kelab blogger ben ashaari, KBBA,

16 August 2013

Raya Kedua 2013 : Jenjalan



Pada malam raya, jaa tido di rumah mak jaa di Kg. Kebakat Wakaf Bharu. makanya, pagi raya tu jaa stay di rumah my mak sampai ke petang.... pkul 4.30 baru jaa bertolak ke rumah Mertua pula di Gunong Bachok.... tapi gambar 1 syawal bersama family en.suami takde, sebabnya semua orang dah tukar ''uniform biasa'' petang tu... huhuhu...


raya, hari raya, baju raya, baju aaron aziz jakel, iklan raya 2013, iklan raya, hari raya, tarikh hari raya, aidilfitri,


Makanya, kami pulun bergambar bergambar masa pagi raya kedua lah pula... tapi tak ramai yang ada. hanya 4 keluarga sahaja. dua lagi ahli keluarga en.suami takde masa ni.... dan yang paling tak sangka tema kami pula ala-ala lebih kurang sama... iaitu merah maroon.... padahal memasing tak berkomplot pong.... kebetulan agaknya.... ngeee!


raya, hari raya, baju raya, baju aaron aziz jakel, iklan raya 2013, iklan raya, hari raya, tarikh hari raya, aidilfitri,


Aktiviti raya kedua kami adalah collect duit raya utk anak ke rumah mak-mak sedara dan nenek en.suami (belah arwah ayahnya) di Kampung Budi... tetiap tahun, itu ler aktiviti kami.... berkonvoi 4-5 buah kereta dari rumah ke rumah.... pukul 9 malam baru balik... balik rumah terus terbungkang tido... masa tu lah, terasa urat kaki habis terasa lenguh dan sakit-sakit... hihihihi....



22 comments:

  1. seronok kalau dapat berkumpul raya ramai-ramai...selamat hari raya... :)

    ReplyDelete
  2. Best! Meriah betullah Jaa...
    Seronok betul kakak tengok.

    ReplyDelete
  3. namanya pun dah keluarga, mungkin samalah tu arah pemikiran tu nak pakai warna apa for raya this year...

    Selamat Hari Raya dan Maaf Zahir Batin...

    ReplyDelete
  4. seronok jenjalan raya sampai tak sedar hari dah lewat malam........huhu

    ReplyDelete
  5. selamat hari raya jaaa
    wh meriahnya raya jaa sekeluarga

    ReplyDelete
  6. slmt hr rayo jaa.maaf byk kalu ado silap spnjang prkenalan kito.

    ReplyDelete
  7. Meriahnya beraya...mehlah brayo sini plak

    ReplyDelete
  8. begitulah aktivitinya bila tiba musim perayaan..kat sini pon sama hari 2-3 gi serang rumah sedara mara dengan keta bebijik-bijik lagi..

    ReplyDelete
  9. hehe, kantoi sana niat kak jaa.
    selamat hari raya maaf zahir dan batin. akak satu2 nya yang hantar kad raya :D

    ReplyDelete
  10. Nur raya kedua dah santai kat rumah..
    raya pertama pulun bejalan..hehehe

    ReplyDelete
  11. meriahnya raya jaa.. mesti fikri banyak dapat duit raya kan. huhu..

    ReplyDelete
  12. merahnya mak ngah.hihi
    selamat hari raya.maaf zahir abtin

    *jaa,ciksu minta maaf k.sbb baru je bc komen pasai jaa minta alamat tu.
    huhu.ciksu dh lama tak online sbb lappy hilang.orang pecah masuk rumah sebelum puasa hari tu

    ReplyDelete
  13. jaa ni comel la.. senyum manis je :)

    ReplyDelete
  14. sempat lagi tak,nk ucap 'selamat hari rayaa jaa' maaf zahir batin

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...