kelab blogger ben ashaari, KBBA,

09 October 2013

Bila Blog Bertukar Template





Bila blog bertukar template, makanya pening kepala lah aku sehari suntuk hari ni. dari pepagi sampai ke tengah malam abis sakit tangan-tangan duk tekan keyboard. jap-jap save kod/fail, jap-jap delete. adoiii la penattt.

Hari ni jaa offday, niat asal nak gi KB tapi terpaksa cancel. gara-gara bizi duk ngadap Edit HTML blog. adehhh.... berpinar bijik mata. bab ngedit blog ni memang jaa seriauuu sangat, silap haribulan boleh hancussss blog. grrr...

Tapi hasil yang jaa dapat ni, masih tak puas hati lagi ni. kaler tah hape-hape jer kan. pink belacan gitu. kah3. header yg duk guna ni pun untuk sementara jer ni. header baru akan muncul esok. skang jaa masih tunggu en.suami siapkan sepenuhnya. 

Nih adalah first time jaa tukar template dan header blog sepanjang blogging. serikkk! letih sangat banyak benda jaa kena update dan edit semula. meta tag, bloglist, center title post dan sidebar dan memacam hal lagi lah mak nenek yang ada kat sidebar blog tuh.... 

Jaa tak pandai bab ngedit, tapi saje try and error. segala tutorial kan boleh di google. so kena banyak sabar lahhh bila edit sendiri tanpa bantuan nih. bukan taknak upah orang, tapi rasa lebih puas hati bila kita buat sendiri. 



p/s : bloglistku dah hilang, yg ada tu belum complete! (^_^)


10 comments:

  1. ok je jaa notbad..cunn tgal header jer kan hehe tgk esok lah hehee :)

    ReplyDelete
  2. Akak dah lama tak buat kerja edit-mengedit blog ni.. Tambahan skang ni format dah tukar.. lagi la pening...

    ReplyDelete
  3. cukup pening la kalu part tukar template..nak tempek foto sendiri pon SB tak mahir..hehehee...

    ReplyDelete
  4. i follow nak blog akak
    http://ceritamayapersada.blogspot.com

    buat tutorial header & template....
    hehe

    ReplyDelete
  5. Akak dari mula blog sampai sekarang, teramatlah jarangnya menukar template. pasal dulu sekali ada godek-godek apa tah, langsung blog hilang. Aduiyaii..Sejak tu yg serik. tengok, header akakpun takde, fobia punya kes..hihi

    ReplyDelete
  6. okay je ni. nampak kemas.. hehe..

    ReplyDelete
  7. cantik jaa...
    nur suka header jaa. :)
    unik..

    ReplyDelete
  8. Dalam dok kak jaa kata tak pandai pun jadi jugak kan blog akak ni. Cantik, kemas, tenang je. Kalau saya mmg betul2 hancur, serius tak paham dan pening tgk koding2 ni.

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...