kelab blogger ben ashaari, KBBA,

10 September 2013

Kabel Internet Kena Curi Lagi



Salam semua. selamat bertemu kembali. haha. seminggu tak update blog, ada yang rindu tak? kekeke. ekceli pagi ni ada masa sikit nak menulis blog, sebab jaa curi-curi menulis di ofis. muahaha. syhhh... diam diam sudah. nanti boss marah. hek. hek.

masuk keje 7 pagi. meh dengar jaa nak story. 

eh, berpantun pulak!

korang nak tahu tak? kabel internet di kawasan kampung jaa kena curi lagi. malang sungguh laa nasib bagi kami pemilik CC nih (kafe siber). takde internet mana ada yang nak datang kan? so, kedai kami jadik makin lenggang. ada bebudak je dok layan game. hrmm sedih.

sebelum puasa hari tuh kena curi dah. kali ni tak sampai tiga bulan kena curik lagi. rugi wehh rugi. dah la rebat yang TM nak bagi yang hari tuh, belum berbayar lagi. tah bila la menjadi line tenet nih. kalo dulu seminggu jer, kali ni dah lebih seminggu tau. 



p/s : dear TMnet, cepat ler ko sambung tenet kat umah aku!!


15 comments:

  1. bab2 curi kabel ni, dorang mmg terer kak jaa... kat rmh sy pn, kabel telefon tu sllu kena, xprnh lg xkna curi, thats why kami dh xpkai fon rmh, rugi la xleh bergayut..huhu

    ReplyDelete
  2. kena curi lagi..:
    Haishh..tak serik2 ke pencuri tu...
    insaf2 laa...

    jaa dah buat aduan dekat tm ke..??

    ReplyDelete
  3. lorrr ciannya.. malam2 kena buat rondaan ni.. SRS.. hihi..

    umah cikna beberapa bulan lepas takde bagi rebate pun.. dah isi form bagai.. grrr..

    ReplyDelete
  4. mau potong tgn je pencuri tu..dah buat skali buat lagi lps tu,eh agak2 org yg sama tak?

    ReplyDelete
  5. takde koje ke dyeorng ni hek? alooo...duit dah habis buat raya haritu kot....huhu

    ReplyDelete
  6. beselah tu kak..kat kg iman dah menjadi hobi mencurik2 ni

    ReplyDelete
  7. dapat siapa yang curi kasi ikat kat tiang elektrik ! HAA

    ReplyDelete
  8. Jahat la orang skang ni.. Semua benda dia nak curi.. eeiii...

    Kalau kabel dah kena curi tu, makan seminggu jugak la nak ada balik line tu.. Silap haribulan, makan dua minggu.. Jenuh la menunggu.. adehhh..

    ReplyDelete
  9. alahaii,ksianya jaa..apa lg yg mampu cikeyra nak kata "bersabarla"

    ReplyDelete
  10. la hai...memang tak de keje lain la ni..kerja mencuri je..tak serik2 ....

    ReplyDelete
  11. sure stress kalau macam nie selalu....

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...