kelab blogger ben ashaari, KBBA,

17 June 2013

Entry Ku Dicuri Orang....



Entry di Blog jaa yang bertajuk : ''Tempat Menarik Di Malaysia Mengikut Negeri''
telah dicilok someone yang tak jujur berblogging!!


Ekceli entry tu jaa buat setelah jaa buat Giveaway yang pertama dulu...
jaa kumpul maklumat daripada peserta yg tulis/jawab di entry penyertaan mereka,
lepas tu, setiap tempat/negeri yang jaa dah penah pergi dan penah buat entry 
jaa akan linkkan terus ke entry tersebut.


url blog jaa terpaksa sembunyikan utk nak jaga hati si dia. (risau kot korang serbu dia)
dia baru buat jer blog tu, pada 3 jun lepas... entry pun baru ada 6.
tapi semuanya hasil cilok dari jaa punya entry....adooiyaaiii...
jaa post entry ni bkn nak kondem blogger baru, tapi..........?????
(korang sambung sendiri ler ayat tu ye...kang jaa ckp, org kata jaa eksyen pulak)


Entry yang di copy bulat-bulat jaa tak kisah lah sangat
tapi yang jaa kisah sgt bila entry tu telah di edit dengan mengatakan dia yang buat

''Lembu Punya Susu Sapi Dapat Nama''


 ni pulak entry asal dari blog jaa....nak tgk mohon Klik Sini.
Tak dinafikan entry ini memang banyak menyumbangkan trafik pada blog jaa
maybe disebabkan itu ramai yang terliur kot! huhu...
nak copy tak per, tapi mohon kreditkan ke entry asal...
 lagi satu, jangan cuba-cuba nak edit konon itu engkau yg buat pulakkkkkkk!!


 p/s : tak marah, tapi nasihat.... (^_^)


37 comments:

  1. ish..senang je cilok entry org lain.. :/

    ReplyDelete
  2. ado jugok jenih gituh,kalu credit entry xpo.acu jaa v warning sikit,hihi

    ReplyDelete
  3. kalau mcm tue guna disable right klik lar...die xboleh copy entry..^^

    ReplyDelete
  4. salam jaa..

    alahai...sapelah agaknye ni??
    dlm erti kata lain..dia seorg yg biadap..
    sabar ..

    ReplyDelete
  5. hem..kalau disable klik pun kalau orang tu pandai boleh copy jugak...sabarlah ye..

    waalid dah jumpe blog tu...moga2 dia insaf..

    ReplyDelete
  6. Ambiil sebijik-sebijik pulak tu ayatnya, cuma tukar nama.. Tak patut buat macam tu..

    ReplyDelete
  7. Tak best la kan buat macam tue..siap tukar nama dia tue yg tak tahan tue..kta penat2 perah otak orang curi pulak.. atleast tue bagi la credit sikit kan..sejuk sikit hati....hehehe.sabar yer jaa..;p

    ReplyDelete
  8. mungkin orang tu terdesak kod.
    baru nak mula berblog tapi takde idea.

    ReplyDelete
  9. tak patut...tapi sebab dia blogger bru,..elok nasihat laa kat dia..mungkin dia tak tau lagi peraturan berblog..huuhuh

    ReplyDelete
  10. biasa la tu jaa... entry pasal kisah hdp sy pun dorg copy bulat2 pastu tak ada kredit... pastu bila tanya blh pulak dia ckp dpt dr email... adoyai

    ReplyDelete
  11. yg bestnya siap dgn gambar sekali... lawak tol la... sb tu klu nak letak gambar kena letak nama blog sekali kat gambar kita tu... bkn tempek pd gambar sb org blh crop... tp rename nama gambar skali... kdg org yg copy ngok jugak dia main save je tak pun copy full content dgn gambar2 skali... kat situ dia blh detect

    ReplyDelete
  12. tak marah, tapi nasihat..butang baju aku mana pahh...kikikiki....alahai nape la g cilok kan

    ReplyDelete
  13. jahat nyer..ambik keje senang je..

    ReplyDelete
  14. eii..tak payah ber bloglah klu nak copy org punya..huhu

    ReplyDelete
  15. Memang tak patut...geram betul klu ada jenis ciplak org punya!

