kelab blogger ben ashaari, KBBA,

19 July 2013

Ayam Masak Halia Yang Mudah



ayam goreng halia, ayam masak halia, ayam black pepper, ayam goreng halia yang sedap, ayam halia, ayam halia yang mudah, resepi,


Cara Nak Buat Ayam Masak Halia :

1. tumis bawang putih dan halia. masukkan sos tiram.
2. masukkan sedikit air, ayam, garam, ajino dan seketul kiub ayam.
3. renehkan ayam sehingga empuk (tudung kuali tu sekejap)
4. tabur bawang besar, cili merah dan daun bawang.


ayam goreng halia, ayam masak halia, ayam black pepper, ayam goreng halia yang sedap, ayam halia, ayam halia yang mudah, resepi,


tadaaa...siap sudahhh ayam masak halia daku!!
resepi ni memang cepat dan mudah... tak perlu banyak bahan..
main campak-campak jer ponggg... ehe, selamat mencuba!!


6 comments:

  1. simple.... :)

    makan sahur pun okaykan.. :)

    ReplyDelete
  2. Simple2 n masak main campak2 tu yg sdp jaa..haha

    ReplyDelete
  3. Terima kasih atas recipe nya
    nanti saya nak coba masak :)

    ReplyDelete
  4. Terima ksih kongsi kan menu nie bolh la try wlaupun tgk cgt simple tapi sedap..

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...