluar nak gi makan hari tu, kami benornya belum putuskan nak gi makan kat mana-mana. main redah jer pergi. dari wakaf bharu kami terus straight ke kubang kerian... pastu tak jugak jumpa kedai yang berkenan dihati...




lastly kitorang melencong dan meng-ushar hinggalah sampai ke Demit dan Guchil Bayam.... dan akhirnya kami tersinggah makan di Restoran Ajihs Nasi Lemak 80 Sen ni haaaa...... kenapa nasi lemak dia 80sen? eh, 80 sen, ada ke?? kenapa? korang tak percaya ke zaman sekarang ni masih ada lagi nasi lemak 80 sen?? haaaa... jom tengok gambar nasi lemak yg rege 80 sen kat bawah ni :

ajihs nasi lemak, ajihs nasi lemak 80 sen, makanan di kelantan, tempat makan best di kelantan, tempat makan di kelantan, piya dan ajihs nasi lemak, kaitan piya dan ajihs,


tu laa rupa nasi lemak berharga 80 sen... muahahhaa.. patut ler 80 sen.... cinonet jer isinya... ikan bilis pun tak berapa nak ado. kalo dikira pun, maybe seekor jer kot anak bilis yang ada.... hek..hek..hek...  nasi lemak 80 sen memang hado, tapi gitu jer la portion nya. nak makan banyak kena order yang lain! hihi.. ekceli ni first time kami makan kat sini ni....


 ajihs nasi lemak, ajihs nasi lemak 80 sen, makanan di kelantan, tempat makan best di kelantan, tempat makan di kelantan, piya dan ajihs nasi lemak, kaitan piya dan ajihs,


kedai ni femes di kelantan sekarang ni. sebab ada citer hebat disebalik restoran ni tau. sebelum ni ramai yang kata kedai ni, kedai PIYA (kapten bola sepak kelantan), ada gak yang kata kedai Ayah PIYA. tapi ramai yang berkata sume tu SALAH! citer sebenarnya ialah, kedai ni dah menaja Piya, kiranya macam Piya tu jadik Duta dia ler....


ajihs nasi lemak, ajihs nasi lemak 80 sen, makanan di kelantan, tempat makan best di kelantan, tempat makan di kelantan, piya dan ajihs nasi lemak, kaitan piya dan ajihs,


kat dalam kedai nasi lemak ni, siap ada jual barangan The Reds Warrior yang ori lagi tau... kedai ni memang akan meriah bila ada perlawanan bola (masa jaa gi ni takde bola). kedai ni dgn, skrin besar nya yang kat tepi kedai, dengan gambar2 Piya yang tergantung besar-besaran di dinding kedai, membuat kan kedai ni makin femes di kalangan peminat bola! plus lagi kedai ni bukan stakat jual nasi lemak sajo, satay dan masakan panas pun ada! kat bawah ni gambar nasi lemak yg 'dah selamat' jaa makan hari tu... hehehehe.... (yg ni bukan rege 80 sen tau, maybe dlm RM4 kot!


ajihs nasi lemak, ajihs nasi lemak 80 sen, makanan di kelantan, tempat makan best di kelantan, tempat makan di kelantan, piya dan ajihs nasi lemak, kaitan piya dan ajihs,


sedikit info : Piya mencetuskan fenomena yg hebat untuk kedai ni bila dia berjaya menjaringkan gol cantik untuk kelantan semasa perlawanan dengan Selangor tak lama dulu (2012). selepas bolanya 'GOL' (penalti) Piya telah berlari sambil menanggalkan jersi beliau sambil menayangkan singlet (bhgian dalam) yang terpaparnya slogan 'Ajihs Nasi Lemak 80 Sen'. maka, disebabkan tindakan Piya itu, dia telah diberikan kad kuning oleh pengadil. haha. hebat tak PIYA? berani sungguh dia! kat bawah ni video masa Piya wat gol sambil tayang iklan baju... jom tengok....




