kelab blogger ben ashaari, KBBA,

05 July 2013

Sarapan Pagi di Kedai Kopi Din Tokyo



Kedai Din Tokyo ni bukan di Jepun yer.... Kedai Kopi Din Tokyo ni berada di dalam bandar Kota Bharu. dekat jer ngan kedai Laila Rawas Tektiles dan dekat juga dengan Stesen Bas Kota Bharu... jaa dah 3 kali rasanya singgah brekfes kat Din Tokyo ni...


WARUNG DIN TOKYO, LOKASI DIN TOKYO, RESTORAN DIN TOKYO, DIN TOKYO KOTA BHARU, AIR SPECIAL DIN TOKYO, KEDAI DIN TOKYO, ALAMAT DIN TOKYO, tempat makan best di kelantan,


kami singgah sini bila en.suami jaa nak hantar jaa pergi kursus.. sebab Kedai Din Tokyo ni dekat aje ngan AADK Negeri Kelantan (tempat kami berkumpul sebelum gi kursus). korang yang datang kelantan, dan terasa nak makan Nasi Berlauk Air Dingin yang popular di Kelantan, boleh ler datang sini.. korang tak perlu ke Kg. Air Dingin, Tumpat lagi dah... sebab Din Tokyo ni pun ada. ada orang supply ke situ.. ttg rege, korang jgn risau, sbb konfem murah beb!!!!


WARUNG DIN TOKYO, LOKASI DIN TOKYO, RESTORAN DIN TOKYO, DIN TOKYO KOTA BHARU, AIR SPECIAL DIN TOKYO, KEDAI DIN TOKYO, ALAMAT DIN TOKYO, tempat makan best di kelantan,


Menu special kat sini ialah, Teh Halia Telur Puyuh ngan Telur Taliban (Separuh masak). yang lain-lain ada jugak yang anda boleh dapat kat sini ialah, Nasi Tumpang (mcm dlm gambar tu), Nasi Berlauk Air Dingin, Nasi Dagang Pak Malau, dan pelbagai lagi laa menu masakan nasi berlauk yang tersohor di area kelate... mai kelate jangan lupa cuba try test sendiri yer.... kedai ni penah masuk dalam rancangan ''Jalan-Jalan Cari Makan'' tauuuu.....


19 comments:

  1. teh halia telur puyuh? bunyi cam best je nak telan..hihih

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum..
    Salam kenal dari Mieza..
    Datang singgah & follow sini dari Mini Segmen Deqla..

    Sedapnya nasik dagang.. Lama dah tak pekena nasik dagang.. Nyum2! ^^,

    ReplyDelete
  3. salam kenal..
    singgahd ari GA deqla..=)
    done follow..=)

    ReplyDelete
  4. hehe namanya unik..msti rmia ska lpak sini kan..

    ReplyDelete
  5. hehehhe...memula baca tajuk ingatkan jaa g jepun.. menarik nama kedai.. tarik perhatian pelanggan utk singgah

    ReplyDelete
  6. ingtkan kat tokyo betul.. kenapa ekh nama dia letak tokyo?? :3

    ReplyDelete
  7. Telur Taliban? wakakakaka..catchy betul nama...

    Saya ada perasan kedai din tokyo ni masa gi KB last year...nak singgah makan, tapi penuh! Teringin nak try nasi tumpang tu

    ReplyDelete
  8. kedai din tokyo...namanyer pun gah..

    ReplyDelete
  9. perghh..awatlah jauh berdentum he3...wah macam best je nama menu tu semua kak lea tak pernah dengar,ok nanges he3..

    salam ramadhan juga untuk sis ye :)

    ReplyDelete
  10. ayah dia nama tokyo kot kan kan

    ReplyDelete
  11. air halia teh puyuh.mcm mna tu
    paling suka masakan klate ni ialah nasik krabunya smlm pon bru mkn.hihi

    ReplyDelete
  12. ok.balik kelantan nnt boleh terjah sini.

    ReplyDelete
  13. wah..baru dgr nama kdai nie..huhu

    ReplyDelete
  14. @nuyui a.k.a miss YUI bunyi jer best, tapi jaa sendiri tak lalu nak tengok, sbb dia pecahkan telur mentah dan kacau2 dlm air tuhh... uuuuu! x lalu den nak tgk.. tp itu minuman kesihatan, mmg laku kat kedai din tokyo ni..

    ReplyDelete


  15. @Rosmiza Ali salam kenal gak dari jaa.. nanti jaa terjah blog u jap lagi yer dear...

    @Aine Ainun salam kenal gak dari jaa.. nanti jaa terjah blog u jap lagi yer dear...

    ReplyDelete


  16. @are_lin@yu ofkos, kedai ni mmg ramai org, kalo nk makan kita kena menumpang di meja org, sbb x cukup meja..

    @Cida de' Nuanza mmg kedai ni ramai org, popular sbb nama kedai yg unik tu kot..


    @AiSyA LiEzA ntah ler, jaa pun lupa kenapa, dulu masa dlm JJCM dia ada citer sbbnya, tp jaa lupa lak... apa sbb nya tu..

    ReplyDelete

  17. @BUNDA a.k.a KN ekceli ni kedai cina muslim (kalo x silap jaa lah)

    @QasehnyaRania dia letak telur puyuh mentah dalam air teh halia tuuuuu... kacau2 dan sruppp2x diminumm...

    @hana hadi ye kot! muahahhaa.... pandai hana hentam yer..

    @nik ros jom kak, nanti nak dtg inform jaa ok, kita jumpa kat sana nanti..

    ReplyDelete
  18. Haha..baca tajuk pun org dah bygkan kat jepun..kehkehkeh

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...