kelab blogger ben ashaari, KBBA,

20 September 2013

Cara Pendekkan URL Entry Guna Bitly



Pagi tadi ada someone inbox jaa di facebook, katanya camana nak buat link macam yang jaa buat tu? buat macam mana? dia pun bagitahulah apa yg dia maksudkan tuh. kalau korang tak tahu apa dia maksud kan. meh tengok contoh kat bawah ni yer :


bitly, cara pendekkan url entry, cara pendekkan url, tips blogging, teknik blogging, tips naikkan trafik,


nama dia kita tak perlu sebut lah yer. jaa pun dah bagitahu dia di FB tadi. kali ni jaa nak berkongsi di blog jaa pulak. kot ada lagi yang belum tahu ke kan, boleh jaa berkongsi ilmu walaupun sedikit. ye dakk? so, sesapa yang belum tahu tu, meh tengok. yg dah pandai dok dendiam.... ngeee!


bitly, cara pendekkan url entry, cara pendekkan url, tips blogging, teknik blogging, tips naikkan trafik,


firstly untuk pendekkan Url Entry, korang masuk ke Bitly iaitu : https://bitly.com , pastu korang paste URL entry (yg nak dipendekkan) kat dlm kotak seperti yang jaa tunjuk dalam gambar di atas tuh. then klik button ''Shorten''.


bitly, cara pendekkan url entry, cara pendekkan url, tips blogging, teknik blogging, tips naikkan trafik,


pastu korang boleh ler copy link yang dia highlightkan dalam kotak tu, then korang boleh paste dimana-mana saja, di fesbuk, dalam blog etc and etc.. ok kawan-kawan semoga tips ni berguna untuk sesapa yang belum tahu cara untuk pendekkan Url entry!



  sharing is caring!


12 comments:

  1. nice info...akak belum pernah guna lagi........

    ReplyDelete
  2. Guna bitly best sebab boleh jugak tengok statistik berapa org dah klik short URL yg kita buat.. Cuma tambah simbol + kat belakang URL bitly tu untuk tengok statistik..

    ReplyDelete
  3. owh link url blog ka.. hana ingat link iklan.. huhu

    ReplyDelete
  4. dulu selalulah buat..skrang ni tak dah..malas..hehehe

    ReplyDelete
  5. kak ina kalau tgk link cambi selalu duk ingat link iklan.. hihii

    ReplyDelete
  6. oh camtu.. baru tau ni. tq jaa..

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum Jaa, lama tak singgah. Tiap kali tengok link yang dipendekkan ni, firasat pertama mesti rasa link tu spam.

    ReplyDelete
  8. lama cari benda nie.. skg bru jmpa.. tq2 :)

    ReplyDelete
  9. Assalam. Sis, kalau link fb nak kita nak reka nama sendiri boleh x?
    Maaf, baru nak belajar.=)

    ReplyDelete
  10. terima kasih share info guna bitly ni..sangat membantu saya

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...