kelab blogger ben ashaari, KBBA,

26 September 2013

Pulut Durian Yang Sedapppppp!!!!!



resepi pulut durian, pulut durian, pulut durian yang sedap, cara buat pulut durian, cara nak buat, bubur durian, resepi, makanan best, makanan,


Cara Nak Buat Pulut Durian ni senang aje. rendam beras pulut lebih kurang satu jam. kemudian tanak! tapi better kukus lah lagi cantik! tapi kalo nak buat stakat 2-3 org makan, mcm tak berbaloi lak nak keluarkan pengukus kan? so, baik beli! tanak jer dalam periuk letrik. lebih cepat kot! kah3.

Bahan kuah lak gini, masak santan pekat atas dapur (campur sedikit air panas), gula dan garam. kacau-kacau kejap jer. jgn terlalu lama nanti pecah minyak, tak sedappp! pastu bila nak makan tabur sedikit hirisan gula melaka atau nak manis lagi sila letak gula. haha. macam yg jaa buat tuh! 



p/s : jaa suka makan Pulut Durian yg manis tingg tingg!! lol


16 comments:

  1. pergh! ni kalau tak manis lagi tak tau la nak cakap apa.. hehe :p anyway, suap sikit please! heee

    ReplyDelete
  2. argghhh..sedapnya pulut durian...melelh air liur pepagi nih

    ReplyDelete
  3. alahai jaa...lama dh kfieda dok mkn pulut durian ni..

    ReplyDelete
  4. wah ini betul2 sedap ni jaa..kecur liur betul ni jadinye....:)

    ReplyDelete
  5. wahhh sedapnya!..lama tak makan pulut durian ni..

    ReplyDelete
  6. MJ tak reti makan Pulut Durian..hehee

    ReplyDelete
  7. husband ros cukup suka makan pulut durian.. tapi takletak pun gula melaka atau gula.. makan ngan kuah santan je..

    ReplyDelete
  8. Yumm sedapnyer.. Dulu2 mmg skali.min btambah.. Tp skarang skadar merasa j. Jga kesihatan..

    ReplyDelete
  9. owhh yang hitam tu gula melaka.. ngat coklat.. hehehe.. sedapnyaaa.. nomnomnom

    ReplyDelete
  10. sedapnyaaa.. om nom nom.. cikna suka gak ni..

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...