kelab blogger ben ashaari, KBBA,

01 May 2013

Animal Safari Wonderland A Famosa Resort



aktiviti menarik di Melaka, melaka, tempat menarik di Malaysia, tempat menarik di melaka, tempat-tempat menarik di malaysia, animal safari, harga animal safari, harga tiket wonderland, animal safari a famosa


sebelum masuk ke Waterworld kami disuruh untuk ke Safari Wonderland dahulu (bersebelahan). masuk sini untuk tengok binatang ler. sama gak macam zoo… Cuma yang bestnya kat sini ada show bagi makan binatang jinak, pertunjukkan burung terlatih (cerdik) dan sesi bagi makan kat haiwan liar macam gajah dan juga show dari red Indian. 

aktiviti menarik di Melaka, melaka, tempat menarik di Malaysia, tempat menarik di melaka, tempat-tempat menarik di malaysia, animal safari, harga animal safari, harga tiket wonderland, animal safari a famosa


tapi korang kena alert ngan masa show yang diorang dah tetapkan lah. macam jaa, jaa terlewat sikit jer untuk sesi show bagi makan kat haiwan jinak sebab masa jaa sampai tu, show baru jer habis. jaa Cuma sempat tengok show burung terlatih jer.

aktiviti menarik di Melaka, melaka, tempat menarik di Malaysia, tempat menarik di melaka, tempat-tempat menarik di malaysia, animal safari, harga animal safari, harga tiket wonderland, animal safari a famosa


sonok gak tengok show dia. fikri kemain lagi nampak teruja, macam-macam burung ada. cerdik lak tu, dengar arahan yang guide dia berikan. nampak betul-betul terlatih. kitorang rasa betul-betul terhibur ngan show ni. memang sangat menarik!!


aktiviti menarik di Melaka, melaka, tempat menarik di Malaysia, tempat menarik di melaka, tempat-tempat menarik di malaysia, animal safari, harga animal safari, harga tiket wonderland, animal safari a famosa


time kitorang kat arnab ni ler yang paling tak menahan. fikri amik masa hampir setengah jam kot duk tilik si arnab comel nih. ralit sungguh dia duk tengok. kejap bangun, kejap duduk, kejap bertinggung. hahahhaa.... kesian pulak tengok. sampai dia jinjing kaki duk nak tengok arnab punya pasal.


aktiviti menarik di Melaka, melaka, tempat menarik di Malaysia, tempat menarik di melaka, tempat-tempat menarik di malaysia, animal safari, harga animal safari, harga tiket wonderland, animal safari a famosa


masa ni kitorang nak naik bot untuk ke Monkey Island benornya tapi hujan pulak. adeh. even tak lebat tapi kami rasa susah sikit la nak berjalan sebab ada fikri. risau lak kot dia demam. so melepak jer la kami kat dalam food court tu. kitorang jeling-jeling rege makanan kat sini. alamak. mahai betul! so, melepak sesajor je laa kami kat situ, tak beli apa-apa pung...muahahaha...!


p/s : tempat ni sgt sesuai untuk kanak-kanak lingkungan 3-12 tahun!

10 comments:

  1. Macam2 ada kat A Famosa sekarang ni ye.... dulu2 masa saya selalu ke sini berkursus semua benda ni belum ada... cuma ada waterpark jer

    ReplyDelete
  2. nnti ada anak baru leh dtg sini la. haha..

    ReplyDelete
  3. alololololo..comei fikri duk tgk rabbit.. :)

    biasalh jaa..mknan dalam tu mmg mahal..huhuh

    ReplyDelete
  4. a`aa..betul la dah pernah pergi.
    kalau tak silap tahun 2007.

    siap tgk pertunjukkan geng cowboy..

    ReplyDelete
  5. bestnya2 nak kena p sekali lagi..

    p/s: jaa ada buat kira-kira x lepas bercuti tu.. habis semua berapa ratus kat sana? lari baget ke x? aiseh.. hana ni mcm nak p plak

    ReplyDelete
  6. bangau kan?elok je dieorang berbaris,displin..hahah

    ReplyDelete
  7. Kalo yg ni x ksh sgt,..selalu sgt dah tgk menatang kat zoo negara...hihi

    ReplyDelete
  8. sekarang tak best dah..nyesal gila gi...x sama cam dulu....equipment pun tak jaga..show pon kejap ja x macam dulu..tak padan dengan harga tiket rm50...serius gila tak best...napa x kekalkan cam dulu.....

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...