kelab blogger ben ashaari, KBBA,

21 September 2013

My Laki Tunggang ATV di Bachok - Seronok!!



Assalamualaikum WBT.


Hai semua. selamat berhujung minggu! hujung minggu ni jenjalan kemana? mesti seronok kan. jaa pulak tetap kerja. keje waktu syif ni payah nau nak offday time weekend. tapi kalo kebetulan offday ofkos jaa akan jenjalan dengan keluarga. even bukan tetiap minggu tapi ok la. at least masa riadah bersama keluarga tu ada. ye takk?


atv, motor atv, sukan extreme atv, pengalaman naik atv, tunggang atv, sukan atv di bachok, atv di pantai bachok, harga sewa atv,

Macam jugak beberapa minggu yg lepas (citer lama nih), jaa jenjalan ke Pantai Irama Bachok ngn family jaa termasuk adik-adik dan parents jaa. even riadah dedekat ni aje (dlm kelate), tetap seronok. lama giler dah rasanya tak ke Pantai Bachok ni.

atv, motor atv, sukan extreme atv, pengalaman naik atv, tunggang atv, sukan atv di bachok, atv di pantai bachok, harga sewa atv,

Sekarang ni jaa tengok kat Pantai Bachok ni dah ada memacam tarikan dah. cohtohnya macam kereta kuda, tunggang kuda, kayak dan pelbagai lagi laa... dan sekarang ni my laki teruja nak cuba tunggang ATV ni. ntah bila start ada menda nih jaa pun tak tahu, sbb lama dah tak datang sini.

atv, motor atv, sukan extreme atv, pengalaman naik atv, tunggang atv, sukan atv di bachok, atv di pantai bachok, harga sewa atv,

Bayaran untuk naik ATV ni murah je. RM5 seorang untuk dewasa. kalau dewasa + kanak-kanak bayaran dia RM7.00. hrmm harga mampu untuk disewa oleh pelbagai golongan. ramai yang tunggu turn nak tunggang menda alah ni. but masa nih, bukan my laki jer teruja, si Fikri pun overrrrr teruja okey...

atv, motor atv, sukan extreme atv, pengalaman naik atv, tunggang atv, sukan atv di bachok, atv di pantai bachok, harga sewa atv,

Jaa pulak tak tahu lak nak datang ke Pantai petang tu, so terrrrpakai lah baju kurung macam orang nak gi majlis kenduri! hoho. sungguh tak logik akal laa kalo jaa duk bertenggek atas ATV tuh ngn baju kurung. nampak tak sopan sangat2. haha. so, jaa surrender. terpaksa tolak, even hati membuak-buak nak naik jugak. nak naik jugak. (^_^)



p/s : takpe next time nak pergi lagi, jaa nak tunggang sendiri pulak!


12 comments:

  1. eh penah naik msa pg teganu tahun lepas..best sgt tapi mahal kemain rm15 kot..skejap plak tu..

    ReplyDelete
  2. Anakanda Fikri tu yg nampak syok betul sampai tak toleh mana pun - macam dah besarlah tu:)

    ReplyDelete
  3. waa bestnyer sekali sekala layan aktiviti gini release sikit tension kan...

    ReplyDelete
  4. Saya pun teringin nak naik! :)
    RM5 tu berapa minit?

    ReplyDelete
  5. assalam, seronok kan sekali2 beriadah bersama keluarga..

    ReplyDelete
  6. nak naik tapi malu...teringin jugak...

    ReplyDelete
  7. rm5 berapa lama jaa..?
    mcm best je.. :)

    teringinlahh

    ReplyDelete
  8. kene g lagi lps ni jaa.. baru leh rasa sendiri.. :-)

    ReplyDelete
  9. Mesti melantun² naik benda alah tu.. hehe..

    ReplyDelete
  10. selalu tengok kat tv orang naik menda alah ni...tapi kalau wawa hihi tak berani nak naik...sbb bawak moto pun xlepas huhu :)

    ReplyDelete
  11. bestnyaaa.. teringin gak nak tunggang atv tu..

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...