kelab blogger ben ashaari, KBBA,

22 September 2013

Adik Ipar Bongsu Mahu Kawin



Assalamualaikum Semua


Hari jumaat hari tu (13/09/13) jaa balik rumah MIL di Gunong Bachok Kelantan. semua adik-beradik en.suami berkumpul. malam tu kitorang reramai bukak meja bulat untuk buat perbincangan pasal majlis kawin adik bongsu en.suami.

Alhamdulillah dah sampai seru dia untuk berkahwin dengan pilihan hati sendiri. adik ipar jaa ni baru habis Degree Pendidikan di Uitm Skudai. insyaALLAH ada rezeki jadi cikgu dia nanti.

Bulan depan dia punya konvo degree. tapi sayang jaa tak leh nk join. sekarang ni pun dia dah dapat tawaran sambung Master terusss.... tp terpaksa ditolak coz menggatai nak kawin! muehehe!



Majlis kawin tu pada permulaan awal nak buat Januari 2014 nanti tapi ramai yang tak setuju, coz masa tu memacam hal ada. sume ada alasan memasing untuk menolak tarikh tu. lastly semua sebulat suara memilih bulan 12 ni.

Makanya pung pang pung pang lah kami duk borak pasal majlis tu, sape nak sponsor apa, sape nak beri apa, hah masa tu la riuhnya. adik bongsu kan, harus ler gempak sikit majlisnya.
Ekceli adik ipar jaa ni sama umur ngn jaa. bakal isteri dia pun sama umur gak. diorang kawin sebaya. hihihi. FYI, bakal biras jaa tu pun ada blog jugak tau... seorang Cik Misi nun jauh di Penang.. baideway, moh kita sesama terjah dia... ''Blogger Idayu Derahad''.


  gegurl dlm pic tu laki aii punya niece ya, bukan bakal pengantin.


13 comments:

  1. assalamualaikum..untung la dapat biras blogger jugak nanti.hihi

    sponser hadiah pertandingan kupas bawang pun ok.. muehehe..

    ReplyDelete
  2. tahniah jaa bakal dapat adik ipar...skang ni ramai dah ada blog kan

    ReplyDelete
  3. musim hujan la bulan 12.. kekeke..

    ReplyDelete
  4. bgus lah dia nak khwin... bgus khwin awl.... hehe

    ReplyDelete
  5. hehe...tahniah...
    bestla dapat partner blogger juga...hehe

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...