kelab blogger ben ashaari, KBBA,

11 July 2013

Pengalaman : Order Kasut ZALORA. Tapi Tak Sampai.


Salam Dears...
Hari ni jaa nak citer pasal jaa bengang dengan Zalora!!


Pada pagi Jumaat lepas (5 Julai 2013) jaa ada order 2 pasang kasut dengan ZALORA.COM.MY. tapi hingga ke hari ni masih jugak tak sampai... rasa bersalah pulak jaa yang menjadi orang tengah kepada pembeli sebenar kasut tuu. ekceli, jaa order ni bukan untuk jaa sendiri. tapi untuk orang lain...


order zalora tak sampai, pengalaman shopping zalora, produk zalora, review zalora, shopping zalora, zalora penipu, zalora.com.my,


Orang tu pulak, jaa tak kenal dia. dia pun tak kenal jaa. (agaknya lah). hihi. mesti ada yang pelik ngan statement jaa tu kan?? benornya gini citernya, pembelian 2 pasang kasut (harga RM49.00 sepasang) yg macam kat gambar atas tu adalah oleh pembaca blog jaa. thats why jaa tak kenal dia tu sape. dia ada baca entry jaa mengenai Pengalaman Membeli Kasut Zalora dulu.


 order zalora tak sampai, pengalaman shopping zalora, produk zalora, review zalora, shopping zalora, zalora penipu, zalora.com.my,


dia inbox jaa di facebook. katanya berminat nak beli. tapi tak gheti.. so jaa pun bukan jenis sombong. terus jer setuju nak tolong dia. apa yang penting, transfer duit ke akaun Maybank jaa dan jaa akan buat order secepat mungkin. sifir jaa senang. orang baik @ senang ngan kita. kita pun gitu la jugak. dia percayakan kita. kita pun macam tu jugak.

bermula ngan inbox di facebook. dia mintak nombor telefon jaa pulak. lepas tu kami berSMS di henpon la pulak untuk urusan seterusnya. padahal memasing saling tak kenal pongg... hikhik... boleh gitu?? jaa siap beri dia guna Voucher 20% Zalora milik jaa lagi. FREE ok! (dapat ler dia diskaun sikit) pastu hari Jumaat terus jaa orderkan untuk dia, bila dia dah transfer duit dan send details (nama, alamat dan saiz kaki).


order zalora tak sampai, pengalaman shopping zalora, produk zalora, review zalora, shopping zalora, zalora penipu, zalora.com.my,


order untuk 2 pasang kasut dah proceed dah... payment guna M2U pun dah successfull dah... tapi tak sangka pulak, bila Cempedak Dah Jadi Nangka. bila barang yang diorder tak sampai pun kepada pembeli itu.  harapan jaa paling tidak pun, order Jumaat, maybe Isnin sampai la kot barang tu. tapi lain lak jadinya. bila order yang di tunggu tak sampai hingga ke hari Rabu.


pagi Khamis ni pulak (hari ini 11.07.2013), gigih lak jaa call ke Customer Services Zalora (03-23858200) nak tuntut order. lepas call, terkejut giler jaa bila dia kata memang ada yang jaa order. tapi dia takleh nak delivery sebab Payment Belum Dibuat. OMG!! ohhmaiigodd... nak pengsan kejap jaa dibuatnya. abis yang ballance M2U ku dipotong tu apa cerita? email pesanan pun dia dah hantar ke email jaa slps paymnet dibuat hari tuh.

order zalora tak sampai, pengalaman shopping zalora, produk zalora, review zalora, shopping zalora, zalora penipu, zalora.com.my,

bincang punya bincang ngn pihak zalora.... last skali dia suruh jaa hantar email semula (printscreen) payment slip dari M2U tuh (refer pic atas yer). katanya dia akan check semula order yang jaa buat tu dan lepas ni pihak Zalora akan hubungi jaa lagi.. lepas jaa email ke Zalora (customer@zalora.com.my) dia pun reply semula seperti yang gambar kat bawah ni.

order zalora tak sampai, pengalaman shopping zalora, produk zalora, review zalora, shopping zalora, zalora penipu, zalora.com.my,


alamatnya kena tunggu lagi lah jaa dalam masa 48jam lagi... ohhh lama betoi... kesian pulak empunya order tu. jaa sendiri pun risau benornya. risau kot orang tu tak percayakan kita. sebab kami memasing tak kenal satu sama lain kan. dan cuba pulak korang berada di pihak dia.. ofkos memacam yang korang akan fikir pasal aku kan? huhu.. sedih betoi, bila niat ikhlas nak tolong orang di uji pulak ngn macam gini. tapi mujur lah pembeli tu faham dan percayakan jaa ni haaa... apalah Zalora ni... betul-betul buat jaa bengang hari ni tau! Now, jaa sedang sabar menunggu panggilan dari ZALORA ni...


update 1 : jam 4 ptg (11.07.2013) zalora email ckp dia akan poskan secepat mungkin!!
update 2 : kasut zalora dah sampai ke pembeli pada (hari ini) 12.07.2013. syukur!!


33 comments:

  1. Ada masalah teknikal kot sistem dia.. hrp2 dapat settle secepat mungkin..sabar yer jaa.. ;p

    ReplyDelete
  2. sabo je la kan jaa..tggu la tgk cmne nanti

    ReplyDelete
  3. sabar jaa..insyaAllah semuanya ok..aamiin

    ReplyDelete
  4. Bulan puasa ni kena banyak bersabar.

