kelab blogger ben ashaari, KBBA,

03 May 2013

Pengalaman Naik Melaka River Cruise


salam dears!


Lepas makan, kitorang menuju ke Jeti pula untuk mencuba naik bot a.k.a Melaka River Cruise. perjalanan selama  lebih kurang  40 minit sangat best. teruja ngan panorama sekitar situ. jaa naik Cruise belah malam, so memang best sebab boleh tengok sinaran lampu. sejuk dan dingin jer rasa duk atas cruise tu. rasa nak tido pun yer gak…hihi…




jaa mintak maaf sangat sebab kualiti gambar memang sangatlah menyakitkan mata. bukan hape, masa ni bateri kamera jaa dah kong. al-mamfus! makanya, just mampu snap ngan kamera Norkia cikai jer... sedih giler kot masa ni. sume gambar jadi huduh-huduh belaka.






Harga Tiket Melaka River Cruise ni RM10 jer untuk dewasa. tapi jaa ada untung sikit disini, sebab jaa punya tiket dapat F.O.C aka FREE jer.... hihihi... jaa dapat free dari Dream Hotel. Dream Hotel ada buat promosi, katanya kalau stay pada weekdays dia akab bagi free tiket cruise, so jimat ler jugak untuk jaa..... hihihi.. cuma jaa kena beli untuk adik ipar ngan anak sedara en.suami jer lagi.





best gak laa, naik time malam ni, sebab cuaca sangat lah baik. sejuk jer. jaa nasihatkan korang jangan ler naik time tengah hari atau petang, sebab panas giler kot. jaa masa jenjalan kat tepi jeti tu, rasa hot sungguh. terbakor jer rasa muka jaa yang cun melecunsssss nih! muahhahhahaa.... ok muntah!!!!!



p/s  : maaf yer sbb gambar sume huduh!! hukhuk...

4 comments:

  1. tgk dlm gmbr pun dh cntik,klu dpn mata xdpt nk dgmbrkan kecantikkan pmdgn kt sini kan..

    ReplyDelete
  2. mmg best naik melaka River Cruise nie..

    ReplyDelete
  3. Uwaaaa bestnyeee...teringin nk naik...hari tu x dpt..huhuhu

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...