kelab blogger ben ashaari, KBBA,

28 September 2013

Mee Udang Sedap di Kota Bharu




Beberapa malam lepas kitorang planned nak gi makan kat Restoran Kengsom berhampiran Tesco Kota Bharu. tapi, sampai je kat situ kami ter-ubah fikiran pulak. cancel makan disitu, sebabnya ada sebuah kedai berhampiran Restoran Kengsom tu ramai gilerrrrrr orang. penuh meja okey. jaa pun pujuk en.suami untuk makan kat situ lah. nama kedai tu Pak Din Cafe.


mee udang, mee udang sedap, mee udang yang sedap, mee udang kota bharu, mee udang di kelantan, mee udang sedap di kota bharu, harga mee udang, pak din cafe, mee bandung sedap,


Biasanya bila dah ramai orang duk kerumun kedai tu, mesti sedap masakan dia kan. meja dia pun kebanyakkannya full. terpaksa berdiri seminit dua untuk tunggu meja kosong. bila dah dapat meja, terus jaa tanya pelayan dia. ‘’Apa menu special kat sini dik?’’ katanya ‘’Maggi Ketam dan Mee Udang’’


mee udang, mee udang sedap, mee udang yang sedap, mee udang kota bharu, mee udang di kelantan, mee udang sedap di kota bharu, harga mee udang, pak din cafe, mee bandung sedap,


Jaa pun tengok orang sekeliling, mmg ramai yg duk makan Mee Udang. Terliurrr pulak jaa tengok. dalam hati, ‘’Rugi tak cuba nih’’. biarpun perut meronta-ronta nak tomyam. pastuh, kami laki bini pun sepakat nak ngetest Mee Udang. menyimpang dari hajat sebenar kami yg nak makan nasi. muahaha. dah le jaa tak suka sgt makan mee. tapi nak try menu special punya pasal, sanggup order mee. tawakkaaaaal! (^_^)


mee udang, mee udang sedap, mee udang yang sedap, mee udang kota bharu, mee udang di kelantan, mee udang sedap di kota bharu, harga mee udang, pak din cafe, mee bandung sedap,


15 minit menunggu, akhirnya Mee Udang kami sampai. RM8.00 jer semangkuk. murahhh!! rasanya pulak memang sedap. makan lak ngan cili hijau jeruk. mavlesss! jaa yg tak suka makan mee ni pun terasa nak repeat semangkuk lagi. kah3. overrrr toi!! malam tu, kami request jugak Nasi Ayam untuk suapkan si Fikri.


mee udang, mee udang sedap, mee udang yang sedap, mee udang kota bharu, mee udang di kelantan, mee udang sedap di kota bharu, harga mee udang, pak din cafe, mee bandung sedap,


Mee Udang Pak Din Café sedap bagi tekak kami. pasni jaa nak datang lagi laa. nak try order tomyam pulak. susah nau sekarang nak cari kedai yang masak tomyam sedap dan kaw. seperti jugak ngn Restoran Kampung Grill, tomyam nya dah tak sesedap dulu. jaa kena cari pengganti restoran lain lah. tomyam kan my febret!


mee udang, mee udang sedap, mee udang yang sedap, mee udang kota bharu, mee udang di kelantan, mee udang sedap di kota bharu, harga mee udang, pak din cafe, mee bandung sedap,


Nama Restoran : Pak Din Cafe
fan page facebook : Pak DIN Cafe  /  no.tel : 014-5111329
lokasi : sebelah Tesco Kota Bharu berhampiran Maheran Laksa



15 comments:

  1. keno gi try nih. Kedai ni bukok male jah ko?

    ReplyDelete
  2. huwaaa terliurnyooo,keno g try tuh,bia lambat asal g try jgk,ekekeke.

    skalo duk mkn mee udey pasir mah jah

    ReplyDelete
  3. take note

    nanti balik KB kena pergi test ni...

    ReplyDelete
  4. meme kene tera nih...tapi mana nok cari kat area klang valley nih??

    Entri terbaru - Adab-adab Berjiran Dalam Facebook

    ReplyDelete
  5. murahla 8 hengget jer...masha pernah mkan sampai 14 hengget...udang kecit...2 hekor je lak tu...cait!

    ReplyDelete
  6. perghhh..
    nmpk pun sodapp ni Jaa,terliur sudah nmpk kuah mcm pekat2 skit,aiyooo jauhnya nk p :)

    ReplyDelete
  7. terliurnya tengok mee udang tu jaa.. nak pergi sana jauh la pula..

    ReplyDelete
  8. Perghhhh memang menggoda selera betoi M tengok

    ReplyDelete
  9. sedapnyaaaa! ena kan lebih kurang mengidam mee udang.. hurmmmmm

    ReplyDelete
  10. nampak pun dah tahu sedap...beso kemain udang diakan.. :)

    ReplyDelete
  11. tengok kuah pun dah tau sedap.. udang besau2 lagi..

    ReplyDelete
  12. tp hrga leh tahan sdp jgk tu..hehe

    ReplyDelete
  13. Lama dah cari mee udang best & udang besar2 area Kota Bharu since pindah balik sini.. Biasanya bila naik KL je baru layan Mee Udang Mak Jah Kuala Sepetang. Tu pun ikut nasib. Kadang stok udang diorang abis.
    Nasib baik baca blog ni..lepas ni kami nak terus peg terjah :)

    ReplyDelete
  14. tomyam best acu try MAN TOMYAM di selekoh lps PRIMULA BAKERY bunut Payung...sejak thn 95 lg duk mkn situ....kawwwwwww

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...