kelab blogger ben ashaari, KBBA,

07 July 2013

10 Menu Lauk Paling Best di Bulan Ramadhan


  1. Sup Gear Box
  2. Ayam Percik
  3. Perut Lembu Cicah Air Asam
  4. Ikan Bakar Cicah Sambal Masam Manis
  5. Kerutuk Tulang
  6. Gulai Itik @ Serati
  7. Ayam Golek Berempah BBQ
  8. Kerabu Perut Lembu Bersantan
  9. Kerabu Kaki Ayam
  10. Singgang Daging Urat Keting

Amekawwww…. memacam menu best jaa senaraikan.. nasib jaa dah kuotakan sampai 10 jer. kalo tak mahunya aii letak sampai berpuluh-puluh menu lagi… hihihi… jaa bukan hape saje nak bagi inspirasi pada kaum ibu-ibu yang sedang ''termenung'' nak masak apa hari ni tu kan???
kita orang pompuan ni gitu la, mood hari-hari memang nak jer masak yang best-best di rumah untuk family sendiri. tapi tuulaaa... kadang-kadang kita dah macam tak tahu dah nak masak apa. nak lagi bila tiba Bulan Ramadhan. asyik duk pikir nak masak apa jer kan??
baideway, jaa nak citer ngan korang yg memang 10 menu itu ler menu lauk pauk yang jaa paling suka bila di bulan Ramadan… part yang kerabu tu, memang tak boleh tahan. dah rasa nak meleleh dah air liur ni.. plus lagi kalo bab ''Kerabu Kaki Ayam'' tuuu…. uuuuu sedappp wehh!! korang penah makan????
menu-menu kat atas tu sumenya pebret kami laki bini, tahu!! memang kami ni jenis mudah makan benornya…. tak memilih sangat. paling takde lauk pun, dapat jamah nasi panas-panas ngan ikan rebus yg digoreng garing, budu dan sambal belacan pun dah ok giler dah… hoho!!





12 comments:

  1. ikan terubuk bakar cicah air asam..mabelesss..:)

    ReplyDelete
  2. suka ayam percik...time bulan puasa jer baru boleh jumpa ayam percik ni kalau kat Sarawak (^_^)

    ReplyDelete
  3. wah, semua menu yang gempaq ni :)

    ReplyDelete
  4. pergh menuu... tp kite nanti.. menu asal sempat ajelah kot.. kikiki..

    ReplyDelete
  5. semuanya pun sedapp.. x pernah sy makan kerabu kaki ayam, sy selalu makan sup kaki ayam jer.... x blh bayang mcm mana rupa kerabu kaki ayam

    ReplyDelete
  6. ayam percik tu, bulan puasa mcm ni mmg cari kot ayam percik.. :)

    ReplyDelete
  7. Marhaban ya Ramadhan, mohon doa`kan semoga semua tindakan dan gerak nafas terhitung sebagai ibadah disisi allah SWT.

    ReplyDelete
  8. bukan je nak masak pening.. nak beli kat bazar pun pening tau.. haha..

    ReplyDelete
  9. Ayam percik! Sedapnyeeee. Hiks.

    ReplyDelete
  10. ayam golek gan ikan terobok cicah air asam...arghhhh sedaapppp

    ReplyDelete
  11. Mcm2 ada..haha..yg no 10 tu dah lama x mkn...yg lain pun sama tp yg no 10 tu lg deqla terliur...

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...