kelab blogger ben ashaari, KBBA,

01 May 2013

Aktiviti di Cowboy Town A Famosa Resort


 salam dears!!


kali ni jaa nak share kisah kami di Cowboy Town di A Famosa Resort pulak. hrmmm.... kat sini best tahu.... hihihi... harga tiket masuk ke sini kalau walk-in adalah RM45 termasuk untuk tayangan 4D. tapi yang jaa punya ni jaa dah beli pakej ngan Groupon, so boleh dapat murah sikit la regenya. Tiket Waterworld, Animal Safari dan Cowboy Town ni hanya RM68 sahaja. tapi pakej kami ni tak termasuk utk tayangan 4D ler... :)


aktiviti menarik di Melaka, melaka, tempat menarik di Malaysia, tempat menarik di melaka, tempat-tempat menarik di malaysia,
aktiviti menarik di Melaka, melaka, tempat menarik di Malaysia, tempat menarik di melaka, tempat-tempat menarik di malaysia,

kat Cowboy Town ni masa awal-awal masuk memang series nampak sangat mem-boringkan. tapi percaya lah bila pada belah malam masa pertunjukkan (show) di adadakan kawasan situ sure heboh ngan pelbagai aktiviti yang dianjurkan pihak mereka, rasa heppy tak terhingga.


aktiviti menarik di Melaka, melaka, tempat menarik di Malaysia, tempat menarik di melaka, tempat-tempat menarik di malaysia,
aktiviti menarik di Melaka, melaka, tempat menarik di Malaysia, tempat menarik di melaka, tempat-tempat menarik di malaysia,

even aksi red Indian ni kadangkalan menakutkan, tapi semua orang teruja. masa aksi red Indian bermain ngan api tu semua lampu ditutup untuk gelapkan suasana, dan Alhamdulillah fikri be have jer. tak nangis pun. dia macam leka jer duk tengok aksi ganazz dari red Indian.

aktiviti menarik di Melaka, melaka, tempat menarik di Malaysia, tempat menarik di melaka, tempat-tempat menarik di malaysia,

lepas aksi red Indian, ada jugak show carnival yang meliputi tarian kebudayaan, perarakan binatang, kuda, gajah, ayam, lembu, beca. kereta dan tram berhias, tarian zapin, pakaian kebudayaan dan pelbagai lagi lah….. yang paling best part watak animasi (mascot) kartun yang pelbagai, buat kanak-kanak teruja. fikri membulat jap mata dia masa di sentuh dan dicuit oleh maskot-maskot yang banyak tuuu…

aktiviti menarik di Melaka, melaka, tempat menarik di Malaysia, tempat menarik di melaka, tempat-tempat menarik di malaysia,

ada gak mini konsert yang dinyanyikan pengacara yang comel dan mesra audiens! kami semua sangat terhibur ngan gelagat mereka, even bayaran tiket masuk terasa sedikit mahal, tapi semuanya rasa berbaloi, dengan apa yang mereka aturkan!

aktiviti menarik di Melaka, melaka, tempat menarik di Malaysia, tempat menarik di melaka, tempat-tempat menarik di malaysia,

Cuma sedikit tak puas hati bila setiap game yang ada dalam tu semuanya kena bayar, 6 games RM20. rasa terkilan gak la, sebab tiket masuk dah ler mahal, nak masuk main kena bayar lagi…aduiii… kopak-kopak.. masa ni memang $$ cepat betul mengalir. sume kena bayar. adeh!! tapi sayang sume game kat dalam tu jaa tak amik gambar coz, masa tu bateri kamera dah kong! huhu. dia macam mini fun fair gitu laa... :)

aktiviti menarik di Melaka, melaka, tempat menarik di Malaysia, tempat menarik di melaka, tempat-tempat menarik di malaysia,

upacara penutup show pulak diserikan dengan percikan bunga api. wahhh... best betul. rasa macam sambut tahun baru pulak. tapi yang masa bunga api ni meletup, fikri nanges kuat betul. jaa tak sangka lak dia takut. kuat jer dia peluk abah dia sambil nanges. kesian betul kat dia... lepas settled sume bunga api ni, kitorang pun terus balik dan menuju ke hotel semula... masa tu badan dah penat giler kot. rasa nak membuta jer..... hahaha.... seharian duk kat A Famosa ni, letih giler doww!


p/s  : sini memang best, even mahal ianya berbaloi!!

15 comments:

  1. Wah...macam best jew.. ni yg jeles nih. nk gi jugak la 1 hari nt..

    ReplyDelete
  2. wah bestnya...lama kak lea tak pergi..ok jugak kalau pergi ms cuti sklh x lama lagi ^^

    ReplyDelete
  3. Cian fikri terkejut la tu kot. Bunyi kuat

    ReplyDelete
  4. fikri takut mercun eh.. sian dia..

    ReplyDelete
  5. macam best je.. alar nak pegi.. nama je kg in law kt melaka.. tp xpenah pg.. kihkih..

    ReplyDelete
  6. bestnya :)

    pernah pergi rasanya..

    ReplyDelete
  7. bestnya bestnya.. hana xpernah p sini..

    ReplyDelete
  8. bestnyaa...
    Nur tak pergi sini hari tu....

    ReplyDelete
  9. yg api tu mesti best tgk kan. bile la nak gi sini. :)

    ReplyDelete
  10. seronoknya bjln,duit pun snok je mengalir keluar..hihihi

    ReplyDelete
  11. best..kna standby duit bebanyak jer..

    ReplyDelete
  12. Perghhh x abis lg entri melaka...
    Haha...sakan betol jln ni...
    Tp byk gmbr hubby jaa je..kalo hubby deqla jgn hrp nk begmbr camni.hihi

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...