kelab blogger ben ashaari, KBBA,

30 May 2013

Resepi Tomyam Bawang @ Kampung Grill



Nak Resepi Tomyam Bawang tak? alah mudah jer... letak bawang banyak-banyak dalam kuah tomyam makanya, jadik la tomyam bawang! muahahaha... macam yang jaa makan kat Restoran Kampung Grill. jaa order Tomyam Campur, tapi yang sampai Tomyam Bawang. kenapa jaa cakap macam tu? sebab... dalam tomyam tu penuh giler ngan hirisan bawang! adehh... sedih giler kot!


kampung grill pasir pekan, makanan di kampung grill, restoran kampung grill, sedap di kelantan, tempat makan best di kelantan, tempat menarik di kelantan,


selalu nya tomyam kat sini best! tomyam dia pekat, pedas+masam, kicked dan byk lauk! (dah hampir 10 kali jaa dtg makan kat sini) korang boleh refer entry ini : Kampung Grill Pasir Pekan. Dalam entry tu jaa citer yang tomyam kat sini best, tapi tak sangka lak malam ni ''lari'' lak rasa dia... bila jaa tanya pada pelayan dia kenapa dah tak ''kicked'' mcm selalu? rupanya tukang masak yang biasa masak tomyam tu bercuti.... ni tukang masak ganti.... ermmm... patut pongggg lain! lauk kurang, rasa pun kelaut.... bawang jer banyak ado! dalam gambar tu sikit jer tu nampak kan, tp yg duk dlm mangkuk lagi banyak ada! huh!


kampung grill pasir pekan, makanan di kampung grill, restoran kampung grill, sedap di kelantan, tempat makan best di kelantan, tempat menarik di kelantan,


by the way, untuk menu lain seperti Ayam Paprik masih sedap di tekak jaa....


kampung grill pasir pekan, makanan di kampung grill, restoran kampung grill, sedap di kelantan, tempat makan best di kelantan, tempat menarik di kelantan,


Kerabu Sotong ni pun sedap juga.... kiranya utk malam tu, hanya failed di Tomyam jer lah... but Tomyam ini lebih ok rasanya berbanding ngan tomyam yang jaa makan di Restoran Parameswara Melaka hari tuu... tomyam kat kedai tu lagi lah kelautttt..... rasa tah hape-hape! jaa pulak kalo makan kat luar, tomyam wajib jaa akn order. sebab tu pebret jaa... hahaha..




p/s : nak tahu kat mana Tempat Makan Menarik di Kelantan??  <BACA SINI>

16 comments:

  1. ala mati2 sue egat ada resepi..muahhhhhaaaaaa

    ReplyDelete
  2. nak tomyam sdap kan cr tukang masak ori dari siam jaa..hihik

    ReplyDelete
  3. sedih sungguh dgn peniaga yg nak kaut untung dgn cara mcmni. letak bawang bnyk2 dlm sup tomyam, pastu daging seafood sume tu ciput je. hangin je kan

    ReplyDelete
  4. jak aritu lagi tala nok g sinih.aihhh bilo xtau blh sapa nih.tomyam sedakkk

    ReplyDelete
  5. kite pun dh ke lauttttttt. lame tak jenguk sini. huhu.

    ReplyDelete
  6. ni yg xbest bila bwg byk sgt letak dr "harta karun" ni.. hihii

    ReplyDelete
  7. kat sini pun tomyam penuh bawang...

    agaknya trend kot..hihih

    terliur oo tgk kerabu tu

    ReplyDelete
  8. kena gi klate slalu la ni..

    mmg teringin nk ke sana.. tp ntah biler..

    ReplyDelete
  9. cehh,ngtkan nak bg resepi betul2.. hahaha

    ReplyDelete
  10. adus tgh lpq ni btmbah lpar la..haha

    ReplyDelete
  11. cikna tak suka bawang. konfem menangis kalo dpt bawang banyak camtu. huhu..

    ReplyDelete
  12. hahaha..sedih sungguh..kalau gtu,...ingat ada resepi baru tom yam..hhhii

    ReplyDelete
  13. Perghhhh meleleh air liur daku tgk tomyam tu..eiiiu dah lama x mkn tomyam tauu..

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...