kelab blogger ben ashaari, KBBA,

18 September 2013

BLOG SEBAGAI PENDAPATAN SAMPINGAN



 Assalamualaikum Semua!!


Hari ni, mood jaa tersangattt lah baik. 3 entry ter-published. gigih aku menaip hokeyyy. haha. kan dah kata mood ku baik hari ni. so, malam ni jaa nak join segmen anjuran Blogger Ben Ashaari dengan tajuk ''BLOG SEBAGAI PENDAPATAN SAMPINGAN''.


ben ashaari.com, blog ben ashaari, segmen, contest, giveaway, cek nuffnang, earning nuffnang,


Secara jujurnya dulu, masa mula-mula jaa create blog jaa tak tahu langsung yang melalui blog ni kita boleh buat duit. yer la... tulis blog je pong. takkan bleh duit kot? dari mana duit tu datang? saper nak bayarkan? itu ler dulu soalan yg duk berlegar dalam kepala jaa nih.


ben ashaari.com, blog ben ashaari, segmen, contest, giveaway, cek nuffnang, earning nuffnang,


Bermula dari itu jaa mula google ''Betul ke Blog Boleh Buat Duit?'' hihihi... hinggalah sekarang ni jaa betul-betul percaya yang melalui aktiviti blogging, kita memang boleh buat duit. nak lagi bila cek nuffnang dan cek exabytes sampai ke tgn jaa. plus lagi bila dapat email orang nak sewa ruang iklan, lagi lah sukoooo!



  
Cara Aku Buat Duit Melalui Blog :

                  1. Melalui ruang sewa iklan di bahagian kanan blog.
                  2. Melalui Iklan Nuffnang yang di pasang dlm blog.
                  3. Melalui Iklan Exabytes yang di letak di blog.
                  4. Melalui entry promote / tajaan / review bisnes @ brg.
                  5. Melalui Iklan Banner Affiliates dari JomNiaga.


Hah, dari situ ler jaa jana sedikit duit sampingan melalui Blog Jaakechik Corner ni. pendek kata, semuanya melalui IKLAN. yg penting stabilkan pengunjung / trafik dahulu. tapi income jaa tak berapa nak lebat macam blogger lain ler. tapi kira okey ler, boleh ler setakat nak bayar kos tahunan domain yang jaa duk guna ni. hihihi... boleh ler wat beli stok Bedak Miyami daku.... ngeeee!



p/s : tarikh tutup segmen ini pukul 11PM mlm ni, so cpt join ya!!


25 comments:

  1. okey ler tu kak jaa, sikit-sikit lama2 jadi bukit. hebat ler tu nanti.

    ReplyDelete
  2. Bersama la kita semua membuat income melalui blog...

    ReplyDelete
  3. Sikit² lama² jadi bukit..


    Sikitpun rezeki jugak tu.. Alhamdulillah..

    ReplyDelete
  4. Apa salahnya bila ada peluag kan jaa.. sambil2 berblog sebagai hobi ada masyuk rezeki jugak tue.. =D

    ReplyDelete
  5. good luck jaa.. sambil blogging menjana pendapatan tambahan.. :D

    ReplyDelete
  6. gud luck jaa.. syokla.. bila lah nak jd cm jaa.. haha

    ReplyDelete
  7. Selamt bersegmen Jaa... OKje malas nak masuk segmen segmen dah...hehe

    ReplyDelete
  8. Ain singgah sini. Selamat bersegmen :)

    ReplyDelete
  9. good luck jaa.. sikit2 lama2 jadi bukit.. ;

    ReplyDelete
  10. Banyak rajin banyak lah dapat kan.
    Banyak jugak tuu :)

    ReplyDelete
  11. xpenah dpt lg cek nuffnang ..huhu ..

    ReplyDelete
  12. terima kasih akak. perkongsian yang menarik

    ReplyDelete
  13. tira singgah sini jeng jeng jeng .
    http://itsmetira.blogspot.com/2013/09/segmen-blog-sebagai-pendapatan-sampingan.html

    ReplyDelete
  14. dapat juga duit sampingan sapa nak bagi ye tak...?

    ReplyDelete
  15. Selamat bersegmen ;)
    Aimi dari segmen yg sama : http://aimisyafiqahsuhaimi.blogspot.com/2013/09/segmen-blog-sebagai-pendapatan-sampingan.html

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...