kelab blogger ben ashaari, KBBA,

14 June 2013

My Resepi : Cendol Durian



Salam Jumaat untuk semua!! Makan apa hari ni??
jom makan cendol nak??

my resepi, cendol durian, cara buat cendol, cendol pulut, cendol durian, cendol sedap di Melaka, makan cendol Melaka, cendol sedap di kelantan, resepi, blog masakan, resepi cendol, cendol sedap,


nyumm..nyummm sedappp wooo makan cendol durian...
nak lagi time panas terik ni....

my resepi, cendol durian, cara buat cendol, cendol pulut, cendol durian, cendol sedap di Melaka, makan cendol Melaka, cendol sedap di kelantan, resepi, blog masakan, resepi cendol, cendol sedap,

letak cendol, biji delima (yg kaler merah), letak isi durian seketul
pastu buh santan dan ais sikittt....huh....meletoooppppsss noksss!!

my resepi, cendol durian, cara buat cendol, cendol pulut, cendol durian, cendol sedap di Melaka, makan cendol Melaka, cendol sedap di kelantan, resepi, blog masakan, resepi cendol, cendol sedap,

nak lagi kalo isi durian tu kaler kuning oren and manis...
perghhh...meleleh air liur ler pada yang nengok tuuu....weee!

my resepi, cendol durian, cara buat cendol, cendol pulut, cendol durian, cendol sedap di Melaka, makan cendol Melaka, cendol sedap di kelantan, resepi, blog masakan, resepi cendol, cendol sedap,

cara buat Cendol Durian senang jerkkk :
santan pekat + sediktit air + gula pasir + gula melaka + daun pandan + secubit garam
masak dlm 2-3 minit gitu.... biarkan sejuk sikit, pastu curah dalam cendol & durian!!
kalo letak sedikit pulut @ kacang merah pun sodappppp!!

(nota : tak letak gula melaka pun ok. cuma kaler dia akan jadi putih)

my resepi, cendol durian, cara buat cendol, cendol pulut, cendol durian, cendol sedap di Melaka, makan cendol Melaka, cendol sedap di kelantan, resepi, blog masakan, resepi cendol, cendol sedap,


cer tengokkkk....menggoda tak jaa punya Cendol Durian?????
hek..hek.. selamat mencuba buat sendiri yer kawan-kawan...!!



p/s : selamat melelehkan air liur anda...muehehehe.....

27 comments:

  1. 1st time tengok cendol + durian ni...minat jugak durian....sedapnye

    ReplyDelete
  2. perghhhhh..

    cendol dah sedap
    durian pun sedap

    cendol + durian?
    super sedap!!

    ReplyDelete
  3. wah ni kalau buat biz depan rumah masa puasa pun,laku tau!!!sedap nak jugak nak jugak he3...

    ReplyDelete
  4. Sedapnyaaa. Terliur durian tuuuuuu

    ReplyDelete
  5. adehhh..tak tahan tgk.. lagi gambar tu besar bila letak mouse atasnya... menjejes air liorr..

    ReplyDelete
  6. lapor la pulak...nyum..nyum..nyumm..

    ReplyDelete
  7. baru lunch tadik num cendol jagung....dapnya plak nengok cendol doyan nieh...

    ReplyDelete
  8. jaa buat sendiri ke? wahhh.. nak satu tapi tak nak cendol. tak minat. ;)

    ReplyDelete
  9. cendol pernah makan. cendol pulut pun pernah makan
    tapi cendol durian ni yang xbiasa tengok apatah lagi makan

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la... last mkn cendol pulut mamak haha

      Delete
  10. saya suka cendol...tp pandai makan je...buat nye x..hihi

    ReplyDelete
  11. xpernah cuba, tapi nur tahu ianya menag sedap...

    teringinnyaaa.!

    ReplyDelete
  12. Kakak memang suka cendol durian. Kalau ada pulut dan kacang merah sekali laaaagilah ummph..

    ReplyDelete
  13. sedap nyer tgk. mmg kalau mkn panas2 ni mmg nikmat la.lama dah tak makan durian

    ReplyDelete
  14. saya tak makan durian. tapi cendol memang suka sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak makan durian???? aima org paling rugi.. nikmatnya durian tau

      Delete
  15. nasib baik baca time tengah kenyang...hihihi

    ReplyDelete
  16. membuatkan sy tiba2 nak mkn cendol... nyam...nyam

    ReplyDelete
  17. Kalo beli yg dah siap pastu tambah durian je bole? Hahaha...teringin nk rasa bila berbuka tp kes x smpt nk buat la niiii...huhuhu

    ReplyDelete
  18. Nampak cam yummy je.Boleh cuba ni

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...