kelab blogger ben ashaari, KBBA,

23 September 2013

Segmen - Saya Mahu Ditegur




http://www.eyriqazz.com/2013/09/segmen-saya-mahu-ditegur.html


1) Buat Satu Entri Bertajuk “ Segmen – Saya Mahu Ditegur ” dan nyatakan di entri tersebut kenapa anda mahu ditegur.

2) Linkkan entri tersebut ke entri ini --> “ Segmen – Saya Mahu Ditegur

3) Semua peserta wajib menegur blog-blog lain yang menyertai Segmen ini di komen entri mereka. Teguran bolehla ditinggalkan di komen entri tersebut. Minimum 2-3 teguran membina,tak suka, etc.  


Contoh-contoh teguran :

# Template blog kurang menarik
#  Blog ada komen moderation, saya tak suka
# Contoh-contoh lain KLIK SINI 
#  Etc, etc… 



*************************************************

Saya mahu ditegur kerana :

1. Untuk perbaiki mana-mana kelemahan dan kekurangan tentang blog ni.
2. Boleh tahu apa yang readers tak suka, apa yang readers mahukan.

Ini kerana, cara jaa berblog selama ini adalah secara suka-suka shj. persembahan dan penulisan blog pun dipaparkan mengikut kehendak sendiri. sesekali jaa kena juga ambil kira pandangan orang lain mengenai blog ini. kan?

Oleh itu jaa alu-alukan sesiapa sahaja yang nak ''menegur'' tentang blog jaa. sesiapa sahaja boleh komen kat sini. jaa sedia terima komen, cadangan dan nasihat anda. komen dan kritikan anda penting untuk jaa lebih improvekan blog ni dengan lebih baik.


p/s : segmen ini anjuran Blogger Eyriqazz.
p/s/s : jom komen tentang blog jaa. 


14 comments:

  1. salam, akak dah join jugak segmen ni. Antara syaratnya, kena bagi komen pada rakan blogger yang lain. Hmmm..Akak punya blogpun berterabur, macamana nak komen org punya blog pulak. Tapi apapun, blog Jaa ni semuanya ok, cuma kat bahagian header dan halaman tu je yang agak sikit crowded. Tapi taklah mengganggu sangat. Kalau sudi, komenlah rumah akak yang agak bersepah tu, agar tahu kat mana kelemahannya..Tq

    ReplyDelete
  2. Blog ni ok sangat2 dah. Taktau nak tegur gapo.

    ReplyDelete
  3. blog jaa agak berat laa..akak kn ulang 2/3 kali baru boleh bc entry kalau tak dok gambar header saja....ooppst jgn marah nk bgtau saja...

    ReplyDelete
  4. Salam...

    Dari segmen yang sama.
    Blog yang kemas dan menarik.
    Mengandungi pelbagai tips resepi.
    Keep it up :)

    ReplyDelete
  5. Salam ziarah sini..

    Sedikit teguran:

    1) header tu nmpak macam simple sangat, macam kanak2x riang..hehe mungkin lepas ni boleh kasi header yg lebih menarik
    2) Sidebar tu macam keluar dari landasan background, kasi adjust sikit biar sama landasan dengan backgroud baru cun..
    3) sentuh gambar, gambar akan besar, rasanya tak payah macam menganggu sedikit.

    Overall, blog ni simple, kemas dan cantik!

    ReplyDelete
  6. 1) Selalu tersilap eja nama blog ini...Nama blog belum cukup unik
    2) Template blog kemas, header cantik
    3) Ruangan entri masih agak sempit rasanya. Banyak ruangan kosong kiri dan kanan...

    ReplyDelete
  7. salam...

    blog dah ok , tapi mungkin header perlu tukar kepada yang lebih menarik...:)

    ReplyDelete
  8. selamat bersegmen jaa...

    menariklah segmen ni.. :)

    ReplyDelete
  9. Salam, Nor pun join segmen ni :).
    Komen daripada Nor :
    1. Blog boleh tengok di mobile.
    2. Penampilan di mobile tidak sama dengan desktop.
    3. Loading ok di desktop dan mobile.

    Selamat bersegmen :)

    ReplyDelete
  10. Salam Jaakechik,
    Meriahnya blog :). Boleh tambah kategori entri kat side bar

    ReplyDelete
  11. Salam kunjungan dari segmen yang sama :)

    Teguran untuk blog ni:
    1) Widget yang kemas dan teratur
    2) Loading blog pun cepat
    3) Lain2 semua nya ok :)

    Ikhlas dari,
    Cik Kumbang
    (Blog & Graphic Designer)

    Hope sudi tegur blog sy jga :)
    http://kumbangmerahbintikhitam.blogspot.com/2013/09/segmen-saya-mahu-ditegur.html

    ReplyDelete
  12. Hye, kak Jaa! ^^ Hanya nak komen,overall sume cantik just header tu maybe boleh cantikkan lagi.. :D

    ReplyDelete
  13. Salam Jaa :)

    Saya datang dari segmen yang sama

    Comment saya, comel blog Jaa :)

    Mungkin yang bisnes online tu boleh susun comel sikit, nampak banyak sangat.

    Overall kemas

    ReplyDelete
  14. Salam Jaa! Mieza datang membalas kunjungan dari segmen sama.. =)
    Erm, nak komen ape ekk? Rasanya header tu mungkin boleh buat baru.. Sebab nampak tak real sangat background tu.. Lain2 ok jer semua.. =)
    ZON PERMAISURI CHOMEL

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...