kelab blogger ben ashaari, KBBA,

08 July 2013

Taman Air Splash di Kota Bharu


Salam sejahtera untuk semua!! ekceli ni kisah dah lama dah. dah hampir sebulan dah gambar ni duk terperuk dalam draft, menunggu ku karang cerita untuk di publish. tapi simpan punya simpan, tak terkarang jugakk.. now hari ni baru start nak mula mengarang dan ingat balik tarikh, hari, peristiwa dan cerita sepanjang masa kami kesana..... hikhik...


waterpark, waterpark di kelantan, taman air di kelantan, tempat-tempat menarik di malaysia, water splash, splash taman indera, splash wakaf che yeh, taman tengku anis, harga tiket,


5 Jun lepas kitorang pergi ke Taman Air Splash di Kota Bharu ni... tak jauh pong.. dekat-dekat sini aje.. al-maklum laa kat kelate ni kan mana ada waterpark yang ohsemm macam kat tempat korang tu...  sesekali dapat bawak anak jenjalan main air kat sini dah ok dah kami ni. kalo tak kesini kami ke Taman Perbandaran Tengku Anis di Pengkalan Chepa.


waterpark, waterpark di kelantan, taman air di kelantan, tempat-tempat menarik di malaysia, water splash, splash taman indera, splash wakaf che yeh, taman tengku anis, harga tiket,


Lokasi Taman Air Splash ni adalah berdekatan dengan Taman Indera berdekatan dengan Pejabat SUK Negeri Kelantan. kalo korang nak mai kelate nanti, senang jer kalo nak datang sini. sebab tempat ni dalam bandar. dekat dengan KBMALL. dekat jugak dengan Pasar Malam Wakaf Che yeh.


waterpark, waterpark di kelantan, taman air di kelantan, tempat-tempat menarik di malaysia, water splash, splash taman indera, splash wakaf che yeh, taman tengku anis, harga tiket,


plan ni kami tak plan pun benornya. (eh macam salah lak ayat ni kan?) kami main redah jer. padahal masa tu dah pukul 6.30 petang dah. nasib ler sempat lagi masuk. kedai kat dalam tu pun dah banyak yang tutup... bila kami masuk jer, penuh banner pasal Boboi Boy duk tergantung kat situ. rupanya Maskot Boboi Boy datang kesana pada 1-2 jun lalu (kami pergi 5 jun). makanya melepasss lah kami, kalau lah kami datang awal for sure sempat bawak fikri tengok Maskot Boboi Boy kot...


waterpark, waterpark di kelantan, taman air di kelantan, tempat-tempat menarik di malaysia, water splash, splash taman indera, splash wakaf che yeh, taman tengku anis, harga tiket,


ni pulak adalah pintu nak masuk ke dalam Taman Air Splash ni. tiket nak main air ni RM2.00 sajo untuk kanak-kanak. for makpak tak perlu bayar sebab taman air tu untuk bebudak below 12 years jer... tapi kalo ko tatau malu ko berendam ler yer.. hikhik..  tempat ni dibuka dari pukul 10.00  pagi - 7.00 petang. jaa rasa taman air ni dibuka tetiap hari kot... lupa lak nak tanya orang yang jaga kaunter hari tu...


waterpark, waterpark di kelantan, taman air di kelantan, tempat-tempat menarik di malaysia, water splash, splash taman indera, splash wakaf che yeh, taman tengku anis, harga tiket,


kat dalam ni jugak ada tempat nak sewa tube/pelampung. so korang takyah risau ler if your anak tak gheti berenang, kan? tak payah sibuk nak beli bagai. ko sewa jer.. bab rege tu jaa tak tahu pulak berapa. skali lagi jaa lupa nak bertanya.. sory naa.... nanti kalo jaa dah tahu jaa update ok..


waterpark, waterpark di kelantan, taman air di kelantan, tempat-tempat menarik di malaysia, water splash, splash taman indera, splash wakaf che yeh, taman tengku anis, harga tiket,


ni antara suasana dalam tempat tu. ekceli kecik jer tempat ni... bukan luas macam WaterPark yang memahal macam kat tempat korang tu... even kat sini kecik, kira okey ler kan. sebab dah rege tiket pun RM2.00 jer takkan ko nak demand lebih lak kan? sendiri mau ingat lorrr.... nak main yang best sila ke A Famosa Waterpark ataupun Bukit Gambang Waterpark!!! hikhik...


