kelab blogger ben ashaari, KBBA,

22 July 2013

''Akak Cikgu Ke?'' - Syuk Shusuke





''Akak ni cikgu sekolah menengah ke sekolah rendah?''. Ini pertanyaan yang ditanya oleh Blogger Syuk Shusuke untuk jaa semalam. hikhik. masa jaa baca soklan dia dalam komen entry jaa yang INI, seriously kembang semangkuk dah hidung jaa masa tu tau! tersenyum sorang2... agaga!!

tetiba duk feeling and verangan sengsorang... ermmm... ''kalau lah aku ni cikgu!'' cheiitt! kemain lagi duk verangan mat jenin... kah.. kah.. kah... tapi kan, jaa pelik jugak tau. bila jaa gi kemana-mana kan  especially kalau berpakaian skema like baju kurung mesti orang akan tanya ''mengajar ke?'' ''cikgu ke?''

wehihi.... senyum meleret jaa tau... hoho... perasan sungguh!! (^_^) benornya kalau disebut cita-cita ku di zaman kecik dulu, memang haku nak jadik cikgu. sebab bila sebut jer cikgu, sume orang macam hormat sikit. sebab nampak cam cerdik jer. pakaian cikgu pun kemas dan up to date. tu yg jaa pun duk gila nak jadik cikgu jugak. tapi apakan daya, rezeki ku non hadooo dlm bidang tu.. hukhuk...

ekceli Syuk Shusuke, kak jaa bukan cikgu yang mengajar di sekolah tapi cikgu masak-masak yang duk ngajar anak baca ABC boleh larrr... hihi... kakjaa benornya keje AADK. but bukan kelas pegawai atasan mcm orang lain tuh, kelas cap hayam jer ponggg (Gred 17). tu yang k.jaa duk sambung belajar PJJ tu, mana tahu kot coming soon boleh pegang jawatan pengarah ke kan? saper tahu? hikhik... verangan lagik!



p/s : terasa nak sambung verangan lagi ''kalaulah aku cikgu.........'' hoho!!


11 comments:

  1. hehehe. sekali imbas mmg ade gaye cekgu tu. :)

    ReplyDelete
  2. amboii...syok jaa berangan...
    nak ikut berangan sekalilah ja.. :)

    hehehe

    ReplyDelete
  3. hehe , rupanya. haha. gaya ada la akak :D

    ReplyDelete
  4. teruskan berangan jaa.. bukan kena bayar pun.. hehe.. bg moral support lagi..

    ReplyDelete
  5. mcm cikgu.hehehe...saya bakal cikgu.:)

    ReplyDelete
  6. haha..mane tau ade rezeki nanti leh sambung belaja jd cikgu btl2..

    ReplyDelete
  7. amin...lepas ni mana tau jadi cikgu

    ReplyDelete
  8. Muka Jaa macam cikgu2 la. Sebab tu Syuk tanya. Hee~

    ReplyDelete
  9. syuk suka tanya soalan mcm gitu yea.kat blog akak dia tanya akak ni penguam ker. nak berangan jadi penguam la..haha

    tang mana rupa peguam pun tak tahu la.

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...