kelab blogger ben ashaari, KBBA,

01 May 2013

Kami di Water world A famosa resort


salam dears!!

kali ni jaa nak share kisah kami 3 beranak di A Famosa Waterworld pulak! sepatutnya dalam jadual kami planned nak datang sini pada hari isnin. tapi tut tup cancel coz tak sanggup nak bersesak ngan pengunjung lain sebab hari isnin tu merupakan Hari Melaka Bandaraya Bersejarah, so dah set dalam minded mesti tempat tu ramai orang. so kami takmo macam tu…


 aktiviti menarik di Melaka, melaka, tempat menarik di Malaysia, tempat menarik di melaka, tempat-tempat menarik di malaysia,

lastly kami decided tukar ke pelan B, kami akan datang pada hari selasa. tapi pada hari selasa, bila dah separuh perjalanan baru teringat yang selasa waterworld nya tutup. so, kami patah balik. adoiiii… macam-macam hal! makanya, kami terpaksa pergi pada hari rabu. terpaksa la kami stay lebih satu hari kat Melaka ni. sebab dalam jadual kami planned untuk ke Melaka selama 4H3M sahaja, sepatut pada hari rabu kami dah bertolak balik tapi last-last dah jadik macam tu kami stay lagi sehari. makanya jadilah 5H4M.


 aktiviti menarik di Melaka, melaka, tempat menarik di Malaysia, tempat menarik di melaka, tempat-tempat menarik di malaysia,

sila jangan muntah hijau tengok pic kami 3 beranak ni yer...kekekek... ohh..  ya.. sebelum jaa lupa jaa nak bagitahu yang jaa nya tiket ni jaa beli melalui promosi dari Groupon. murah sikit la rege dia berbanding ngan rege Walk-in. untuk 3 theme parks ni kami dapat harga RM68 seorang. kalau korang nak tahu harga sebenar boleh tengok di sini :  AFAMOSA.COM


 aktiviti menarik di Melaka, melaka, tempat menarik di Malaysia, tempat menarik di melaka, tempat-tempat menarik di malaysia,

datang sini pada hari weekdays memang best giler. tak sibuk ngan pengunjung lain. memang best sangat. boleh layan main slide bebanyak kali. nak main air sepuas hati pun tak segan sebab orang tak ramai. macam tempat tu kita yang punya jer…hihihihi….


 aktiviti menarik di Melaka, melaka, tempat menarik di Malaysia, tempat menarik di melaka, tempat-tempat menarik di malaysia,

tapi sayang betul masa kami datang tu banyak slide yang tutup. tengah repair diorang kata. ermmm… melepass nak main slide yang meluncur laju ngan tube bulat besar tuu…. huhu… my en.suami nampak sangat teruju dapat naik yang body slider tu… berkali-kali dia repeat main… gigih betul! 


 aktiviti menarik di Melaka, melaka, tempat menarik di Malaysia, tempat menarik di melaka, tempat-tempat menarik di malaysia,

jaa pulak awal-awal dah pancit. sekali naik terus rasa berdenyut-denyut kepala. memang tak tahan. takut pun yer gak….hahaha… selalu pikir bembukan kunun takut badan jaa yang ketot lagi halus ni melayang dibawa dek angin yang kuat dan terus tergelincir dari slide, melayang ke udara dan terus kebabommm jatuh dari slide…wahahahaa… jauh sungguh jaa pikir!


 aktiviti menarik di Melaka, melaka, tempat menarik di Malaysia, tempat menarik di melaka, tempat-tempat menarik di malaysia,

jaa masa ni rasa rugi betul sebab langsung tak seludup masuk apa-apa makanan pun. sebab kalau ikut apa yang jaa google kat sini tak leh bawak masuk makanan, tapi sekali masuk huwaaaa….. ramai betul yang bawak masuk makanan sendiri…. masa nak masuk kesitu pun dia tak check pun bag kita. ohhh sedih lak rasa. kalaulah aku sempat seludup masuk makanan kan bestttt!! GRRRRR……


 aktiviti menarik di Melaka, melaka, tempat menarik di Malaysia, tempat menarik di melaka, tempat-tempat menarik di malaysia,

nasib baik ler sebelum masuk kesana jaa dah makan sesiap. so, takde ler lapar kebulur sangat. korang banyangkan lah, rege air kat sana giler punya mahal. terbeliak mata tengok. tengok jer rege teruss rasa nak pitam. air mineral yang botol kecik yang berharga seringgit kat kedai biasa tu, diorang jual ngan harga RM3.50 tahu? adehhhh…pengsan!!


 aktiviti menarik di Melaka, melaka, tempat menarik di Malaysia, tempat menarik di melaka, tempat-tempat menarik di malaysia,

belum kira lagi ngan rege makanan, 1 set RM10.90 paling murah tu pun hanya burger ngn fries jer yang kita dapat, yang lain kalau nasik sumenya rege RM20++. harga tu belum masuk air lagi tuuu…. yennadeiii… mahal giler… jaa ngan en.suami just beli minum air mineral sajo 2 botol. kami lebih rela keluar gi makan kat Bandar Alor Gajah…. HEHEHHEEHE…..


 Dibawah ini sedikit info untuk anda mengenai A Famosa
***********************************************************

Harga Tiket Waterworld A Famosa Resort : 
Adult RM36 / Child 31 (weekday) 
Adult RM41 / Child 36 (weekend)

Harga Sewa Tube : 
Single = RM8 + RM8 (deposit)
Double = RM10 + RM10 (deposit)

Harga Sewa Cabana : 
Weekday = RM60 + RM50 (deposit)
Weekend = RM120 + RM50 (deposit)
Harga Sewa Loker Simpan Barang :
Loker Kecil = RM4 sekali guna
Loker Besar = RM12 sekali guna

p/s  : setiap deposit akan dipulangkan semula. (^_^)

11 comments:

  1. Uik...dtg mlk ye...kampung sy tuh...enjoy nmpk!

    ReplyDelete
  2. besttnyerrr... saya xprnh p melaka... huk3.. >.< menarik2.. ;D bestnyer bercuti.. :D

    ReplyDelete
  3. cik nor slalu seludup makanan bila g mana2 waterpark..haha

    ReplyDelete
  4. sronoknya bawa anak berjalan..
    bestkan bercuti ke melaka.4h3m rasa mcm sekejap je, betul tak?

    ReplyDelete
  5. jaa,nk tanya..jaa pkai sofware apa untuk buat gambar di bahagi2kan mcm kt atas tuh?

    ReplyDelete
  6. wah bestnya...seronok ja tengok..

    ReplyDelete
  7. wahh.. bestnyaaa.. cikda pulak yang teruja.. hehehe..

    ReplyDelete
  8. Ni kalo ank2 buah deqla tgk mesti nk ajak p..huhu....lawak tgk pic seksis korang..kahkah

    ReplyDelete
  9. waahh...macam seronok je bergumbira di sana..kira berbaloi la ye dengan mainan yang ade tu?

    www.chumellstore.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. insyaAllah ahad ni nak pegi sana..tak sabarnya..

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...