waterpark, waterpark di kelantan, taman air di kelantan, tempat-tempat menarik di malaysia, water splash, splash taman indera, splash wakaf che yeh, taman tengku anis, harga tiket,


masa memula sampai fikri penakut betul tengok air banyak-banyak macam gini... sikit pun dia takmo sentuh air. padahal kalo kat rumah time mandi la yang dia suka. berjam-jam duk dalam bilik air pun dia sanggup. tapi lain pula pe'el nya bila kesini. penakut tak hengat! dia duk jenjalan tepi kolam jer... dah ler masa yang hado tu tak banyak dah. kami sampai dah 6.30 kan, kul 7.00 tempat ni dah nak tutup. ah... camano tu? tension jap makpaknya... huhu...


waterpark, waterpark di kelantan, taman air di kelantan, tempat-tempat menarik di malaysia, water splash, splash taman indera, splash wakaf che yeh, taman tengku anis, harga tiket,


last skali, mama yang masuk berenang dalam air tu duk simbah-simbah air kat fikri... hahaha... tak berbaloi langsung datang... dalam 20 minit lepas tu... ''Preettt-Preeeetttt'' bunyi wisel ditiup. tanda tempat tu dah nak tutup... air yang duk memancut tu pun terus stop keluar... ko tahu tak, masa tu lah fikri gi masuk dalam kolam tau!! dia masuk main air hingga taknak naik. kita ajak balik pun taknak. rupanya tadi dia takut pada air yang duk memancut tu haa... OHHMAIGODD...!!!!!



p/s : panjangnya entry aku...patut la jari ni dah mula lenguh!!! huhu...

27 comments:

  1. Jauhhhh...la..
    tapi mmg best kalo bebudak main ni, comfirm tak mau naik..x sabar nak bawak baby masuk kolem ehehehe..=)

    ReplyDelete
  2. Baru tu ada tmn tema air kat kota bharu..:)

    ReplyDelete
  3. haha..fikri pnakut air tu rupanya..org dah nak ttp bru nak msk kolam..:)

    ReplyDelete
  4. hahhaha part last tu mmg akak ketawa.
    gupe gupenye rahsia fikri terbongkar jua.. die takot air mancut gupenye .. miahahhaha alahai fikri, kat umah xde air pancut cenggitu ye.. alahai anak makcik nih...

    ReplyDelete
  5. cantik jugak pemandangan kat taman air ni. walaupun tak sebesar gambang waterpark :)

    ReplyDelete
  6. hiihih,fikri xnak masuk sbb dia tau, sat sangat masanya, mana doh puah main,kikikk

    ReplyDelete
  7. pernah p pernah p.. tapi xpernah masuk. hehe makan2 kat luar ja

    ReplyDelete
  8. Seronoknya main air. Tambah bwk anak2 :)

    ReplyDelete
  9. hahahaa
    takut air pancut gupanya Fikri nih..apa pun mmg Fikri enjoy kalo smp xmo balik.hehe

    selamat mnyambut ramadhan Jaa :)

    ReplyDelete
  10. BUDAK MEMANG SERONOKLAH DAPAT MAIN AIR...

    ReplyDelete
  11. Hehee, kesian fikri takut ngan air pancut ye... :)
    Takpe pasni dah biasa mesti boleh punya :D

    ReplyDelete
  12. hahaha.. lawak la fikri ni.. tersenyum fifi bace..

    ReplyDelete
  13. Excellent. Baru tahu kat Kota Bharu pun ada waterpark. Hahaha.. maknya yang beriya-iya (berenang) masuk kolam simbah-simbah air kat fikri pun tak jadi. Rupanya takut air pancut.

    ReplyDelete
  14. kalu g bln pose, lain jd nyer nnt ;-)

    ReplyDelete
  15. bestnya kalau dkt dgn rumah, alah budak2.. janji dapat main air sukalah dia org

    ReplyDelete
  16. bestnya main air..
    kak jaa, comel la. awet muda sungguh. pe rahsianya kak jaa. cer cite cer cite :)

    ReplyDelete
  17. kikikiki...dia tgk air byk sgt terus jadi takut yea...hehehe

    lawaklah fikri ni...

    ReplyDelete
  18. Menarik la.
    Boleh la terjah .hihi

    ReplyDelete
  19. hahaha. lawak la fikri. die takut air pancut rupenye.

    ReplyDelete
  20. Orang KOTA BHARU rupanya..hehe..

    ReplyDelete
  21. ni mak ke anak yg main ni? hehehe..

    ReplyDelete
  22. ouhh,memang utk budak2 eyh...nice lah,hehehe..kelakar fikri takut gn air pancut tuh

    ReplyDelete
  23. Erkk 1st time tau ada taman tema gini kat kb...tp pasar mlm wakaf che yah tu mcm pnh dgr..hihi

    ReplyDelete
  24. Saya nk cuba masuk hari ni. Pukul 12 pm. Penjaga tiket kata pukul 1 tutup, x leh main. Pukul 2 baru buka semula. Terpaksalah nunggu.
    Tiket kanak2 6-12 thn, rm6 sorang. Ibubapa rm3 sorang.

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...