kelab blogger ben ashaari, KBBA,

02 May 2013

Asam Pedas di Pekan Alor Gajah


asam pedas nyonya Melaka, asam pedas pokok besar Melaka, asam pedas sedap di Melaka, MELAKA, tempat makan best di Melaka,


lepas puas main air di A famosa waterworld
kitorang keluar makan sekejap di pekan Alor Gajah
kitorang lebih rela keluar, sebab rege makanan kat dalam theme park tu mahai...
lagipun bandar Alor Gajah ngan A Famosa Resort ni dekat jer pun
kami pilih kedai Nasi Campur yg bersebelahan dengan Shell


asam pedas nyonya Melaka, asam pedas pokok besar Melaka, asam pedas sedap di Melaka, MELAKA, tempat makan best di Melaka,


masuk jer dalam kedai tu, jaa nampak ada Asam Pedas...
pergghhh... geram betul jaa tengok. terus rembat seketul.
tapi bila makan, tak sangka lak ikan ni ada tulang yang banyak
dan jugak bercabang, huk..huk... ikan terubuk rupanya!
payah betul nak makan isi ikan terubuk nih tau!


asam pedas nyonya Melaka, asam pedas pokok besar Melaka, asam pedas sedap di Melaka, MELAKA, tempat makan best di Melaka,


en.suami pulak pilih ikan keli bercili/bersambal
hrmmm...sedap jugak ikan keli dia nih. kitorang siap tambah lagi 1 ekor lagi.
kami ada gak amik sayur dan lauk lain untuk si fikri dan jgn risau
harga kat sini memang murah. nasi tambah dia tak kira pun, tahu?!



p/s : terasa nak belajar buat Asam Pedas Melaka sendiri...hihi..

13 comments:

  1. memang sedap asam pedas melaka..

    ReplyDelete
  2. memang sedap asam pedas melaka..

    ReplyDelete
  3. sedapnya.
    su pon suka ayam pedas.nak2 asam pedas ikan pari..sampai hirup kuah ler

    ReplyDelete
  4. Tak terpikat mskan mlk ke...meh berguru ngn ai...huhuhu

    ReplyDelete
  5. Eh, kak Ja dtg ALor Gajah. area kite tu. hihi. asam pedas terbaik :D

    ReplyDelete
  6. org melaka suka gak makan pedas2 ni..

    ReplyDelete
  7. menggoda betul asam pedas tu.

    ReplyDelete
  8. Ikan terubuk keee..?
    mmg susahlah nak mkn...
    hhohoo..

    Jaa..belajarlah masak, nanti boleh share resepi.. :)

    ReplyDelete
  9. woo. tmbh nasi mmg takde extra cost ehhh. huhu. best la kalau mcm tu. :)

    ReplyDelete
  10. ikan terubok??wahh myfeveret...nk menjerit rasa..hahah over sgt !

    ReplyDelete
  11. macam nie nak makan asam pedas r mlm nie..hehe

    ReplyDelete
  12. Ikan terubuk wat asam pedas.??? huhu...rasanya sdp bakar je kan...mmg payah nk mkn tp lemak ...deqla suka...

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...