kelab blogger ben ashaari, KBBA,

26 May 2013

Musim Kenduri Kawin Tiba Lagi



Setiap kali musim cuti sekolah, setiap kali itu lah jugak banyak kenduri kawin yang akan berlangsung. sana-sini sibuk nak kawin. jaa ni pun untuk minggu ni dah ada sebanyak 8 undangan kenduri kawin.... ada yang jemput melalui kad, ada yang jemput melalui facebook dan ada yang jemput mulut (tanpa kad).




untuk itu, jaa dah sesiap beli hadiah untuk pengantin bila ke Kbmall beberapa hari lepas... tunggu nak balut dan pergi saja... semua jemputan tu pulak, bukan semua jaa boleh pergi. sebab jaa jenis yang keje syif memang keje tak menentu. kengkadang syif pagi, kengkadang syif petang. malah di hari minggu pun jaa keje jugak... jaa punya hari off secara random! 3 hari keje, off 1 hari... dan gitulah seterusnya!




nampak gayanya buat seminggu ni boleh gantung kuali lah kan? tak payah nak masak bagai... hahaha... tapi buat sesapa yang darah tinggi, kena beringat tau bila makan kenduri nih. jangan duk pulun makan daging lembu atau kambing banyak sangat, nanti kang tak pasal-pasal jadik len pulak... orang sonok berkenduri kita sibuk kena warded! huhu... mintak jauh ler perkara tu.. 




p/s : korang banyak ke dapat undangan kenduri kawin untuk musim ini?


12 comments:

  1. tu la ada gak jemputan. sempat pegi ke tak xtau la. muak kot makan gulai banyak2.. huhu..

    ReplyDelete
  2. cheery banyak gak undangan.semua member sek kahwin..urmm..xtau leh pergi ke tak..

    ReplyDelete
  3. x sangat.. tapi 25/5 ni ada 3 kenduri serentak.. kalut jugak la nak g.. hihihihih

    ReplyDelete
  4. tu la jaa..memang banyak kenduri..kak intan ni kenduri kawen kazen pon ada lagi pasni. fuh penattt

    ReplyDelete
  5. ehe..banyak nampak shoping hadiah kenduri kawen tuu... selamat makan kenduri..

    ReplyDelete
  6. byk jaa beli adiah.. byk jemputan ni.. :-)

    kak ina dari aritu, xbaik2 lagi jaa... kak ina, alisha n aqilah duk batuk selsema demam..

    ReplyDelete
  7. rumah Nur baru lepas buat kenduri doa selamat...

    sbb tu senyap berblogging jap..
    ni pun penat tak hbis lagi..huhu

    ReplyDelete
  8. mmg byk sgt jmptn kawen mgu ni. masak la nk beli hadiah. hehe.

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...