kelab blogger ben ashaari, KBBA,

03 May 2013

Makan Cendol di Jam Besar Melaka


salam dears!!


Lepas merendet di Jonker street kami tunaikan hajat untuk pekena Cendol dulu semangkuk sorang, tapi sayang waktu kami sampai tu, pekerja dia cakap cendol dah habis. alamak frust menonggeng jer rasa. rasa nak marah pun yer gak. yela, jejauh kami datang dia cakap habis. sedangkan ramai lagi pelanggan datang tu…..adoi….sedih! sedih!


cendol jam besar Melaka, cendol sedap di Melaka, makan cendol Melaka, melaka, tempat makan best di Melaka, tempat menarik di Malaysia, tempat menarik di melaka,


but..kami tak mudah give-up. the next day kami datang lagi. sungguh gigih bukan? haha. tapi bila tengok meja nya yang penuh ngan pelanggan rasa nak cancel pun ye gak. ye lah, ramai giler orang. takkan nak berdiri sebelah orang duk makan kot. marah deme tu nanti. mengaco jer… ohohoiiii… mencabar betul nak makan cendol jam besar ni. takper la demi mu ku rela meng-Q cendol oiiii… tak sedap siap kau!



cendol jam besar Melaka, cendol sedap di Melaka, makan cendol Melaka, melaka, tempat makan best di Melaka, tempat menarik di Malaysia, tempat menarik di melaka,

 cendol pulut RM2

 cendol jam besar Melaka, cendol sedap di Melaka, makan cendol Melaka, melaka, tempat makan best di Melaka, tempat menarik di Malaysia, tempat menarik di melaka,

ermmmmm.....bestttttt!!

 cendol jam besar Melaka, cendol sedap di Melaka, makan cendol Melaka, melaka, tempat makan best di Melaka, tempat menarik di Malaysia, tempat menarik di melaka,
cendol durian RM3

 cendol jam besar Melaka, cendol sedap di Melaka, makan cendol Melaka, melaka, tempat makan best di Melaka, tempat menarik di Malaysia, tempat menarik di melaka,

pilihan en.suami cendol pulut, jaa pulak pilih cendol durian. wallahhh… .rasa dia memang mabelessss beb! memang best sangat. tak sesia kami 2 kali datang. sejuk jer tekak. dapat merasa cendol.   ramai giler orang kat sini, meriah sangat! ramai betul orang duk Q nak merasa cendol dia. fikri pun sama-sama suka gak. berebut makan ngan jaa…hikhik….


p/s : tetiba terasa nak makan cendol lagi...grrrr!!

8 comments:

  1. Jemput join kak ajaa. =D

    http://ezbil-official.blogspot.com/2013/05/segmen-pencarian-bloglist-bulan-mei.html

    ReplyDelete
  2. amboi,cendol terbaek kt melaka ke tuh?

    ReplyDelete
  3. Kalo dah ramai org tentu2 la sdp kan...

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...