kelab blogger ben ashaari, KBBA,

01 August 2013

Roti Gulung Sosej dan Keju



resepi, my resepi, roti tempayan paling sedap, roti hotdog, roti sosej, roti bercheese, roti berkeju, roti gulung, roti gulung goreng, roti letak sosej,


Cara Nak Buat Roti Gulung Sosej dan Keju :

1. gelekkan roti sehingga menjadi leper/nipis (jaa guna gelas aje).
2. lapiskan dengan sekeping keju dan sebatang sosej.


resepi, my resepi, roti tempayan paling sedap, roti hotdog, roti sosej, roti bercheese, roti berkeju, roti gulung, roti gulung goreng, roti letak sosej,


3. gulung roti tadi dengan kemas kemudian ''gamkan hujung roti'' dengan
menggunakan campuran gandum + sedikit air.


resepi, my resepi, roti tempayan paling sedap, roti hotdog, roti sosej, roti bercheese, roti berkeju, roti gulung, roti gulung goreng, roti letak sosej,


lepas tu, goreng dalam minyak yang banyak sehingga keperangan.
bila dah siap goreng, bolehlah dihiris serong dan di hidangkan.
selamat mencuba!!!


resepi, my resepi, roti tempayan paling sedap, roti hotdog, roti sosej, roti bercheese, roti berkeju, roti gulung, roti gulung goreng, roti letak sosej,


kita zoommmmm gambar roti ni kasi dekat sikittt....
ehem.... ada yang terliur takkk??? jangan telan air liur jer...
meh ler buat sekarang!!!




7 comments:

  1. woooo..belum pernah cuba..nanti bila2 boleh cuba.. :)

    ReplyDelete
  2. wahhh cheese yg tgh cair tu sangat menggiurkan.. nyummm..

    ReplyDelete
  3. senang ja kan nak buat.. harus da ni buat hehe

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...