kelab blogger ben ashaari, KBBA,

01 May 2013

Medan Samudera : Pusat Ole-ole Melaka


aktiviti menarik di Melaka, tempat menarik di Malaysia, tempat menarik di melaka, bandar hilir melaka, medan samudera, kedai ole-ole melaka, muzium samudera, cencaluk melaka,

tempat ni, betul-betul berhadapan dengan muzium bahtera (muzium kapal)

aktiviti menarik di Melaka, tempat menarik di Malaysia, tempat menarik di melaka, bandar hilir melaka, medan samudera, kedai ole-ole melaka, muzium samudera, cencaluk melaka,

belacan, cencaluk, gula melaka, sume ada...cakap jer nak apa?
cencaluk kat sini 4 botol RM10. jaa beli gak sepuloh hingget.

aktiviti menarik di Melaka, tempat menarik di Malaysia, tempat menarik di melaka, bandar hilir melaka, medan samudera, kedai ole-ole melaka, muzium samudera, cencaluk melaka,

kerepek tradisional pun macam-macam ada, murah2 juga
3 paket RM10, boleh dicampur-campur.
jaa beli belacan ngan cencaluk jer kat sini,
tak berminat sangat ngan kerepek, bukan apa, takat nak beli kerepek
di kelantan pun ado....hihihi... 


aktiviti menarik di Melaka, tempat menarik di Malaysia, tempat menarik di melaka, bandar hilir melaka, medan samudera, kedai ole-ole melaka, muzium samudera, cencaluk melaka,

 kalo korang nak beli baju kenangan 'Melaka' cari ler kat sini yer
berlambak ado. rege baju I love Melaka lebih kurang RM20 gitu jer..


aktiviti menarik di Melaka, tempat menarik di Malaysia, tempat menarik di melaka, bandar hilir melaka, medan samudera, kedai ole-ole melaka, muzium samudera, cencaluk melaka,

jaa beli baju Hard Rock Cafe Melaka sehelai buat fikri.
murah aje baju tuu tuh. RM10. (^_^)
yang kerepek tu pulak fikri dapat free dari akak yang jual cencaluk...heeee!



12 comments:

  1. Pnh g malaka tpi lum smpai ke situ... Insha Allah.. Akn ke situ...

    ReplyDelete
  2. salam =)
    wah cik ja..
    menarik..lau pegi melaka nti leh singgh ni..^_^

    ReplyDelete
  3. eeh..jaa pandai mkn cencalok ke..hehe

    ReplyDelete
  4. sinilah nur shopping hari tu.. :)
    mmg mcm2 ada.. :)

    ReplyDelete
  5. sinilah nur shopping hari tu.. :)
    mmg mcm2 ada.. :)

    ReplyDelete
  6. reti ke makan cencaluk? kalau cikna mmg tak reti. hehe..

    ReplyDelete
  7. untungnya fikri dapat kepek free..:)

    ReplyDelete
  8. fikri ggit plastik kerepek,cian dia..mehh nk tlg bukakan..hihi

    ReplyDelete
  9. Fikri comel sgt tu pasal dpt free.........

    ReplyDelete
  10. Fikri comel sgt tu pasal dpt free......

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...