kelab blogger ben ashaari, KBBA,

03 May 2013

Kami ke Taman Mini Malaysia, MELAKA


salam dears!!

sebelum kami ke Zoo Melaka
kami singgah ke Taman Mini Malaysia dulu
awal giler kitorang sampai sini...dalam kul 10.30 pagi gitu..
tapi best laa sebab tak terasa panas sangat...heeee!


taman mini malaysia, taman mini melaka, taman asean melaka, tempat menarik di Malaysia, tempat menarik di melaka, aktiviti menarik di Melaka, melaka, harga tiket taman mini,


Taman Mini Malaysia ni terletak di Ayer Keroh
ianya bersebelahan dengan Taman Asean
kiranya kalau nak ke Zoo Melaka, kita akan jumpa tempat ini dulu laaa


taman mini malaysia, taman mini melaka, taman asean melaka, tempat menarik di Malaysia, tempat menarik di melaka, aktiviti menarik di Melaka, melaka, harga tiket taman mini,


harga tiket masuk adalah RM15/adult. mahai sugguh!
menarik kat sini ialah, ianya menempatkan 14 buah rumah mengikut negeri
rumah Kelantan, Kedah, Melaka, N.Sembilan, Sabah, SaRawak dan mcm laa
setiap rekaan rumah tu melambangkan senibina setiap negeri-negeri itu


taman mini malaysia, taman mini melaka, taman asean melaka, tempat menarik di Malaysia, tempat menarik di melaka, aktiviti menarik di Melaka, melaka, harga tiket taman mini,


jaa dan en.suami paling teruja bila dapat naik ke Rumah Sabah dan Sarawak
bila dapat jenguk dan masuk ke dalam rumah panjang tu, 
tetiba jaa rasa macam duk kat Borneo pulak...kekeke..
unik betul rumah Sabah dan Sarawak ni....diperbuat dari buluh..
seni jer hasil kerja mereka yang membuat rumah-rumah ni...


taman mini malaysia, taman mini melaka, taman asean melaka, tempat menarik di Malaysia, tempat menarik di melaka, aktiviti menarik di Melaka, melaka, harga tiket taman mini,


masa kitorang memula masuk ke sini, 
kakak penjual tiket tu dah mention jaa yang ada 'Show Kebudayaan' kul 11 nanti
jaa pun setelah letih menapak ke seluruh 14 buah rumah yang ada, 
terus tercongok menunggu untuk show tuuu...




inilah tarian tu
3 lelaki dan 3 wanita yang sedang membuat tarian dan zapin
korang kalau nak datang sini, datang ler awal pagi ek,
nanti boleh tengok show ni....best jugakk tau...
show ni akan dibuat pada setiap hari dan pada pukul 11 pagi.


taman mini malaysia, taman mini melaka, taman asean melaka, tempat menarik di Malaysia, tempat menarik di melaka, aktiviti menarik di Melaka, melaka, harga tiket taman mini,


masa mereka dah siap berzapin tu
diorang terus menerpa penonton dan mereka ajak naik ke pentas
kebetulan jaa duk kat barisan depan, diorang pun ajak laa jaa
jaa pun apa lagi terus tunjukkan kebolehan merosakkan tarian diorang
orang ke kiri aku kanan, orang duk gelek aku diam....hahahaha...
berpeluang berjoget lambak ler jaa hari tuuuu....ewahhh cute dakkk?


taman mini malaysia, taman mini melaka, taman asean melaka, tempat menarik di Malaysia, tempat menarik di melaka, aktiviti menarik di Melaka, melaka, harga tiket taman mini,

overall best jugak laa.... sebab dihiburkan dengan show zapin tuu...
kalau lah takde tarian tu, rasanya macam tak berbaloi bayar rege tiket kot
RM15 just untuk tengok rumah? adehhh...mahai gak tu...
tapi bila kami dihiburkan dengan show zapin tu , kira ok laaa.....
terasa berbaloi la jugak. nasib baik kami berdua jer. kalo berlima? 
RM15 x 10 = 150... adeh..kopak-kopak...ngeee!



p/s : entry melaka belum habis lagi ni....jgn boring aaaa......

9 comments:

  1. lame sgt dh tak gi melaka. semangat lain mcm eh bile buat entri pasal tmpt menarik. :)

    ReplyDelete
  2. adeh..mahalnyer..dlu murah je..lme dah x dtg cni..last pegi zaman sekolah rendah..kikiki
    now dah kawen ajak hubby dia xmau pegi

    ReplyDelete
  3. wahh..mmg sakan betul jaa berjalan ni kan..

    ReplyDelete
  4. meriah jugakkan,belasah je,janji menari,hihi..

    ReplyDelete
  5. bestnya..siap bergambar dgn penari lagi..

    ReplyDelete
  6. Amboiiii jln sambil berjoget ye...haha...abis 1 melaka jaa pusing....

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...