kelab blogger ben ashaari, KBBA,

10 July 2013

Dewan Peperiksaan PJJ USM (Final Exam) di Pusat Wilayah Kota Bharu



Salam Dears!!


Hari ni jaa nak citer mengenai kisah jaa exam PJJ bulan lepas... pada yang masih tak tahu, jaa ni dah habis dah tahun pertama PJJ ngan USM. alhamdulillah... rasa sekejap pulak masa berlalu. rasa baru jer jaa up entry mengenai Kursus Orientasi PJJ dulu, sekarang dah abis dah semusim... hihihi... seronok buat PJJ USM ni. dapat tambah ilmu. pastu dapat ramai kawan-kawan baru yang datang dari pelbagai latarbelakang dan kerjaya. bertambah-tambah kenalan daku!!

final exam pjj usm, kursus intensif pjj usm, pjj usm, tips pjj usm, yuran pjj usm, jadual exam pjj, dewan peperiksaan final exam pjj,

Korang yang berminat nak buat PJJ tu, jaa sokong sangat-sangat tau.. nak lagi kalau buat PJJ ngan USM ni haa... untung giler kot! sebab masa pengajiannya singkat. yuran pulak murah. stakat ni PJJ USM paling murah sekali kot berbanding mana-mana Universiti lain...

final exam pjj usm, kursus intensif pjj usm, pjj usm, tips pjj usm, yuran pjj usm, jadual exam pjj, dewan peperiksaan final exam pjj,

Plus lagi buat PJJ ngan USM ni istimewa sikit. sebabnya, kita boleh apply untuk Kursus Ijazah hanya dengan Sijil SPM sahaja. jangan tak percaya pulak yer. so, korang yang takde Diploma tu jangan risau korang boleh jer apply ngn Sijil SPM korang tu. okeyy!! apply jer dulu. dapat tak dapat tu belakang nya citer. apa yang penting kita dah usaha kan?? yang lain tu, kita tawakkal. betoii dakk??

final exam pjj usm, kursus intensif pjj usm, pjj usm, tips pjj usm, yuran pjj usm, jadual exam pjj, dewan peperiksaan final exam pjj,

Baiklah intro jaa dah macam gaya promoter berbayar dari USM lak kan?? muahaha... jaa benornya bukan apa, sajer nak bagi inspirasi dan semangat buat sesapa yang masih blurr-blurr dan tak yakin nak sambung belajar tu haa... sekarang ni kita kena belajar setinggi mungkin. bila dah berjaya nanti senang. boleh naik gaji. boleh naik pangkat. saper tak suka kannnn??


Okey... berbalik semula pada tajuk. jaa nak citer macam ni la suasana Dewan Peperiksaan Final Exam PJJ USM di Pusat Wilayah Kota Bharu. nama dewan ni ialah Dewan Nurani. FYI, untuk final exam kita tak perlu ke kampus induk di Penang nun... tapi kalo ko duk di Penang. memang ofkos ler korang kena exam di sinun.... huhu... jaa sajer citer ni kot entry ni boleh jadi panduan untuk sesapa yang bakal amik PJJ nanti. (^_^)

final exam pjj usm, kursus intensif pjj usm, pjj usm, tips pjj usm, yuran pjj usm, jadual exam pjj, dewan peperiksaan final exam pjj,

Baideway, cara nak masuk dewan exam ni macam ni. memula kita kena check kita punya kedudukan di dalam dewan di hadapan pintu dewan. (refer gambar atas tu yer). lepas tu, kita kena turunkan tandatangan. FYI jugak, kedudukan meja kita utk setiap paper tak sama yer. sebabnya, untuk 1 dewan tu kita bercampur ngan student course yang lain gak. so, korang mesti check nombor meja korang betul-betul ok...

final exam pjj usm, kursus intensif pjj usm, pjj usm, tips pjj usm, yuran pjj usm, jadual exam pjj, dewan peperiksaan final exam pjj,

Sekarang ni jaa sedang nervous tau... coz, result akan keluar tak lama lagi iaitu pada 16 Julai 2013 nanti.. uuuhhhh... rasa seram sejuk jer perut jaa tau... even hati ni rasa nak cepat-cepat jer tahu keputusannya. tapi dalam sudut lain jaa rasa sangatlahhhh nervous... so, jaa mintak korang tolong doakan untuk jaa... doakan jaa dapat result yang baik, semua lulus dan semoga takde paper yang kena repeat!!!





19 comments:

  1. Insya-Allah Jaa boleh dapat resut yg cemerlang.

    Selamat berpuasa Jaa.

    ReplyDelete
  2. gudluck jaa..,oga dpt kptusan yg trbaik tau

    ReplyDelete
  3. Saalam Ramadhan..InsyAllah, all t best..

    ReplyDelete
  4. alahai tingat zaman exam PJJ dulu..sob sob sob

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah, dah habis tahun pertama, semoga tahun2 seterusnya terus dipermudahkan...amin...



    salam, tengs drop by my blog n drop ur comment, saya follow sini terus yer...

    ReplyDelete
  6. salam ramadhan.. fifi pernah ambil PJJ dekat uitm shah alam.. penat..

    ReplyDelete
  7. good luck jaaa....buka puasa aper hari ni jaa?

    ReplyDelete
  8. Aminnn...saya doakan..=)

    lama da tinggaikan zaman ni..Jaa dok mana ye..?

    ReplyDelete
  9. Amin...Nur sentiasa doakan Jaa...

    P/s: bila baca entry ni, berkobar nur rasa nak sambung study tau..huhuh

    ReplyDelete
  10. lya doakan moga result jaa nanti sukses ya..insyallah..

    salam ramadhan dr lya sekeluarga.. smoga sgala amalan kt diterimanya..amin

    ReplyDelete
  11. moga dapat keputusan yg terbaik...

    ReplyDelete
  12. Yeahh yakin boleh jaa..!! Mudah-mudahan result jaa cemerlang...

    ReplyDelete
  13. best of luck. doa byk byk plus bln ramadhan ni. insha Allah. :)

    ReplyDelete
  14. jeng jeng jeng.. usaha sudah, sekarang doa & tawakal je ok. inshaAllah mesti dapat excellent punye.. ;)

    ReplyDelete
  15. Good luck Jaa untuk result nanti ^^ lagi dua hari je. Hee~

    ReplyDelete
  16. 16julai??esoklaa...waaa...gudluck jaa

    p/s:tgh berusaha baca kesemua entry ja,setelah lama tak on blog

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...