    ReplyDelete
  16. ni memang copy tahap teruk dah ni
    setiap butir ayat di copy nyer

    ReplyDelete
  17. agaknya xphm lg tu kot jaa..br berblog kan.adoi tp apa pn kna gtau dia jgk ni.huhu

    ReplyDelete
  18. apa daaa...sesuka ati jer tukar nama dia..

    ReplyDelete
  19. waaa kejam kejam.. kantoi gak tu. dalam entri dia kata dia buat GA beberapa bulan yang lepas padahal blog bulan jun..

    sejak akhir2 ni banyak kes berkisarkan blog la.. sponser menipu, blogger busuk hati. yang jaa pula kes ni..

    camna jaa dapat tau blog ni jaa? hana nak try cari blog yang copy paste entri hana gak la

    ReplyDelete
  20. Alamak..dah la copy bulat2 dah tu xkredit ke jaa pulak...haishh...mmg xpatutlah...

    Nur pernah kena sekali..pastu terus nur xbg org copy kat blog...bukan kedekut...tapi itukan hak kita....

    ReplyDelete
  21. adess sangatlah sadisnya perbuatan ini yer.. memalukan kaum jer..biarlah cekai macam blog akak tapi berusaha membaiki dan belajar dengan adik-adik

    ReplyDelete
  22. sedey kan.
    geram pon ada gak. riso gak ciksu pon. apa susah sangat nak tulis dari mana sumbernya kan

    ReplyDelete
  23. saya pun dah kena 2-3 entri dah dia copy bulat2. marah? erm, terasa lah jugak kan. kalau agak2 nak copy pun xpe, bukan lah marah pun kalau mmg berniat nk sharing tapi kena la cara baik kan. penat2 kita buat ayat mcm nak pecah kepala dia sedap je kan. Adoiii, sabar jelah ye kak jaa

    ReplyDelete
  24. Sabar je lah kak. Sepatutnya, letak lah credit ke, atau at least minta kebenaran dahulu.

    ReplyDelete
  25. hamboiii.. nak senang aje copy orang punye. sound sikit jaa tuan punya blog tuh..

    ReplyDelete
  26. gtau je..biar ramai2 p kondem dia..xmalu a blogger mcm tu..xkisah la dia blogger baru atau lama..kita kena sedarkandia....klu blogger baru,sampai bila nak maju kan?

    ReplyDelete
  27. betul2, kena kreditkan ke blog tuan yg asal. huhu

    ReplyDelete
  28. AKAK DAH TGK BLOG DIA... PANDANGAN AKAK, SILAP DIA SEBAB GTAU giveaway TU DIA YANG ANJURKAN.. sedangkan link utk GA tersebut, dia direct kan ke blog jaa...

    kesemua link yg ada dkt blog dia, semuanya link blog jaa... secara tak langsung, blog tu dah jd seolah2 blog kedua jaa plak.. hihii..

    yg bagusnya, sbb ia blh bg traffic dkt jaa...

    ReplyDelete
  29. at least letak backlink sumber . ni tak . mengaku . tak tahu malu

    ReplyDelete
  30. Adehhhh...
    siap edit letak nama sendiri lagi...
    kalau iya pun nak cilok agak2 la kan..


    p/s: Camne exam? ok? ;)

    ReplyDelete
  31. letak nama sendiri yg mahai tu kan. tak baik camtu..

    ReplyDelete
  32. lor cam ni pun ade..akak dah 3-4 tahun berblog dek..mmg le jeles nengok n3 org mdpat sambutan hangat nk dibandingkan blog akak yang suam2 kuku jeh...tp tak de la pulak suka2 hati nak buat perangai cengini. Minta dijauhkan..In sha Allah..mana2 yg akak amik, akak kreditkan pd empunya blog. gambar pun akak buat camtu walaupun amik kat google. anyway semoga sukses...ini semua dugaan, biasalah jaa kan glamer. hehe

    ReplyDelete
  33. Ishh mcm ni pun hado..!!! Alahaiii apa la slhnya kreditkan kat jaa...bkn org nk mrh pun..lawak la..giveaway mana yg dia buat tu?? Haha...sabo je laa..mcm deqla kan, pic pun deqla x bg klik skng ni..sbb tak nak org curik..hihi..tp kan, cmne jaa dpt tau dia cilok entri jaa tu?? Mana jaa jumpa?,

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...