kelab blogger ben ashaari, KBBA,

07 August 2013

Pusat Latihan AADK di Sungai Petani



~ Assalamualaikum wbt ~


Hari ni jaa nak tepek gambar bilik yang jaa menginap masa gi Kursus Pengucapan Awam di Sungai Petani pada Jun lalu... lama dah haih pergi nya... baru hari ni sempat nak upload gambor.... hope tak basi la yer... hikhik.... kursus kat sini best la jugak, jadual tak pack sangat... makan pun kira ok la... bilik pun selesa, siap ada air cond lagikk... terbaik lahh Pusat Latihan AADK punya infrastuktur....!! 


PLAK, PLAK AADK, pusat latihan aadk, pusat latihan aadk sungai petani, aadk, aadk kelantan, aadk ekdah, aadk sungai petani, aadk pengkalan kubor, uas pengkalan kubor, kursus aadk, kursus, kursus pengucapan awam,

sebuah rumah gaya apartmen yang sangat luas dan selesa


PLAK, PLAK AADK, pusat latihan aadk, pusat latihan aadk sungai petani, aadk, aadk kelantan, aadk ekdah, aadk sungai petani, aadk pengkalan kubor, uas pengkalan kubor, kursus aadk, kursus, kursus pengucapan awam,


PLAK (Pusat Latihan Antidadah) ini adalah satu tempat khas bagi kakitangan AADK berkursus. Jaa ni pun sepanjang hampir 4 tahun bekerja ngan AADK inilah first time jaa berkursus kat sini… dengan kemudahan infrastruktur yang lengkap tempat ini dikira best lah jugakkk!!

PLAK, PLAK AADK, pusat latihan aadk, pusat latihan aadk sungai petani, aadk, aadk kelantan, aadk ekdah, aadk sungai petani, aadk pengkalan kubor, uas pengkalan kubor, kursus aadk, kursus, kursus pengucapan awam,

Penginapan kat sini sangat terbaikkk!! Jaa nak bagi 3 bintang setengah gituuu… muahahaa! sebab penginapan kat sini dah macam hotel pulak tau… bukan macam dorm yang muat ramai-ramai orang tuuu… kat sini kami tinggal serumah ala-ala apartmen gituuuu!!



gaya macam duk hotel aje tau...siap ada coffee dan teh bagai lagi.
nasib baik takde housekeeping yang datang cuci bilik hari-hari jer... (^_^)
kalo tak konfem jaa bagi 5 bintang penuh! agaga!!


PLAK, PLAK AADK, pusat latihan aadk, pusat latihan aadk sungai petani, aadk, aadk kelantan, aadk ekdah, aadk sungai petani, aadk pengkalan kubor, uas pengkalan kubor, kursus aadk, kursus, kursus pengucapan awam,


Sepanjang kursus tu kat tempat ni la kitorang lepak bila balik dari slot kursus. Masa Final FA Kelantan Vs Johor hari tu pun, kat sini laa jaa tengok bola!! Even tengok 2 orang jer, tapi happening gak laa menjerit riuh bila Norfarhan sumbat gol pada minit ke-15 tuu….heeee!! siap nyayi lagu ‘’Ayuh…Ayuh…Kelateku’’ lagi…. Wahhhh…semangat gitu! nasib baik jaa tak pakai baju bola jer tau…


PLAK, PLAK AADK, pusat latihan aadk, pusat latihan aadk sungai petani, aadk, aadk kelantan, aadk ekdah, aadk sungai petani, aadk pengkalan kubor, uas pengkalan kubor, kursus aadk, kursus, kursus pengucapan awam,


Untuk blok kami adalah macam ni, (korang baca sambil imagine okeh) 1 rumah ada 4 bilik pastu 1 bilik ada 3 katil single, dan 3 bilik lagi ada 1 katil single setiap satu bilik. Tetiap bilik lak ada aircond! 1 rumah memang luas giler!! Siap ada ruang tamu, ada ruangan dapur (tapi takde dapur gas laa), 2 bilik air siap ada TV juga…. Ermmm... kira  besttt lah kan?? Takde ler rasa macam tido dalam asrama sekolah jerrr!!cuma astro jer non hado...


PLAK, PLAK AADK, pusat latihan aadk, pusat latihan aadk sungai petani, aadk, aadk kelantan, aadk ekdah, aadk sungai petani, aadk pengkalan kubor, uas pengkalan kubor, kursus aadk, kursus, kursus pengucapan awam,


Kursus kat sini bertambah best bila mereka sediakan shuttle bas (Van Kia Pregio AADK) untuk ke dewan makan dan ke kelas… takde lah kena terkejar-kejar berjalan. Tunggu je van datang ambik… kejap jer sampai ke tempat yang dituju….hihihihi… sangat sesuai untuk kami yang berheels.. ahaks! kalo berjalan pakai heels, mahunya melecet kaki kot! Al-maklum la jenis jarang pakai heels di ofis gitu lah kekdahnya… nama jer keje pejabat, tapi kalo dalam ofis pakai selipar biasa jer…muahahhaaa!!! pecah lobang!!


PLAK, PLAK AADK, pusat latihan aadk, pusat latihan aadk sungai petani, aadk, aadk kelantan, aadk ekdah, aadk sungai petani, aadk pengkalan kubor, uas pengkalan kubor, kursus aadk, kursus, kursus pengucapan awam,


gambar katil yang ini di rakam masa time ''malam pertama'' kami tido kat situ... makanya, korang toksah heran lah mengapa kami punya bilik dah macam kena hentam dek ribut tu yer...  bila tiba jer malam, kami terus rapatkan katil kasi dekat-dekat sikit... dasar penakut gitu laaa... muahaha... and katil tengah yang cadarnya lurus bantal duk lintang pukang tu lah jaa punya katil.. hihi... atas katil siap ngan extension lagi... best oooo... 1 buat caj kamera, 1 caj henpon, 1 caj tablet... takde makna nak share ngan orang lain dah.... kekeke....


p/s : alhamdulillah setelah 2 bulan entry ni akhirnya siap ku karang! ngeee!


8 comments:

  1. Tangan dihulur maaf dipinta,
    Erat hubungan sesama kita,
    Semoga gembira di hari yang mulia ini,
    Salah dan silap harap dimaaf,
    Selamat Hari Raya Aidilfitri,
    Maaf Zahir dan Batin.

    ReplyDelete
  2. bnyaknya ruang kosong kak. kalau syuk dah berhias. HAHA :D

    ReplyDelete
  3. tumpang bace cni jom ke blog sy jgk ek,nk exchange bloglist ngan sy bgtau la :)


    Tak Mungkin Benar

    ReplyDelete
  4. uikss..mmg beso ruangnya...
    kalau ada fikri ni..syok dia main lari2... :)

    ReplyDelete
  5. kalau mcm ni kursus selalu pun takpe. selesa kan.. huhu..

    ReplyDelete
  6. tempat kerjaku.... ;)

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...