kelab blogger ben ashaari, KBBA,

27 September 2013

Main Air di Taman Tengku Anis Kota Bharu



Masa jaa balik keje dua hari lepas, rumah jaa BLACKOUT. duk dlm rumah rasa tersangat lah panas.  jaa pun apa lagi, terus akal jahat kancil datang merasuk suruh hang-out...wehihi... so, apa lagi terus jaa suruh en.suami bersiap untuk keluar ke kota bharu. duk rumah pun lemas jugak, sebab takde letrik kan. mana nak tahan. nak lagi si fikri. takde letrik lelama, mahunya mengamuk dia. makanya, jom kita ke Taman Perbandaran Tengku Anis. jenjalan amik angin sambil main air buat penyejuk badan. hihihi.


taman tengku anis kota bharu, taman air di kelantan, water splash, splash taman indera, harga tiket wonderland, taman riadah, taman tengku anis,


Masa kami pergi ke taman nih, tempat ni baru lepas hujan. makanya tak ramai sangat orang. lenggang aje. plus lagi time kami pergi tuh, time hari bekerja (bukan weekend or public holiday). so, memang takde pengunjung sangat ler. geng belia remaja jer ada, tu pun diorang sibuk duk jogging. playground bebudak memang sunyi sepi even masa tuh dah 6.15pm.


taman tengku anis kota bharu, taman air di kelantan, water splash, splash taman indera, harga tiket wonderland, taman riadah, taman tengku anis,


Kat tempat main air ni pun sepi gak. takde pengunjung. ada 3-4 orang sajo. tapi itu yang buat jaa lagi suka. tak payah nak bersesak ngan pengunjung lain. fikri pun lebih selamat main time takde orang ni. kalo ramai orang risau gak, takut terlanggar dek budak-budak lain.


taman tengku anis kota bharu, taman air di kelantan, water splash, splash taman indera, harga tiket wonderland, taman riadah, taman tengku anis,


Tuuu dia, cubaan fikri untuk buat PEACE yang belum menjadi. sekarang ni tetiap kali bergambar dia selalu sebut PEACE sambil angkat jari. tapi tak berapa menjadi laaa. wakaka. 

Fikri masa ni, takut-takut lagi tu nak berendam dlm air. macam biasa ler dia tuh, kalo datang tempat cenggini alwez takutkan air pancutt!! dia langsung tak pergi ke arah air pancut tuh. dia duk main kat tepi-tepi jer. 

Korang nak tahu tak, harga tiket nak main air kat sini dah naik tau. kalo dulu RM2.00 jer rege dia, tapi sekarang dah naik ke RM3.00 dah... hrmmm sume makin mahai sekarang ni sejak minyak naik harga. huhu.


taman tengku anis kota bharu, taman air di kelantan, water splash, splash taman indera, harga tiket wonderland, taman riadah, taman tengku anis,



Masa ni jaa sibuk nak amik gambar fikri, tapi jaa pelik kenapa fikri asyik duk pegang bebird dia tuh. jap-jap pegang, jap-jap pegang. jaa ingat dia rasa ''kurang selesa'' sebab tak pakai pampers. rupanya tidakkkkk!!!!

Fikri terkencingggg rupanya masa nih... muahaha... jaa ngan en.suami terus gelak kuat-kuat. patut ler dia duk pegang bebird dia manjangggg. kaki dia pulak terkepit-kepit. dia kencing rupanya. hahaha.



p/s : lucu pulak tgk gaya fikri time terkencing tu, hihihi!!


11 comments:

  1. Baru tahu ada taman air kat kb..nanti klu2 tersinggah kb bleh pg taman ni.fikri buat muka x bersalah membuang air eh..hehe :)

    ReplyDelete
  2. sesekali bwk budak² mandi kat tempat mcm ni .. mak budak pun teruja..

    ReplyDelete
  3. lor ada taman mainan dlm air ??...bersih ke air tuu..hihi
    aih..sampai terkenceng laaa....huhuhu

    ReplyDelete
  4. wa.. seronoknya... mmg smpai kecut main air nih...

    ReplyDelete
  5. macam takder orang jer kat situ.....

    ReplyDelete
  6. bestnye main² air..hehe comel je..:)

    ReplyDelete
  7. eh baguslah gaya peace Fikri tu,1 jari + lg 1 jari = 2 gak kan..peace pesyen baru :)

    ReplyDelete
  8. wahhhh...kalau nur de situ, nur pun nak join sekali.. :)

    hehehe

    ReplyDelete
  9. ooo fikri kencing ehhh.. hahaha.. lawak betoi..

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...