apapun entry jaa hari ni bukan nak citer mengenai kisah / rahsia kaitan antara Restoran ni dengan Piya, tapi jaa nak citer mengenai kisah pengalaman kami makan kat sini aje... haha.. tapi termelencong pulak... soryyy naaa... muahahahaha....but sharing is caring! ye daaaakkkk? sajer citer kot masih ada yg belum tahu kisah disebalik restoran ni, hihi.... (^_^)


 ajihs nasi lemak, ajihs nasi lemak 80 sen, makanan di kelantan, tempat makan best di kelantan, tempat makan di kelantan, piya dan ajihs nasi lemak, kaitan piya dan ajihs,


untuk malam tu jaa order, 1 pinggan nasi lemak + ayam goreng, en.suami jaa order nasi tomyam + telor dadar dan untuk fikri pulak jaa order sepinggan satay. pastu Milo Ais 1, Milo O Ais 1 ngan Teh O Limau. total makanan kami malam tu RM21. agak murah juga bagi kami! harga standard macam kedai lain gak laa kan?


 ajihs nasi lemak, ajihs nasi lemak 80 sen, makanan di kelantan, tempat makan best di kelantan, tempat makan di kelantan, piya dan ajihs nasi lemak, kaitan piya dan ajihs,


so far tomyam dan satay dia agak sedap jugak di tekak jaa. tapi untuk nasi lemak tak berapa kot.  tapi entah ler mungkin disebabkan jaa yang tak biasa makan nasi lemak tetengah malam kot. hikhik. biasanya org kelate ni, nasi lemak sesuai utk brekfes jer tau. utk makan petang atau malam, mcm tak sesuai sikit larr... heee! btw, kedai ni mmg femes di kelate pada ketika ini!!



ni gambar Piya yang jaa cilok dari facebook :  Ajihs Nasi Lemak 80 Sen


16 comments:

  1. haaa nampak nasi lemak dengan ayam dan sate tu, buat akak terkecur.. huhu sambal die warna mcm menarik. sedap tak Jaa??

    ReplyDelete
  2. Rm21 tu murah sanga la kot, kalau kat KL nan hadolah tu.

    ReplyDelete
  3. dah lama nk g cni..tp xsampai2 jgk..haha

    ReplyDelete
  4. jaa..akak terliur nie..semua sedap..fikri makan jugak tuu..ehe

    ReplyDelete
  5. Sedapnya semua makanan tue..awt la jauh sgt..hehehe ;p

    ReplyDelete
  6. Sape yg glamer ni? Piya ke nasi lemak? :-)

    ReplyDelete
  7. salam JAA..
    huhu..buat cma tertarik nk kensa.. kuah tmyam tu..menggoda jiwa perut sungguh... :)

    baru tahu kisah pasal piya ni.. heheh

    ReplyDelete
  8. Patutla 80sen! haha..

    Takpe la, nak kenyang, beli la 3 bungkus..:)

    Boleh la saya try makan nasik lemak tu...try tomyam tu(nampak sedap)...selalu gi KB mmg layan nasi kerabu & nasi ulam Cikgu aja..;)

    ReplyDelete
  9. kalu cikji cukup doh kot ambik hok 80sen tu,hihi

    wehhh terliurnyoo tgk tomyam huwaa

    ReplyDelete
  10. ok,cikeyra lbih tertarik hok satay tuhhhhhhhhhhhhhhhhh.........hahahah

    ReplyDelete
  11. Dah lama x makan satay. Erm dapnye..

    ReplyDelete
  12. Nasi lmk 80 sen...?? Perghhhh ssh nk jumpa tu....sedap ye..??

    ReplyDelete
  13. alaa baru teringin nk g makan nasi lemak. tak sedap pulok..

    ReplyDelete
  14. teringin nak gi mkan sini. sebab PIya la tempat ni glamer..haha

    ReplyDelete
  15. tapi nasi lemak tu nampak sedap....!
    Nampak sedap..rasa xberapa ye jaa..

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...