kelab blogger ben ashaari, KBBA,

03 May 2013

kat mana asam pedas yang sedap di Melaka?


Seriyes cakap asam pedas kat Melaka ni memang mavlesss! memang betul seperti yang dicanang orang. pekat sungguh kuah dia. cukup rasa pulak tu. jaa yang menulis ni pun dah rasa kecur liur dah ni tau. macam teringat-teringat jer…. srupp-sruppp duk hirup kuah konfem boypren lalu pun konfem tak perasan! sebab boypren aku memang takkan lalu, sebab dia memang duk depan aku dah masa tu. :p ~ini semua poyooooo….!!

Asam pedas Alor Gajah (sebelah shell)
Asam Pedas Depan Dream Hotel, Jln Laksamana Cheng Ho

Asam Pedas berhampiran Stesen Bas Merlimau
Asam Pedas Pokok Besar (tapi masa jaa pergi ni asam pedas dia belum siap dimasak)

Ekceli jaa akui Asam Pedas Melaka ni memang tak ada kot kat kelate ni. asam pedas melaka ngan kelate sangat jauh sekali bezanya. siapa ada daun kari lagi... pelikss tapi sedapp! jaa memula makan, memang terasa sangat-sangat lah suka ngn asam pedas melaka ni. cuma jaa tak tahu pulak, macam mana rasa sebenar asam pedas melaka yang paling terrrr-sedap.... jaa main hentam jer makan, memana kedai yang jual asam pedas ni.... pasni insyaALLAH jaa akan belajar buat asam pedas melaka ni... bukan hape, rasa terliur sangat-sangat laaa....


p/s : sesapa yang expert buat Asam Pedas Melaka ni, mohon share resepi ya!

12 comments:

  1. Cuba lah try test asam pedas Hajjah Mona... teman ada sharekan lokasinya di entry nie... memang meletop...

    http://apakehei.blogspot.com/2012/12/hajjah-mona-asam-pedas.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah..tertanya tanya jugak..dimana yg paling sedap dekat melaka

      Delete
  2. pergh..kecur air liur den...

    ReplyDelete
  3. Ok nanti nak try asam pedas melaka gak ;)

    ReplyDelete
  4. Rasa sekali masa pi melaka thn lepas. Bleh tahan la..maybe M tak jumpa Tempat asam pedas yg Mabeles kot..

    ReplyDelete
  5. slalu turun melaka pun x smpat g nak makan asam pedas melaka..nak cuba nieh nanti..

    ReplyDelete
  6. Ingat lg masa gathering melaka, deqla,ayu & nyue ade mkn kat 1 restoran tu..sdp asam pedas dia..tp x ingt restoran apa...kohkohkoh

    ReplyDelete
  7. wahh sedapnhya.....
    reenhomestay.blogspot.com
    admin jom tukar link

    ReplyDelete
  8. Mmg sedap dan terbaik ASAM PEDAS MELAKA, tulah sebab kami membuat pes asam pedas melaka untuk anda merasainya selalu di mana2 sahaja....mudah dan senang..masuk je pes, tambah air, tambah ikan, dan panas hingga masak, trus bley makan!! check out site kami www.kedaimaklong.com ;) atau kunjungi laman fb kami di www.fb.com/kedaimaklong



    ReplyDelete
  9. ade byk pilihan ke?nk pg hujung minggu ni..nk survey2 dulu.. :)

    ReplyDelete
  10. cuba pergi kat Alai..cari medan makan kat situ..ada restoran yang paling lama pasala asam pedas ni..kira puluhan tahun tu....

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...