kelab blogger ben ashaari, KBBA,

21 July 2013

Jom Blogwalking Kisah Ramadhan



kisah ramadan, kisah ramadhan, www.nazlee.com, segmen, contest, giveaway, blog nazlee, blog PCL, blog nazlee pcl,


Salam Sejahtera Untuk Semua!!
hari ni jaa nak join segmen anjuran blogger PCL (www.nazlee.com)
katanya segmen ni untuk kita ceritakan tentang kisah ramadhan
sape yg nak join klik link kat bawah ni yer :
http://www.nazlee.com/2013/07/jom-blogwalking-kisah-ramadhan.html


Kisah ''Manis'' Ramadhan 2013 Jaakechik  :



Kisah Ramadhan jaa untuk tahun ini yang paling manis takleh lupa sekali ialah masa Waktu Sahur. bila semalam (20hb) jaa TERLEPAS SAHUR... huhu.. bangun jer tido tengok jam dah menginjak ke pukul 5.40 pagi... uuuu.. sedih aii noks! tak sempat nak jamah satu apa pun makanan.. dah masuk subuh dah ponggg.. hrmmm nasib baik boleh bertahan sampai ke waktu berbuka.. hihi..


 Kisah kedua pulak, masa jaa bangun utk panaskan lauk sahur. memula jaa panaskan daging dan sayur. lepas siap yg tu, jaa letak kuali utk goreng ikan lak. saat jaa nak masukkan ikan tu, tengok-tengok GAS HABIS pulakkk... huwaaaaaa... sedihhhh2x... terpaksa la makan ngn daging goreng aje.... huhu... nasib baik la daging goreng tu jaa dah sesiap goreng sebelum tido. kalo tak mau nya kami bersahur ngn nasi kosong sajoooo... hoho... kenangan sungguh!!



p/s : korang ada kisah ramadhan yg menarik untuk dikongsi? jom la citer!!


19 comments:

  1. Salam Jaa...

    Hihih..terlewat bangun sahur tu ramadhan ke2 cma merasa.. huhuuuuu...

    selamat bersegmen ye.. :)

    ReplyDelete
  2. Tragis sekali bila tengah syok masak tetiba gas habis. Memang sadis.

    ReplyDelete
  3. Tragis sungguh dua2 kisah jaa ni.. heheh.. semoga tak berulang lg..

    ReplyDelete
  4. selamat bersegmen ye kak ,
    yang pengalaman gas habis tu syuk pernah kena masa tengah pratikal kat hospital. terpaksa bersahur nasi kicap je. :D

    ReplyDelete
  5. hahahaha drastik gila pengalaman 'Manis' akk.. sabo je lah ye... :3

    ReplyDelete
  6. Gas habis time memasak, waktu sahur, adalah sadis! hahaha...

    ReplyDelete
  7. gas habis tu xpe lagi, sbb dapat mkn..lambat bgun sahur tu mmg sedih kot...hehehe

    apapun, selamat bersegmen jaa.. :)

    ReplyDelete
  8. Selmt bersegmen jaa...gas xde nape x kol org kedai hantor gas...? deqla kalo gas abis kol je suruh hantor.hihi

    ReplyDelete
  9. T.kasih join segmen pcl ni dgn pengalaman manis ramadhan. Sangat2 dihargai.

    ReplyDelete
  10. akak singgah dari blog PCL.. menarik kisah ramadhan jaa.. sabar aje la kan.. dugaan di bulan ramadhan..

    ReplyDelete
  11. gudluck jaa =) pernah juga terlwat bangun tapi nasib baik sempat makan kurma sebiji dgn air..huhu

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum. ohh kesiannya.. nasib baik siap masak semua kannn

    ReplyDelete
  13. Sebab saya duduk dekat dgn rumah adik jadi kebiasaannya saya akan angkat kuali pi ketuk2 sahur rumah dia tumpang masak...ahahaa...

    ReplyDelete
  14. mama singgah dari segmen PCL juga... done follow

    ReplyDelete
  15. nasib baik ada daging goreng yer . tu sebab kena ready alat masak letrik ...

    ReplyDelete
  16. pernah tersalah kunci jam........huhu

    ReplyDelete
  17. Aduhai, kesiannya dia. Cubaan... :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...