    ReplyDelete
  5. Biasa la jaa.. Biz online.. Tmbh2 zalora ni popular.. Mesti byk order diorg tu kdg2 termis juga tu agknya.. Sbr je lh..

    ReplyDelete
  6. kalu sy pon bengang jg...kot ye pon pihak sn patut notify..kompem ke x kita bli. kalu kompen, srh la kita byr kn...ni x senyap je ye...kita plak yg kena bertindak...aduyaiii

    ReplyDelete
  7. maybe masalah teknikal kot...sistem ni macam2 boleh jadi kan...hope kasut tu sampai kat tangan pembeli nanti

    ReplyDelete
  8. dugaan ni kak. sabar ye. moga akak yang minta tolong tu memahami :)
    Salam Ramadhan

    ReplyDelete
  9. tkt jugak kan klw kene cmtu..harap blh settle cepat la... sbr ye kak...

    ReplyDelete
  10. Kesian Jaa... tapi mujur juga teman FB Jaa tu understanding. Jaa pun dah tunjuk bukti yg Jaa dah buat pembayaran. Inilah yg takut bila beli on9 kan..

    ReplyDelete
  11. Ya..saya sangat2 faham ngan cerita nih..=)

    dan memahaminya..
    rajin jugak saya beli online, mcm2 cerita ada, tapi zalora belum cuba lagi...Myb ada kesilapan teknikal kot..tunggu ya..=) t update lagi

    kalo kali pertama dah silap,
    kali kedua pun problem gak, mmg serik sy nak order lagi...

    ReplyDelete
  12. ooo yg org lain punya...

    tp tu la kan, ms yg dia bg baucer bkn main laju kerja dia buat maybe sbb nk review dia kot time tu

    ReplyDelete
  13. erkk, tak pernah order dgn zalora

    ReplyDelete
  14. mg cepat selaesai, jaa,,
    agaknya ada masalah di zalora

    ReplyDelete
  15. Hye jaa..selmt berpuasa..hurm deqla phm ...anggap smua ni ujian ye..mujur dia percayakan jaa...kalo dia ingat jaa tipu lg parah tu..huhu...1st time dgr zalora buat masalah mcm ni huhu..keslpn yg x disengajakan la kot..

    Psstt..nti deqla dtg komen lg..harini x smpt nk komen byk2...in sha Allah nti deqla komen entri2 lain ...

    ReplyDelete
  16. Kadang2 ada masalah teknikal jugak..

    Macam kes akak hari tu, bank in kat kawan guna CIMB Clicks manakala akaun kawan tu guna M2U.. Mula2 memang dia tulis Successful dan lepas tu akakpun print screen la bagi kat kawan tu sebagai bukti dah buat pembayaran.. Tunggu punya tunggu, barang akak (novel)tu dia tak pos-pos jugak. Lepas tu dia tanya akak dah bank in ke belum sebab dia kata duit tu tak masuk.. Memang kat akaun akak dah siap potong dah.. Cuak gak ni sebab RM124 tu..

    Lepas tu akak check balik kat akaun akak.. Rupanya akaun si penerima tadi ada masalah apa entah dan apa yang akak transfer tu failed.. So, duit tu masih selamat lagi la.. Lepas tu, budak tu tukar suruh transfer guna akaun lain..

    Dua kali dah jadi macam ni bila transfer duit dari CIMB ke M2U..

    ReplyDelete
  17. ermmm..takut pulak nk order ngan zalora..baru berangan nak guna voucher yang ada..huhu

    ReplyDelete
  18. TKUTNYE KAK .. ADES .. SABAR K KAK ..

    ReplyDelete
  19. fuhhhh. rumitnye proses. agknye terlalu byk order kot. :)

    ReplyDelete
  20. haish! ade masalah teknikal kot...

    ReplyDelete
  21. Ish...boleh rasa perasaan tu macam mana...kalau order barang sendiri tak per jgk..ni brg org..last2 jadi mcm ni..sabar2.. akan selesai la tu..

    ReplyDelete
  22. kelmarin ada roder dress dgn zalora..esoknya dh dpt..smlm order kasut, mybe hari ni sampai..tgk jela nanti ^.^

    ReplyDelete
  23. oooo pmbaca blog la ni.kita kdg2 dgn yg x kenal pun bleh ja baek kan jji niat tu baek.msg2 baek kan Jaa kan :)

    ReplyDelete
  24. haihh..boleh pula gitu yea...
    mcm mana zalora buat kerja ni...
    lepas ni kena peringatlah kan, apa2 payment kena pritcsren...

    baik betul jaa...

    ReplyDelete
  25. Sokong dengan Intan...time dapat voucher free tue..laju pulak buat kerja...

    ReplyDelete
  26. suspen jugak citer jaa ni.. nasib baik semua bukti ada.

    ReplyDelete
  27. Nasib baik sampai jugak akhirnyaaa! Buat saspen je kan. Hihi~

    ReplyDelete
  28. alhmdulilah selesai jgk,btw cikeyra cm takberani la nk membeli kt zalora,sebab ramai yg bg feedback xbes..huhuhu

    ReplyDelete
  29. kalut jap kalau begini jadinya.....huhu

    ReplyDelete
  30. kita nak tolong tapi bila ada masalah mcm ni...orang tak tahu dan akan syak yg bukan-bukan kan...tp Alhamdulillah...akhirnya sampai juga kasut pada tuannya

    ReplyDelete
  31. alhamdulillah.
    sib baik sampai jugak kan

    penting simpan segala email utk fijadikan bukti

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...