kelab blogger ben ashaari, KBBA,

30 September 2013

Jeti Sempadan Takbai - Pengkalan Kubor




komples imigresen, pekan golok, pekan takbai, pengkalan kubor, semapdan golok, sempadan siam, sempadan takbai, sempadan thailand, tak bai, uas pengkalan kubor,

Kompleks ICQS Pengkalan Kubor

komples imigresen, pekan golok, pekan takbai, pengkalan kubor, semapdan golok, sempadan siam, sempadan takbai, sempadan thailand, tak bai, uas pengkalan kubor,

Posing di Jeti Bot dan Feri Pengkalan Kubor - Tak Bai Thailand
(abaikan muka ku yg macam tak mandi pagi iteewww)

komples imigresen, pekan golok, pekan takbai, pengkalan kubor, semapdan golok, sempadan siam, sempadan takbai, sempadan thailand, tak bai, uas pengkalan kubor,

Bot yang membawa penumpang menyeberangi Takbai - Malaysia
 Harga tambang bot, dewasa : RM1.00 kanak-kanak RM0.50

komples imigresen, pekan golok, pekan takbai, pengkalan kubor, semapdan golok, sempadan siam, sempadan takbai, sempadan thailand, tak bai, uas pengkalan kubor,

'' Bot ni ter-sangat lah uzurrrr.... so sadisss....''
dari jeti dah boleh nampak Pekan Takbai tuuu. dekat nau jaraknya.

komples imigresen, pekan golok, pekan takbai, pengkalan kubor, semapdan golok, sempadan siam, sempadan takbai, sempadan thailand, tak bai, uas pengkalan kubor,


Ada sesapa yang nak ke Pekan Takbai? Meh calling-calling jaa. jaa tunggu korang kat sini. hikhik. ohye, jaa bukan sesaja melepak kat sini ni tau, tapi jaa punya office memang dedekat ni jer. hari-hari jaa keje duk bersempadan ngan Thailand. Hari-hari boleh tengok overseaaaaaa…kekeke…


12 comments:

  1. x pernah g sampai cni... teringin jugak nak p...

    ReplyDelete
  2. waa bestnyer...hehari boleh pi Siam ni...hehe
    huih takut nengok tau...akak tak pernah sampai sini...

    ReplyDelete
  3. perrghhh kira mcm hari2 jaa g obersi ye? jeles ai ols tawwww ;-)

    ReplyDelete
  4. kalau air tu surut boleh redah gitu jer kan....bulan Nov ema nak ke hatnyai..

    ReplyDelete
  5. bestnya tempat keja jaa.. hari2 tengok laut.. tenang je..

    jangan kata tak bai.. cikna nak mintak jaa bawak pi pengkalan kubor je dulu.. baru sekali dua pegi tu pun kecik2 dulu.. muehehe..

    ReplyDelete
  6. wah..ari2 blh tgk oversea tau..hehe
    syok la

    ReplyDelete
  7. Air tak pernah surut la kalu surut dah nak kiamat kut

    ni kuala la kuala tabal

    ReplyDelete
  8. Air tak kan surut ni kuala yg menghadapi laut china selatan kalu laut china selatan kering surut la sungai ni

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...