kelab blogger ben ashaari, KBBA,

21 July 2013

Bubur Jagung Bersama Sagu



Bubur Jagung Bersama Sagu, cara buat bubur, bubur jagung, bubur sagu, bubur jagung yang sedap, cara nak buat bubur, my resepi, resepi,


hiriskan isi jagung sehingga licin. cuci bersih dan toskan.


Bubur Jagung Bersama Sagu, cara buat bubur, bubur jagung, bubur sagu, bubur jagung yang sedap, cara nak buat bubur, my resepi, resepi,

Cara Nak Buat Bubur Jagung :

1. Rebus jagung dengan air biasa sehingga empuk.
2. bila jagung empuk, buh santan, gula, secubit garam dan daun pandan.
3. lepas tu masukkan sagu. (boleh letak gula melaka jika suka)

(sukatan : 2 batang jagung, 3 genggam sagu, 1 cwn santan, 1 cwn gula)


Bubur Jagung Bersama Sagu, cara buat bubur, bubur jagung, bubur sagu, bubur jagung yang sedap, cara nak buat bubur, my resepi, resepi,


hasilnya...macam ini laaa... sedapp...
pekat likat jer kuahnya... sebelum nak makan tu letak ais lak 4-5 ketul
konfemmm menambah hingga ke mangkuk kedua....hihihi....
selamat mencuba my dear friends!!!



13 comments:

  1. Perghhh sdp ni..deqla pun suka..lg2 kalo mak yg buat...terbaikkkk

    ReplyDelete
  2. waahh !! my pebret.. tapi tak reti nak buat.. sekarang dah ada resipi.. Boleh lah buat selalu lepas ni.. nyum3.. nasib dah mlm. kalau tengok siang2 buta ni. Mahu kecur airliur tengok bubur jagung ni..

    ReplyDelete
  3. nasib baik tgk awai pg..kalo tgh ms tgh hari mau perut bunyikk.kekeke

    ReplyDelete
  4. Nampak menarik&sedap,rajin jaa buat ye
    tp sayang sekali,m3h x mkn jagung,kalo bubur kacang hijau m3h suka..hehe

    ReplyDelete
  5. lama dh teringin nk mkn .. insya'allah ary ni nk wat la ..hihihii

    ReplyDelete
  6. wahhh sedap.. favret cikna gak ni..

    ReplyDelete
  7. hadoi jaa....
    nur paling suka bubur jagung....

    lama tak mkn...terliurnya.. :)

    ReplyDelete
  8. sedapppp nye :D :D
    dah lama tak makan bubur jagung . .
    terliuq dah :)

    ReplyDelete
  9. tak yah letak ais pun confirm tambah mangkuk kedua

    ReplyDelete
  10. bubur jagung ni feveret ni. sedap :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...