kelab blogger ben ashaari, KBBA,

23 July 2013

Fikri Belajar ABC



anakku, fikri, haziq fikri, muhammad haziq fikri, ragam anak kecil, hobi fikri,


buat pertama kalinya jaa beli meja belajar untuk si fikri nih. baru jer beli beberapa hari lepas.. bau kedai lagi tu.. hikhik.. but the blue chair tu dah lama kami beli... kami beli pada hari berlainan..


anakku, fikri, haziq fikri, muhammad haziq fikri, ragam anak kecil, hobi fikri,


sekarang ni sejak ada meja ABC ni kan, asyik la duk ''melekat'' kat meja tuh. kebetulan meja tu setiap abjad ABC dia ada lukis gambar. contoh kalau E = elephant, R = rabbit. sume benda yang bergambar tu semua dia dah boleh hafal dah. tapi ikut BM laa bukan ikut inggeris... hihi..


anakku, fikri, haziq fikri, muhammad haziq fikri, ragam anak kecil, hobi fikri,


huruf ABC pun dia dah boleh ikut dah sikit-sikit. termasuk juga bab hafal nombor. boleh la jugak dia sebut 1-10. tapi pelat laa... hajat hati jaa, nak hantar dia gi taska umur 4 tahun, harap-harapnya tercapai la hajat kami laki bini ni... berharap sangat dia boleh jadi seorang yang cerdik sepertimana maksud namanya.



Muhammad Haziq Fikri = Fikiran Yang Cerdik / Cerdik Pemikiran


anakku, fikri, haziq fikri, muhammad haziq fikri, ragam anak kecil, hobi fikri,


suka tengok perkembangan anak membesar depan mata...tanpa sedar tengok dah hampir masuk 2 tahun dah dia. (sekarang 21 bln). tapi dalam pada dah besor masih still tak lepas jugak dengan menan lion kesukaan dia tu tau... ekceli lion tu Blogger Ct Cheery yang bagi kat dia tu... sayang betoii dia... nak tido pun peluk lion!



26 comments:

  1. assalamualaikum
    singgah pagi di sini :)

    ReplyDelete
  2. Mudah2an Fikri jadi anak yg bijak yer syg.. sekarang mmg ramai parents yg hantar ank2 ke tadika masa umur 4thn..Farah pn plan mcm tue utk Emir jugak..hehehe ;p

    ReplyDelete
  3. amboi ada lion rupanya fikri..:)

    ReplyDelete
  4. comelnya fikri.. semoga jadi anak yang soleh..

    ReplyDelete
  5. cmelnya ank jaa..moga mnjadi yg soleh dan cerdik.amin..

    ReplyDelete
  6. semangat la dier belajar abc...meja tu abc dia comel 2 sebabtu dia suka tu...

    ReplyDelete
  7. Anak patung lion mesti ada sebagai peneman belajar erk

    ReplyDelete
  8. salam ramadhan # 14 jaa.
    comel nye dia..dah ade meja tu senang la nk belajar menulis nanti

    ReplyDelete
  9. jaa..seronok Fikri dapat meja baru. InsyaAllah..moga membesar menjadi anak yang cemerlang dunia akhirat.

    ReplyDelete
  10. comel je muka fikri. macam muka pemain bola :)

    ReplyDelete
  11. waahh...fikri dapat meja belajar...
    seronok la yea :)

    ReplyDelete
  12. ada bear lion yea....macam anak akak ada bear...

    ReplyDelete
  13. nama dah cantik tu.. inshaAllah jadi somebody besar nanti.. ;)

    ReplyDelete
  14. ema pun hantar anak ema si kakak masa umur 4 tahun kerana dh kenal huruf dan abjad...cuma si adik jer belum..sbb banyak nak main dr belajar...hehehehe

    ReplyDelete
  15. yeah lepas ni semakin cerdiklah fikri anak ibu ni kan3x

    ReplyDelete
  16. Comelnya Fikri. ^^ Cepat pandai taw!

    ReplyDelete
  17. Hai jaa..lame plak tak singgah sini..selamat berpuasa jaa...
    lah comil nye dak kecik tu belajar ABC...;)

    ReplyDelete
  18. moga2 Fikri mnjadi sperti yg mamanya impikan.amin

    ReplyDelete
  19. mkin comel dan cerdik la fikri ni. moga jadi anak yg baik :)

    ReplyDelete
  20. alololo...dah pandai dah fikri...pendedahan awal ni bagus jaa...

    ReplyDelete
  21. hehe nak culik lion tu bulih? ngeee

    ReplyDelete
  22. assalam,

    semoga fikri menjadi anak yang soleh, membesar sihat dan bijak...aamiin

    ReplyDelete
  23. alololo comeinya fikri... moga menjadi anak yang cerdik ya... :D

    ReplyDelete
  24. huhu. comel je. semoga cerdik pandai seperti maksud nama. besar nnt mesti bijk :P

    ReplyDelete
  25. sayang betul dia dgn lion tu eh :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...